Kjerringråd logo

Atopisk eksem - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om atopisk eksem.

anonym skrev 2009-07-11:

Jeg har noe som jeg tror er atopisk eksem. Jeg har det på halsen , rundt øynene, ørene og armene og merker at det begynner og komme på brystet også. Jeg har vært hos homopat, men det hjalp ingenting. Jeg har også prøvd med aloe vera, locobase apobase og masse mer. Det eneste som hjalp var en krem som jeg ikke fikk lov til og bruke lengre. Det er ingen som har fortalt meg at det er atopisk eksem, men etter å ha lest litt om det tror jeg kanske det er det. Det er veldig tørt og klør noe ektremt på halsen til tider. Det kan også bli veldig rødt. Er det noen som vet om det er atopisk eksem?

Lene skrev 2009-08-09:

Heisann, har du atopix eksem, går du til apoteket. Der kan du spørre om en krem /salve som heter Elocon. Dette skal smøres på en gang hver dag, i et tynt lag. Jeg hadde atopix eksem helt siden jeg var 2 år, og nå er jeg 19, og jeg sjekket det for 4 uker siden. Og nå som jeg prøvde denne salven / kremen, ble det bedre og bedre for hver dag.

Amalie skrev 2009-08-29:

Jeg vi også anbefale A-krem. Den hjelper å gi fuktighet, samtidig som det er mye vitaminer i den. For når man har atopisk eksem, så skal man alltid ha litt fuktighet og samtidig få myk hud, sa legen min.

Marit skrev 2009-09-07:

De nye Dexem-produktene er faktisk ikke dumme. Veldig kjapp helende effekt på oppklort eksem. Kan dog gi forverret kløe når det begynner å boble i huden. Og fikk sterke smerter en gang jeg prøvde å ha skum-versjonen i armhulen. Sjokolade gjør det verre, ja, har jeg motvillig begynt å innse.

Petter skrev 2009-10-04:

Jeg har hatt atopisk eksem hele livet, det har kommet og godt. Har jeg hatt det bra har det vært mindre, har jeg slitt litt så har det vært vesentlig verre. Jeg har prøvd alt mulig. Ingenting har gjort noe forskjell, helt til jeg prøvde selolje. Nå er det så lite at jeg nesten ikke husker at jeg har det. Jeg får det på hendene av kulde nå, men det er det hele. Hadde prøvd Omega-3 før, men det var altså selolje-kapsler som tok gjorde susen.

Herman skrev 2009-10-05:

Her er altså min historie, og mange enkle, men effektive tips og triks for forebygging av eksem. Om du er gammel, ung eller har barn som sliter med det. Jeg heter altså Herman, er 20år og har slitt med eksem siden jeg var ca. 15år.

Dette har ødelagt utrolig mye av ungdomstiden min, og vært en utrolig destruktiv og deprimerende del av hverdagen min. Jeg har slitt spesielt med eksem i albuehasene/knehasene, men værst har det vært på hals og nakke.

Jeg har vært hos alle mulige hudleger, leger, og stort sett prøvd alt. Uten positive resultater. Jeg har også selvfølgelig prøvd alt av tips jeg har lest rundt om på nettet. Uten hell her heller. Jeg begynte å se for at et liv uten eksemen bare var noe jeg måtte venne meg av med, og prøve så godt jeg kunne å akseptere det.

Men etter jeg begynte å eksperimentere selv for å finne løsninger, har jeg funnet ut hvilke metoder som fungerer for meg. Merk: Disse metodene fungerer for meg, det er ikke en fasit for at metodene fungerer med like godt resultat for andre individer. Jeg har heller ingen medisinsk utdannelse eller kompetanse å stille med.

Men over til behandlig: Når jeg leser på nettet eller får beskjed av hudlegen om å ikke dusje mer enn nødvendig, trodde jeg selvfølgelig at han mente dusj mindre. Om det var dette han bokstavelig talt mente, eller om det bare var en formuleringsfeil anes ikke, men ta dette rådet med en klype salt. For etter hva jeg har erfart så er alle råd veldig relative, for alt(for min del) kommer ikke an på hva man gjør, men hvordan det utføres.

Jeg dusjer hver dag, med kun positive resultater. Ja, dusjing hjelper faktisk. Da får du vasket vekk alt som måtte legge seg på huden og irritere etter en dag ute blant alt som måtte eksistere. Jeg dusjer veldig kort, og med lunkent vann, like etter smører jeg meg med en krem som man får hos legen.

Bekledning og vask: Unngå å gå med ull eller mye tettsittende klær du svetter fort i. Vask klærne så ofte som mulig i skånsomt vaskemiddel. Det samme gjelder sengetøy. Vask ofte i skånsomt vaskemiddel, og sov i mykt og behagelig sengetøy, ikke sånn stramt og klamt de bruker på hotell etc.

Når utsletter er på sitt værste, gjorde det tingene bare værre å smøre seg, jeg venter alltid til det er grodd litt og er mindre irritert, og som jeg nevnte over, og smører jeg meg kun etter jeg har dusjet. Er du en person som er glad i et gledens glass i ny og ne, anbefaler jeg å ikke drikke så mye når du først drikker. Jeg får utrolig tørr og irritert hud dagen derpå, og det er en direkte sammenheng mellom hvor irritert og tørr huden er, med hvor mye jeg drakk dagen før.

Noe som også hadde en umiddelbar hjelpende effekt, var da jeg klipte håret helt kort. Dette hjalp på eksem i nakken, for jeg brukte mye hårvoks som tydeligvis irriterte huden i nakken utrolig mye.

Så her er et lite kort sammendrag:

Det ble et veldig langt innlegg dette gitt, men håper det vil bli til hjelp for noen der ute. Jeg vet nøyaktig hvordan dere har det og dere er ikke alene.

Mor til to atopikere skrev 2009-10-08:

Både sønn og datter i huset har vært plaget med eksem siden de var helt små. Vi har vært gjennom det meste av utprøvinger og kommet frem til tekstiler som funker, vaskemidler som ikke forverrer eksemet men mest av alt har vi funnet et nytt liv ved å bruke produktene til Cosmopharma. Såperfrie pleiende kroppsprodukter som ikke virker irriterende. Hele familien drikker Aloe juice og vi bytter på smøring med Aloe gele, Multi purpose cream og Shark cream. Dette holder eksemet i sjakk og vi har skjelden de store utbruddene lengre. Vi kjøper våre produkter på en enkel nettside som sender produktene rett hjem til oss. Håper det funker for deg også.

8år skrev 2009-11-24:

Jeg har hatt atopisk eksem i 8 år nå. Det som har hjelpet er fete kremer, og påsmøring morgen og kveld (mer hvis det trengs), bading i salt vann og sol, masse vann. Jeg har unngått sitrusfrukter siden de kan få eksemet til å bli langt verre enn det egentlig er. Atopisk Eksem kan være skikkelig plagsomt, men det kan bli enklere ved å tilpasse seg riktig valg av mat og klær. Det er forskjellige reaksjoner på ting fra person til person.

Kristin skrev 2009-11-25:

Har hatt atopisk eksem på hendene i mange mange år og vært til hudlege. Jeg har fått blant annet ultra fiolett bad som skulle hjelpe haugevis av kremer. Ingenting har hjulpet skikkelig. Men så oppsøkte jeg en annen hudlege som ga meg en annen krem. Etter 2 dager var all eksemen borte og det er den fortsatt etter 8 mnd. Hendene mine var så ille at det nesten var umulig og bruke hendene til tider.

Andreas skrev 2009-12-05:

Jeg har nettopp blitt diagnostisert med atopisk eksem, og etter mye smerte, søvnløse netter etc. fikk jeg noen tabletter av legen. Kjempeeffekt, men veldig skadelige over lengre tid. Men de virker veldig fort. Etter 12 timer vil du se forskjell.

Mari skrev 2009-12-16:

Hei alle sammen, jeg har et kjempe godt råd til atopisk eksem med sebore i hodebund. Jeg var så i beit lenge pga. at sønnen min hadde hele hodet fullt. Selsun shampoo fås kjøpt på apotek. Jeg ser bedring allerede med en gang, men mest 2. gangen. Det er alle tiders. Min sønn har imunsvikt og har soppinfeksjoner i huden osv. hele tiden, og vi har provd alt.

Tremmi skrev 2010-01-14:

Jeg har hatt ca fire år med atopisk eksem og klør veldig mye rund anus og oppover ballene. Jeg har funnet ut at det er best å vaske meg hver gang jeg er på do og ikke bruke dopapir.

Tonemor 1969 skrev 2010-01-21:

Har aldri hatt noe erfaring med eksem før. Først nå etter fylte 40 kom det som kastet på meg. Det kommer og går uregelmessig, så det kan jo hende det har noe med kosten å gjøre. I allefall så har jeg fått det kun under øynene mine, det er rødt, hovent og sårt som svie. Jeg har også hevelse under der igjen (overkant av kinnbenet). Hørte noen nevnte at nyrene kunne ha en sammenheng. Har kastet all sminke, øyendråper, hudkremer, sminkefjerner og byttet det ut med nytt. Nei da, nå er det på an igjen. Noen gode råd der ute?

Per Thomas skrev 2010-01-26:

Jeg hadde mye eksem som 2-åring. Mine foreldre badet meg i et avkok av hvetekli. Det hjalp i løpet av ganske kort tid, og jeg har aldri siden vært plaget av det. Nå har min egen sønn på halvannet år kraftig atopisk eksem som vi ikke får bukt med, og tenkte at jeg skulle prøve den samme metoden på ham. Men jeg har ikke funnet noe om det på nett. Hvetkliet skal visstnok være uforedlet for å virke. Hvor finner man slikt?

Sykepleier Line, 24 år skrev 2010-01-29:

Jeg bruker også A-derma krem. Den lindrer kløen, og er fuktighetsgivende uten at den kjennes fet ut. Er ikke helt enig med at man bare skal la det gå sin gang, da det bare blir verre. Ta det med en gang man kjenner noe, og stå kuren ut. Det som anbefales er å prøve og få bort litt av den skallete huden før man smører med kremer, slik at kremen trekker inn i huden, ikke bare blir liggende på den døde huden. Jeg liker også å smøre meg med fuktighetskrem mens huden ennå er litt fuktig etter dusj/vask. Da rekker ikke huden tørke ut og klø.

Anbefaler lysterapi, som fås gratis ved de store sykehusene (hudpoliklinikk). Man trenger en henvisning fra fastlegen til hudspesialist, som vurderer om man er kandidat for lysterapi. Det fungerer nesten som solarium. Jeg har vært lett til moderat plaget, men min hudlege tok meg alltid seriøst når jeg ba om å få en ny runde med lysterapi. Effekten varer flere uker/mnd etter endt behandling. Og jeg ble faktisk ganske brun også.

Asfaltblomsten skrev 2010-03-04:

Jeg har hatt eksem siden jeg var liten, halvparten av familien min har det. Jeg synes det er vanskelig, fordi jeg har det i ansiktet, og har veldig dårlig selvtillit på grunn av det. Jeg føler at jeg har forsøkt alt, jeg har vært hos mange leger, og prøvd det meste av kremer, inkludert a-krem, dexem, osv. Jeg synes huden ofte blir verre når jeg bruker kremer - den får mer fuktighet, men eksemen blir tydeligere. Jeg har også lagt om kostholdet mitt ganske drastisk, blant annet unngår jeg melkeprodukter, frukt og nøtter, og det har gjort at huden kjennes helt glatt ut, men den ser fremdeles rød og irritert ut. Det er mindre rødt enn hvis jeg spiser noe jeg ikke tåler, men likevel går det aldri helt bort. Jeg tar også Zyrtec, det hjelper litt. Jeg har litt lyst til å ta en håranalyse, men er litt redd for å bli skuffet igjen. Føler at jeg prøver noe hele tiden, og tror kanskje det virker, men så gjør det ikke det allikevel, og da mister jeg litt håpet. Vil gjerne ha bort eksemen snart og føle meg pen. Jeg er heldig som ikke har noe vondt ihvertfall.

Therese skrev 2010-03-24:

Har en jente på 7 år med veldig mye eksem på hender. Har til en hver tid åpne sår på fingrene. Hun har hatt dette i mange år, men nå er det helt ekstremt. Tror jeg har prøvd det meste, men er stadig åpen for nye råd. Har prøvd kaliumpergmanat, elidel, kortison, karbamid, sink pluss pluss. Noen gode råd? Hilsen frustrert mor.

Christian skrev 2010-04-05:

Fettsyrer er bra. Både omega 3 som er i fisk og linfrø, men omega 6 som er i nattlysolje som du får kjøpt i kapselform på helsekosten er veldig bra. 2 kapsler opptil 3 ganger daglig.

Jeanette skrev 2010-04-19:

Kjøpte ODAs Choise på helsekosten med omega 3,6 og 9,brukt den ett par dager og det begynner allerede å virke.

Endelig kvitt det skrev 2010-04-19:

Hei alle som strever, det er leit å høre hvor mange som har store problemer med eksemen sin altså. Men vi er endelig kvitt alt, og da mener jeg virkelig alt. Vi har slitt med atopisk eksem i mange år, men etter å ha kuttet ut hvete og melk er det nå helt borte. ikke hatt så mye som en tendens til eksem etter det, og det er nå over ett år siden.

Men det holder ikke å kutte ut bare vanlig drikkemelk, så at det var noen som spurte om det. Du må ta alle melkevarer/meierivarer, bruke annet smør, kutte ut alle matvarer som er tilsatt melkeprotein eller tørmelk/myse/+++ (sjekk på nettet, det er en lang liste med andre ord som brukes i steden for melk) Det hjelper heller ikke med lactosefritt, for det er selve melkeproteinet du antakelig reagerer på, ikke lactose.

Anbefaler virkelig å prøve altså. Det er tøft i starten, men man venner seg så fort til det. Det finnes mange gode erstaninger. Lykke til!

Gutt 27 skrev 2010-05-17:

Hei alle. Litt om meg og mitt eksem. Jeg fikk det allerede da jeg var liten gutt og den gang var det rundt håndledd, ankler osv som fort ble klamme og svette. Spesielt snø som kom rundt hansker og sånn førte til mye kløe. Hælene min klødde noe utrolig og jeg gikk rundt å blødde. Det byttet på forskjellige deler av kroppen også i ansiktet. Foreldrene mine tok meg med til alt de kunne av leger, hudleger, homeopater ++. Virket ikke som noe hjalp over tid. Heldigvis vokste jeg det fra meg etterhvert, i hvertfall det meste. Har alltid slitt med tørr hud og litt kløe, men det værste av eksemet ga seg.

Da jeg kom opp i de sene tenårene ble det mye skruing på moped og bil, med oljer og bensin som etterhvert gjorde at jeg fikk tilbake litt kløe og eksem på hendene. Og dette sliter jeg med den dag i dag. Har de siste 10 årene gått til alt av behandlinger igjen og det er ingenting som tar knekken på det. Det går i perioder hvor jeg kan gå måneder uten noe og andre ganger så ille at jeg har vurdert å kappe av meg hendene. Det er ikke særlig moro når man ikke kan knytte neven sin eller kvier seg for å vaske hendene. Det kan være veldig vanskelig å akseptere eksem og man skjemmes lett av det. Folk innrømmer det ikke, men det setter en utrolig demper på tilværelsen og sliter veldig på den psykiske helsen. Som igjen ikke er bra for eksemet. Det blir nemlig verre jo verre du har det i hodet. Så det første man må gjøre som med alle sykdommer er å akseptere det og gå fremover.

Det finnes utallige medisiner, kremer, salver , kurer og behandlinger som hjelper mot dette, og noen blir helt kvitt det også, men som regel ligger det der og kan komme tilbake. I mitt tilfelle virker det som om dette kommer innenfra og jeg har da prøvd å sette meg litt inn i mat- og drikkevarer da jeg tror dette har mye av skylden. Alle reagerer forskjellig så her må man prøve seg fram, men for mitt tilfelle så er det 3 ting jeg holder meg unna (prøver så godt jeg kan i hvertfall) som hjelper meg mye.

  1. Som mange allerede har funnet ut, melk er ikke bra. Kutt ut melkeprodukter i en periode og se om det hjelper.
  2. Svin. Jeg så det var en annen som nevnte det også. Er helt utrolig at det blir så lite nevnt og at ikke flere har forsket på dette. Vi spiser utrolig mye av det så det er vanskelig å kutte det ut. Alt oppskjær, pålegg, leverpostei, pølser osv. som innholder svin. Men prøv i 6 uker, jeg er ganske sikker på at det vil hjelpe for mange.
  3. Alkohol. Drikker jeg mye alkohol, spesielt sprit så blusser det opp og klør.

Og sånne ting som tomater, sitron, lime og hvete er heller ikke bra. Dette er ting som jeg kjenner jeg blir verre av, har også venner og bekjente som har blitt mye bedre av å kutte ut svin. Man trenger jo ikke kutte alt på en gang, prøv fram med en og en ting. Når det gjelder kremer bruker jeg Aderma, kjempegode produkter man kan bruke kontinuerlig.

Så til alle som sliter der ute, lykke til og ikke gi opp. Husk i tunge stunder at det alltid vil være andre som har det verre.

Kommentarside:  1    2   3    4   


Diskuter atopisk eksem

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere