Kjerringråd logo

Bananfluer - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om bananfluer.

Rune skrev 2010-08-21:

Hei jeg har hatt problem med den fluen lenge nå. I morgen kommer jeg til å prøve ut noen å de rådene jeg har sett her. Takk på forhånd for gode råd.

Helene skrev 2010-08-21:

Veldig plagsomt. Hos meg elsker de kaffe, og holder til rundt kaffetrakteren. Veldig udelikat når man skal koke kaffe. Jeg har satt frem et glass med kaffe og noen dråper salo. Mange bananfluer hos meg som har gått i fella. Ellers bruker også jeg en sterk jif spray. 5 sekunder så er de døde. Litt voldsom drepemetode, men det funker.

Pippen skrev 2010-08-24:

Hvis man har en vannmugge stående på kjøkkenet, kan de da ha lagt egg oppi vannet? Av og til har vi jo tatt en slurk av vannet neste morgen. Fyrstikker: Jeg har hørt det rådet før, men aldri skjønt om fyrstikken skal være ubrent eller brent først?

Mojo skrev 2010-08-28:

Har prøvd søt saft med zalo. Nå kommer vepsen også.

MariaKristine skrev 2010-08-29:

Det er visst en grunn til at de kalles bananfluer. Et bananskall og hele rommet er jo flueoverfylt.

Mali skrev 2010-09-03:

Sett ut små shotglass nesten helt fulle med klar eddik, ha et par dråper zalo på toppen og la de stå over natta. Skift ut med jevne mellomrom, og du er snart kvitt problemet.

Agent 113 skrev 2010-09-06:

Kilder til klekkeri av bananfluer er alt som kan gjære. Vær påpasselig med å fjærne tomme brus og ølflasker som det ikke er kork på, tomme vinflasker likeså. Frukt og bær som er overmodne, har startet gjæringsporsesen og må vekk. Tomme melkekartonger som ikke er skikkelig skyldt. Vask rent kjøkkenet. Plasser så ut flere små halvfulle glass med rødvin og 1ts sukker og en dråpe med Zalo oppi og vent noen dager. Vips så er de vekk.

Reisende skrev 2010-09-10:

Ta en bøtte/ balje og fyll den med lunket vann og en god del grønnsåpe. ta så en og en planta og dypp nedi bøtta, til det har slutta å boble. la det renne fra seg og eggene/ fluene forsvinner derfra. Og plantene elsker det. Jeg kan ikke tro de har godt av salmiakk.

Hårspray_guden skrev 2010-09-11:

Kjøp Proffs hårspray til 50 spenn på H&M, hold en lighter foran å brenn de ihjel. Dette gjør du når alle har samlet seg i glasset som du har blandet med edikk, zalo og litt søt saft. Akkurat som kremering.

Daniel skrev 2010-09-21:

Jeg trodde det hadde turnet helt for kjerringen en dag da jeg kom hjem fra jobb. Uten å gå innom kjøkkenet, satt jeg meg ned i sofaen for å lese avisen. Jeg hørte stønning og en kjerring som klappet i hendene med gjevne mellomrom. Det viste seg at hun løp rundt, sint som hun var og prøvde å fange bananfluer til hun ble rød både i hendene og ansiktet. For meg ble hun mer irriterende en fluene, men for å fjerne det grunnleggende problemet fjernet jeg frukten, vasket i søppelskapet og kjøpte meg en rekkert med strøm i. Problemet er løst og kjerringen er igjen i godt humør.

Maleksia skrev 2010-09-21:

Fruktfluene/bananfluene legger ikke egg/bor i plantene! Det er det småfluene som gjør. For å bli kvitt småfluene (små svarte, i forhold til bananfluene som er små orange) er det bare å kjøpe inn maurmiddel, blande ut slik som det står på pakningen og vanne plantene med det, for så å gjenta etter 1-2uker. Eneste som garantert virker. Jeg har jobbet i blomsterbutikk i 10 år.

På tokt skrev 2010-09-24:

Idag skal alle midler prøves! Har satt skåler rundt i hele huset nå. Blanding 1: vann, zalo og eddik. Blanding 2: zalo og saft. Blanding 3: syltetøy, eddik og zalo. Blanding 4: oppkutta frukt i skål med hullete plastfolie over. Resultat av blanding 1 er 5 døde fluer på 1 time. De andre gjenstår å se. Spennende! Føler meg nesten litt ond.

Rita skrev 2010-09-27:

Her kryr det av bananfluer. Når man har sprayet de ihjel, vasket over kjøkkenet å alle er vekk så er det så fint. Dagen etter går jeg på kjøkkenet for å ta meg noe vann så er de der igjen, å enda flere enn sist. Skal jaggu sette frem en kopp med saft og zalo før jeg legger meg nå.

Nawal skrev 2010-09-27:

Legg en liten sitronbit på vindueskarmen. (kjøkkenet) De samler seg på denne i løpet av 10 min. Neste steg er drepe de små rakkerne da de flyr mot lyset(vinduet). Bruk støvsuger eller serviett.

På tokt skrev 2010-09-29:

Nå kan jeg komme med anbefalinger av hva som funker best. Enkel: vann, eddik og zalo, i skål. I løpet av 2 dager tok vi 10 stk. Her skal du ikke gjøre noe mer. Fluene kryper selv ned i blandingen. Effektiv: oppkutta frukt og saft. Has i skål med plastikkfolie over. Lag små hull i folien slik at fluene kommer inn. Denne blandingen følger du med på i løpet av dagen. Det samler seg etterhvert mange fluer oppi. Disse må du slippe ut utenfor huset, for så å fortsette å samle nye. Helt utrolig effektiv. Men krever at du må følge med på det. Nå har jeg nettopp laget en ny blanding: frukt, saft, eddik og zalo. Målet er at den skal være effektiv og samtidig ta livet av fluene uten at jeg må slippe dem ut utenfor. Fortsatt et spennende prosjekt.

Hanne skrev 2010-10-05:

Jeg fikk minst 20 bananfluer på rommet. Jeg finner bananfluer over alt: i planter, brødskiver og i frukt, men nå er de borte. Det kan være at de er der, men jeg har ikke sett de på flere dager.

Eva skrev 2010-10-29:

Nå har jeg prøvd med saft frukt og diverse. Men en skål med øl og et par dråper Zalo gjorde utslaget. De samlet seg der med en gang.

Gn00m skrev 2010-11-02:

1 stk. flamme-kilde (f.eks lighter) + 1 stk. sprayboks m/brannfarlig innhold (f.eks deo) = Kort prosess! NB: Egner seg ikke i krinkler og kroker.

Pia skrev 2010-11-08:

Nå er jeg lei av å vaske og slå fluene. Har ikke mat eller frukt fremme og har ikke hatt det i flere uker nå. Så nå skal alt testes. Jeg har hatt salmiakk i vasken, i blomsterpottene (de to jeg har), tatt ut søpla og satt frem ulike feller. En kopp med eddik og zalo dekket av plast med små hull, et shotglass med balsamicoeddig og zalo på toppen, et shootglass med øl og eddik på toppen. Skal legge meg og oppdaterer i morgen hva som funker.

Pia skrev 2010-11-09:

Vel jeg gir opp, jeg. Den eneste fellen som hadde noen tiltrekning på en eneste flue var øl og zalo. Der lå det en stk død flue da jeg sto opp. Fellene har nå stått ett døgn, men fluene er mer interessert i resten av kjøkkenet/stuen enn akkurat der hvor fellene er utplassert. Jeg drepte fem fluer ved å slå de i går. Så ingen fluer før jeg la meg i går, tross iherdig jakt. Men idag har vi drept fem og enda surrer det flere rundt. Blir visst aldri kvitt disse.

Gitte skrev 2010-11-26:

Jeg har hatt de møkka luene i hus flere mnd nå, aldri opplevd verre. Det var så ille ei stund, at ungene nekta å bruke badet nede, og kjøkkenet ville de i alle fall ikke være i nærheten av. Jeg har prøvd alle kjerringrådene, men ingenting hjalp. Så kjøpte mannen min ein insektspray. Det funket helt fantastisk, fluene er borte.

Kommentarside:  1    2    3    4   5    6   


Diskuter bananfluer

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere