Kjerringråd logo

Bananfluer - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om bananfluer.

Fly Huntress skrev 2010-12-04:

Jeg glemte av en ananas som jeg hadde kjøpt til å lage smoothie av, og plutselig en dag var leiligheten full av de ekle små krypene. Jeg skyndte meg å kaste ananasen, og leste masse råd på internett om hvordan jeg skulle bli kvitt dem.

Det som funka best for meg var å blande ut litt zalo-vann, for så å ha det i en halvfull kopp med appelsinjuice. På bare noen dager har jeg uttrydda godt over hundre, og forhåpentligvis holder de seg unna fra nå av.

Feieren skrev 2011-07-03:

Elsker denne siden, hadde ei klase med overmodne bananer på benken. Da dukket fluene opp. Lært mye av å lese her. Salo/eddik/saft testes her nå. Tok ikke mange minuttene før første flua dukket opp. Takk for mange gode råd. Lykke til med utryddelsen.

Sandra skrev 2011-07-06:

Først har jeg fjerna alle fristelser, som frukt, søppelbøtter, tomflasker, smuler og matrester osv. Deretter har jeg gått rundt med en jif spray, sprayet der de er, så faller de på gulvet og jeg dreper dem. Så har jeg vasket hele kjøkkenet med salmiakk og vann. Nå får jeg håpe de er borte for godt.

Therese skrev 2011-07-15:

Ta eplecidereddik i en stor skål, litt vann, ei t-skje sukker, rør til sukkeret er løst opp og så to dråper zalo. Rør rundt og sett skåla der du ser fluene oppholder seg mest. De tiltrekkes av syra og sukkeret og zaloen gjør at vannflata brytes slik at de drukner. Det funker absolutt. Bytt suppa etter noen dager og gjenta, fluene legger egg som klekkes etter en-to dager, derfor blir det fort så mange, men blir fort færre og færre og til slutt borte (ca 1 uke) med denne metoden.

Lotti skrev 2011-07-18:

Det er bare å åpne vinduet så flyr den ut.

Vanessa skrev 2011-07-22:

Vi satte fram en halv flaske hvitvin på kjøkkenbenken. De fløy oppi flaska og etter 2 dager var vi kvitt alle. De druknet i vin.

Jorunn skrev 2011-07-30:

Tøm litt rødvin i et glass med noen dråper salo, legg folie over glasset og lag små hull i den. Det har funka hos meg.

Hanne skrev 2011-07-31:

Til alle dere som ikke har funnet ut hvor disse ufyselige plageåndene kommer fra. Jeg har vært veldig plaget. Har renset slukene i vasken, brukt plumbo og klor, og de forsvant derfra. Men allikevel fortsatte de å komme. I går fant mannen på å sjekke bak kjøleskapet. Der lå det borti 50 døde fluer. De har tatt bolig i kondensskåla under kjøleskapet. Så jeg støvsugde opp og sprayet hele greia med Boss insektsmiddel. I dag har jeg kun sett en flue, å den så rimelig sliten ut. Jeg håper jeg har blitt kvitt problemet nå.

Et annet triks vi fant på engelske sider, er å bruke eterisk olje av peppermynte. De skal visstnok ikke like det, så jeg skal kjøpe å ha det på lur i tilfelle. Håper dette kan hjelpe.

Karoline skrev 2011-08-03:

Eddik og zalo i små shotglass funker kjempebra. De er jo veldig glad i øl og vin også, og nå har jeg ofret litt vin blandet med zalo. Det ser også ut til å være effektivt. Husk å alltid ta ut søpla, og ikke la matrester ligge.

Bobby skrev 2011-08-04:

Zalo og edikk, funker hver gang.

Nodvugen skrev 2011-08-11:

Her må en ta problemet med rota. Det nytter ikke å fange/drepe fluene når de først har dukket opp. En dame tipset meg om å helle kokende vann (f eks fra en full vannkoker) ned i slukene i vasken ved kjøkkenet. Dette skulle ta knekken på eggene. De kan legge flere tusen egg på en dag.

fru goa skrev 2011-08-15:

Mens jeg satt å leste gjennom alle tipsene her, prøvde jeg blant annet blandingen med eplecidereddik og noen dråper zalo som jeg satt ut. Nå gikk jeg for å sjekke skåla, og allerede, kun etter noen minutter, lå det flerne døde fluer oppi.

Jeg har tidligere satt fram plastbokser med frukt oppi, noe som også har vært veldig effektivt, men det unnslipper alltid noen når jeg skal sette på lokket, så det er jo mye lettere med eddik og zalo blandingen.

:P skrev 2011-08-17:

Ikke vann planta di med salmiak med mindre du liker den. Og bananfluer er bare en mindre sesongbetont greie (i dette landet ihverfall) Så ikke bli så irritert og oppgitt. Det mer til livet en noen usle banafluer. Dekk frukt med netting og vanlig vask av kjøkken. Reint er det nok hos de fleste og fluene fører ikke med seg pest, tror jeg da.

Anders skrev 2011-08-28:

Nå har jeg sprøyta salmiak i hele leiligheten og det eneste som forsvant var dama.

Anne-Marie skrev 2011-08-28:

Jeg har god erfaring med vindusfelle. Fellen er transperent og settes på vinduet. Fluene setter seg fast i et for dem kraftig lim. Jeg kjøpte en pakke DeLaval på Felleskjøpet. Klipper av en bit og jakter litt også. Det er effektivt.

Et navn skrev 2011-08-29:

Det du egentelig burde prøve er: saft/sukker/eddik/zalo/ og så noen banan biter. Så må du la bananbitene bli brune. Alle fluene kommer til og drukner, men bitene må ikke være for store. Det var mitt råd. Vi har drept 10 fluer nå. Det virker bra hos oss, Jeg tror kansje ketsjup virker også, har ikke prøvd men jeg tror det funker.

maha87 skrev 2011-09-11:

De legger egg og klekker nesten over natten, så du kan tro du har tatt alle, men er det et par igjen, så er det nok til at det er en drøss dagen etter.

Linda skrev 2011-09-13:

Jeg fikk fruktfluer på kjøkkenet mitt, etter å ha plukket solbær i fra hagen. De svirret noen dager i rommet, men jeg hadde vel ingen anelse om at de ville legge egg i matbenken min (der tørrvarene står). Det endte med at benken ymlet av små billefluer. De var overalt i benken, i hver hylle og i hver skuffe. Jeg måte kaste alt av tørrvarer, dra benken fram og ta ut alt av hyller, og vaske den ned. Måte kjøpe insektspray for å bli kvitt alt. I ettertid har jeg sverget til tuppevarebokser. Oppbevar alle tørrvarer i tette bokser, så unngår man slike hendelser som dette i fremtiden, for da kommer ikke fluene seg til noe ynglested. For fruktfluer (bananfluer er det samme) kan komme flygende utenfra og inn i huset ditt når du lufter det. Så tipse om å lukke opp vinduer for å lure fluene ut er et veldig dumt tips.

cammy skrev 2011-09-17:

Funker det med billig oppvaskmiddel også eller bare zalo?

Camilla skrev 2011-09-17:

Jeg har prøvd å blande oppvaskmiddel og saft, det viser seg at det hjelper for en del av dem, men enda er det noen som sitter igjen på skapet. I morgen skal jeg kjøpe insektsspray og se om det tar knekken på resten.

Fortvilet skrev 2011-10-02:

Vi sliter veldig, og har gjort det etter at vi desverre glemte å kaste matsøpla før vi dro på 14 dagers tur til Hellas i vår. Har nå oppdaget at det er mange små prikker på vinduene, spesielt på kjøkkenet, selv om det ikke er lenge siden de ble vasket. Prikkene varierer i størrelse, maks en mm, og lar seg gni ut om man tar på. Kan det være egg? El ekskrementer?

Kommentarside:  1    2    3    4    5   6   


Diskuter bananfluer

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com