Kjerringråd logo

Atopisk eksem - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om atopisk eksem.

Marianne skrev 2011-08-10:

Jeg har hatt atopisk eksem siden jeg ble født. Det var nok verst når jeg var liten, og vi har prøvd alle slags typer salver og kremer. Med min erfaring har jeg kuttet ut melk, nøtter, som hjelper en god del. Jeg passer på at kroppen får nok fuktighet, så bruker jeg en pattesalve, som er kjøpt på fellesbruket, og jeg har aldri vært borti noe som funker så bra. Dette er noe dere burde prøve, i tilegg er det billigere enn de andre produktene du kan få kjøpt på apoteket. Det er også biovoks i den, og den er helt naturlig. I tilegg er det viktig å ikke utsette seg for stress og slike ting. Det utløser eksem.

Jeg kan også si det at jeg har en hund, korthåret og plages ikke noe med å ha det. Jeg har kun eksem på hendene. Om sommeren blir jeg alltid litt verre, ettersom at hunden røyter, og det er pollen i lufta, og diverse ting som utløser kryssallergi. Om vinteren tar jeg solbehandling hos hudlegen, og det hjelper masse. Jeg bruker lite med kortison og andre salver, som oftest går det i pattesalven.

Mine råd er: Ikke dusj for mye, det tar vekk fuktigheten i huden. Når du har dusjet så bruk gjerne olje, smør inn kroppen og dusj i 10 sekunder etterpå slik at oljen kan spre seg på kroppen og tørk deg forsiktig.

Hold deg unna parfymer. Vær nøye med vaskemidler, såper, helst unngå for mye dusjsåper osv.

Finn deg en god og fet fuktighetskrem og smør deg inn flere ganger daglig. Unngå gjerne sitrusfrukter, nøtter, melk, stress og støv. Soverommet burde alltid være rent og kaldt. Skift sengetøy ofte, samt vask klær ofte og unngå stress.

anonym skrev 2011-08-23:

Prøv balansete fra helsekost. Du blir først verre og så helt bra hvis du holder ut. Denne typen te er sterkt utrensende.

Anonym skrev 2011-08-30:

Jeg er 13 år og har mye eksem rundt øynene. Er det noe som hjelper mot det?

Renate skrev 2011-09-05:

Jeg har vært plaga med eksem i 26 år nå, mest på kroppen. Siste året har plutselig eksemet blusset opp under og over øynene. Det er en evig runddans. Først rødt og sårt, ser ut som brannsår. Så kommer det tynn hud over, og etter 1-2 dager flasser det av igjen og det blir rødt og sårt igjen. Jeg har prøvd alt av kremer jeg har kommet over, men ingenting som fungerer. Tenker å kutte ut melk og hvete og se hvordan det går. Hvis noen har noen gode tips, gjerne kom med det. Jeg skjønner alle som plages med dette i ansiktet. Det går utover selvtillitt og man har egentlig mest lyst til å bare sitte hjemme og ikke se folk.

Emma skrev 2011-09-08:

Jeg har brukt kanoderm og miniderm i noen måneder og eksemen min er borte. Jeg har hatt eksem i 9 år

Remi skrev 2011-10-16:

Jeg har hatt eksem så lenge jeg kan huske, jeg er 25 år idag og nesten ikke plaget lengre. Jeg merker det på meg at jeg klør når det blir kaldt, rundt ansiktet og i armkrokene. Men jeg var MYE værre før. Jeg kuttet ut mel, melk og sterk mat (krydret mat), minsket inntaket på sukker og salt, og i tillegg droppet ut rødt kjøtt. Det har hjulpet meg utrolig mye, dusjer hver dag og smører meg med Decubal. Håper dette kan hjelpe fler der ute.

Kvinne, 30 skrev 2011-11-02:

Jeg kuttet for ca 5 uker siden ut alt av melkeprodukter, kjøttprodukter, hvetemel og sukker, og eksemen er verre. Kun rundt munn/øyne og panne, hals, brystvorter og flekker her og der på kroppen. Jeg har også kuttet ut sminke og parfyme. Det virker som om krem gjør det verre.

Louise skrev 2012-01-02:

Jeg har brukt mange forskjellige kremer (decubal, locobase, dexem etc). Alle fungerer kjempe bra, men bare en periode. Det virker som om jeg blir immun mot salvene etterhvert. Jeg sliter med å finne nye salver som hjelper i en lengre periode. Er det mulig å bli immun mot slavene?

Eksemen skrev 2012-01-29:

Hei, alle sammen, jeg er en jente på 15 år, og vill gjerne bli kvitt atopisk eksem. Jeg har brukt medisin, men slutta med det siden jeg er svært skeptisk mot det.

Noen råd: Jeg bruker Aderma som hjelper meg veldig mye. Jeg anbefaler den. Jeg prøver å holde meg unna all sukker , sitrus, rød mat , egg, melk, og det hjelper, men av og til orker jeg bare ikke mer og hiver i meg alt. Det som er veldig bra er å drikke mye vann. Jeg drikker minst 2 liter vann hver dag.

Jeg har hørt at en vanndiet renser huden helt. Den skal jeg prøve. Vanndiet er å bare få i seg vann i et par dager, men det er det ikke alle som klarer det. Prøv å spise fiberrik mat, for hvis du renser tarmene dine så vil huden automatisk bli bedre. Jeg anbefaler å ikke drikke te. Te tørker ut huden din helt, og den gjør tennene dine gule. Jeg er en te-elsker, særlig med melk, men må kutte ut melk og te, noe som er vanskelig for meg.

Det som også er bra er å drikke laurblad-vann hver mornig en time før du spiser. Du koker opp ca 4-5 laurblad med to kopper vann, og drikker det . En time før du spiser. Det er også bra med olivenolje hver morgen etter laurblad-vannet, ca 30 min før du spiser.

Havrevann hjelper også veldig mye. Du må sette på en liter vann med noen spiseskjeer med havregryn, blande godt og la det stå hele natta. Om om morgenen må du først vaske fjeset med vanlig vann og så vaske fjeset med havregrynvannet. Ikke tørke det av. La det tørke inn i huden. Det hjelper veldig mye.

Prøv å spise fiberrik mat, salater, knekkebrød, og kokt havregryn med bare vann, ikke med melk. Drikk mye vann, minst 2 liter om dagen. Solarium hjelper også, men maks 5-10 minutter, for solarium ødelegger huden også. Varmt klima hjelper. Å dra til varme land minst 2 ganger i året hjelper, særlig det salte sjøvannet.

Vel jeg har gitt dere mye tips nå, så vær så snill å svare meg og gi meg noe tips.

Kommentarside:  1    2    3    4  


Diskuter atopisk eksem

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere