Kjerringråd logo

Bananfluer - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om bananfluer.

Kjetil skrev 2009-07-26:

Bananfluer kan klekke bare der det er fuktighet. f.eks i våte håndklær som ligger en stund. Jeg sprayet aftershave på områdene de herjet, for sprit liker det ikke. Det hjalp og jeg har gjort det noen ganger. De søker jo hele tiden.

Eirik skrev 2009-07-28:

Krig mot fluene, de brøt seg inn mens jeg var på ferie.

Ned Isakov skrev 2009-07-28:

I mine studiedager fikk jeg og en kamerat dette problemet på hybelen. Vi ventet til det ble vinter og minusgrader, satte vinduet til kjøkkenet åpent om natten og dagen etter var alle bananfluene frosset i hjel. Anbefales om du er av typen som ikke er så glad i å vaske.

Elisabeth skrev 2009-07-29:

Ble kvitt bananfluene i løpet av en dag med elektrisitet. Kjøpte en sånn insekt dreper som ser ut som en tennis racket. Du får kjøpt den bl.a på sparkjøp og europris, koster ca 60 kr. Fluene samlet seg offtest i det organiske avfallet og jeg gikk jevnlig og holdt racketten over avfallet. Og vips så var flua forkulla.

Elin skrev 2009-08-02:

Jeg har oppdaget at hvis man har en tom vinflaske eller lignende stående når man har besøk av bananfluene så dagen etter kan den være full av dem. Da er det bare å sette på korken.

Hemmeligheten til matbutikkene? skrev 2009-08-04:

Hva med i matbutikkene? Så i en butikk de ved frukt/grønnsakene hadde små åpne flasker med et eller annet middel i. Noen som vet hva dette er for noe, og om det er noe vi vanlige kan få tak i?

Isabelle skrev 2009-08-04:

Vi har de frukt fluene over hele kjøkenet. Håper dette hjelper.

Mette skrev 2009-08-04:

Bananfluene elsker gjær. Jeg hørte det på radioen i dag. Altså er de alltid beruset. De elsker rødvin. Derfor prøver jeg plastpose med hull og har rødvin i glasset, så får vi se om det hjelper. Tørk alltid vekk brødsmuler fra benken. Der er det jo gjærbakterier.

Eddik og såpevann skrev 2009-08-04:

Et enkelt tips: Bland vann og litt eddik i en skål. Ha i en liten dæsj håndsåpe/zalo og lag litt skum. Fluene tiltrekkes av eddiken, og drukner i skummet. Det virker.

Mia skrev 2009-08-04:

De flaskene du så var vepsefeller, du får kjøpt dem på rema og europris.

Lene skrev 2009-08-05:

Det er utrolig vanskelig å bli kvitt dem. En flue kan legge 100 egg i døgnet. De er ekstremt reproduktive. Det er litt drit når man ikke finner ut hvor de legger disse eggene.

Inger-Johanne skrev 2009-08-05:

Jeg har også prøvd det meste her, og har funnet ut at det som fungerer best, er rett og slett støvsugeren. Jeg fjerner alt av matrester, skrubber vasker og benker, og så går jeg løst på de med støvsugeren. Jeg hadde også en Sitronmelisse som jeg fant ut var klekkeri. Ut med den! Åpne vinduer til kjøkkenet er heller ikke så heldig, spesielt når det er mørkt ute.

Fluehater skrev 2009-08-08:

Hei, vi har altså nå fått invasjon av bananfluer. Men så leste samboeren min et triks på nettet. Dette bar å ha 50/50 med eplecider eddik å zalo i et glass. Dette fungerer bra, men de kommer likevell tilbake. Får bare håpe de forsvinner snart.

Patrik skrev 2009-08-12:

Jeg hadde noen på rommet en stund, etter at jeg slurvet med søpla. Det skjer ikke igjen. Men jeg brente alle med en lighter, de er jo sikkelig trege.

Laila skrev 2009-08-12:

Rødvin i en skål, plastfolie over. Stikk små hull så fluene kommer seg nedi. Tok knekken på fluene med dette. Var sikkert en behagelig død for dem også.

Fluenes Konge skrev 2009-08-12:

Kan bekrefte at eddik/zalo/saft (med sukker) funker. Kom hjem fra ferie, og hybelen var full av små, stygge fluer.

Mammsen skrev 2009-08-13:

Hjelp, ja hadde man bare vist hvor de hadde klekkeriet sitt.Jeg har ikke planter på kjekkenet og selv om vi er flinke til å skifte søppelpose ofte så vrimler de serlig om morgenene. Får teste ut sån salomix. Jeg har ikke saft men har syltetøy. Går vel å bruke det med plast over å eller?

Berit skrev 2009-08-13:

Til Mammsen: Har du ei fruktskål stående, eller kanskje ei søppelkværn? Husk å rense sluken med klor iblandt også. De yngler ofte like over vannlåsen i en vask.

Siri skrev 2009-08-13:

Men hva er det som skjer egentlig? Føler de er overalt. Hos naboen, på jobben og her inne hos oss. Jeg fant ut at det var noen gamle limebåter i Coronaflasker. Fikk selvfølgelig flaskene ut fort, men fluene bor her enda. Prøver ut saft/zalo-opplegget i dag.

Sanda skrev 2009-08-14:

Hva skal bananfluene inn på badet og gjøre? Der har de flydd inn nå. Det er jo absolutt ingenting der inne, og det er reint, men likevel er de der ennå.

Bananflue-hater skrev 2009-08-14:

Spray de ned med jif og la jifen ligge på benkeplatene. Det utrydder de effektivt.

Kommentarside:  1    2   3    4    5    6   


Diskuter bananfluer

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com