Kjerringråd logo

kjerringråd > bihulebetennelse > bihulebetennelse

Bihulebetennelse - kjerringråd

Har du bihulebetennelse? Det kan være vanskelig å tømme bihulene hvis det først har satt seg fast slim der, og da er veien kort til å utvikle bihulebetennelse.

En effektiv måte å tømme bihulene på er å holde for det ene neseboret mens du trekker hardt innover gjennom det andre. Gjenta dette flere ganger daglig. På den måten lages et undertrykk utenfor bihulene og et overtrykk inne i bihulene, og snue og snørr kommer etter hvert ut. Dette kan gjøre slutt på en begynnende bihulebetennelse og muligens forkorte tiden for en neseforkjølelse. Hold for det ene neseboret. Hvis du trekker inn snørr uten å gjøre dette, kan du gjøre vondt verre.

En annen metode er å bruke en neti pot. Dette er en kanne med en tut som passer til neseboret. Den har vært brukt i India i århundrer. Her skal man blande saltvann og la det renne fra det ene neseboret og ut gjennom det andre ved hjelp av tuten i kanna. Dette skal visstnok rense opp slik at man lettere blir kvitt en bihulebetennelse.

Kannen fås kjøpt på de fleste apotek. Den kan være laget av alt fra keramikk til metall og plastikk.

Bihulebetennelse

Gjest skrev 2006-11-25:

Testes herved, så får vi se! Mvh håpefull

Fornøyd :) skrev 2007-11-25:

Hahaha... kjente trykket i bihulene forsvant med EN gang :) Det hjalp supert!

mindre skrev 2008-02-29:

Jeg synes også at å lukte på litt eucalyptus løser opp mye i bihulene.

Syk og svak skrev 2008-04-16:

Åh, er det mulig å ha så mye smerte? Peppermynteojle i vannbad hjelper heldigvis litt.

Tett skrev 2008-08-07:

Føler det hjalp litt, spent på fortsettelsen.

Tett skrev 2008-08-25:

Prøver, sitter på jobb, og de i andre enden forstår ikke hva jeg sier. TETT!

Eks-tett skrev 2008-09-04:

Var plaget av bihulebetennelser flere ganger i året, helt til jeg prøvde Fenu-Max fra helsekosten. Det er kapsler med bukkhornfrø og timian. Hjalp ikke så mye ved de første bihulebetennelsene, men merket at de ble gradvis svakere for hver gang - og nå har jeg faktisk ikke hatt noen plager på snart to år. Tar noen kapsler ved den minste antydning til ubehag, og vips, så er jeg bra igjen. Det anbefales virkelig!

Tettt i tett skrev 2008-12-16:

Det hjal med dette, trykket forsvant :)

Bjarne skrev 2009-01-28:

Var ofte plaget med bihulebetennelse, som ofte strakte seg ut i tid. Etter to omganger hos akupunktør har jeg vært fri de 4 siste år. Ett godt råd er også nesehorn som har reddet meg flere ganger ved begynnende forkjølese og tett nese/såre bihuler. Jeg kjøpte min på apoteket.

Mamalou skrev 2009-03-27:

Hvitløksfedd i neseboret, det har en fabelaktig effekt!

Jaja skrev 2009-03-29:

Skal man virkelig trekke inn? Er det ikke derfor man får bihulebetennelse da? Jeg syns det gjør veldig vondt å dra inn snørra.

Thomas skrev 2009-10-09:

Kok opp 1 hel hvitløk i vann og legg et hånkle over hodet og kjelen, innhaler dampen. Dette funker veldig bra. gjentas 2 ganger daglig til plagene gir seg.

Bach skrev 2010-01-13:

Har nå hatt vondt i 2 uker. Ble satt på antibiotika for 5 dager siden, men smertene har bare blitt verre og verre. Ibux og Paracet har ingen virkning på smertene. Det eneste som fjerner smertene er å ha kald væske i munnen. Har drukket 7 liter vann i løpet av dagen idag. Slitsomt å løpe til do hele tiden. Er det noen som har noen tips?

Anja skrev 2010-04-05:

Jeg har hatt bihulebetennelse i mange år etter at jeg fikk en feilbehandling hos tannlegen. Det som har hjulpet meg er ph dietten og raw food dietten. Jeg har kuttet ut kjøtt og lever nå på frukt og grønnsaker. Sitron er utrolig rensende og grapefrukt også.

Solveig skrev 2010-08-09:

Har mista smak og luktesans etter en forkjølelse i slutten av juni. Er det noen som har gode råd? Det er grusomt og ikke smake/lukte noen verdens ting.

User skrev 2010-10-09:

Jeg hadde vel aldri prøvd dette om jeg hadde tenkt meg om. Det å dra inn har jeg hørt skal forverre greiene, men jeg gjorde nå det, og merkelig nok fikk jeg snytt ut en god del guff, noe jeg ikke greide isted. Det blir uansett en halvtime i dusjen nå snart. Det er nå ikke det verste det, siden en lang varm dusj ikke akkurat er den verste medisinen som finnes.

Marianne skrev 2011-01-07:

Jeg har slitt med bihulebetenenelse i mange år. Fikk så et tips om å prøve Fenu-max som kan kjøpes på helsekost. Ved minste symptom på tett nese tar jeg kapslene som inneholder timian og bukkehornfrø. Det har ikke satt seg som betennelse de siste årene. Vil absolutt anbefale andre å prøve dette.

Kristin skrev 2011-01-13:

Vil bare si at jeg prøvde Fenu-max en tid tilbake. Fikk da en voldsom allergisk reaksjon med enda mer opphovnede slimhinner i nesen, kraftig nysing, elveblest og hovne lepper. Følte meg da 10 ganger verre.

Martin skrev 2011-01-26:

Nesehorn er mitt heteste tips.

Anne Lene skrev 2011-03-22:

Hvordan kan jeg takke nok for dette råd? Jeg har hatt vondt i bihulene i snart en uke, prøvde dette og det hjalp med det samme. Hele trykket forsvant. Jeg hadde trodd det hadde motsatt effekt, men det virker det her. Takk takk

Helene skrev 2011-07-12:

Fenu-max er helt fantastisk- med mindre man er allergisk mot noen av ingrediensene så klart, og da blir alt mye verre. Dette er imidlertid uhyre sjeldent og håper ikke at noen blir skremt til å ikke prøve en slik vidunderkur.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter bihulebetennelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com