Kjerringråd logo

kjerringråd > bilsyke > bilsyke

Bilsyke - kjerringråd

Bilsyke oppleves som kvalme og ubehag i magen. Det kan i ytterste konsekvens føre til klam hud og oppkast. Det kan også ødelegge en hel ferie for den som har problemet. Når man blir kvalm i bil kan det ha flere årsaker, men ofte kan man skylde på reisesyke/bilsyke. Særlig hvis dette inntreffer når man sitter og leser i bilen, eventuelt at det er veldig varm og tett luft.

En innsender har sendt oss et tips som høres litt merkelig ut. Men det skal visstnok hjelpe å sette et plaster på navlen hvis man lider av kronisk bilsyke. Innsenderen sier at han ikke har noe forklaring på hvorfor det virker, men det gjør det, påstår han.

Bli kvitt bilsyke

Andre tips mot bilsyke er å prøve å unngå å lese og konsentrere seg om bilens bevegelser. Hvis man følger med langt framme på veien vil kroppen være forberedt på hva som blir å skje og det er dermed mindre sannsynlig at man blir kvalm. Grunnen til det er at kvalmen oppstår når det ikke er samsvar mellom hva man ser og hvordan kroppen beveger seg. Det er derfor ikke så lurt å se i ei bok, eller stirre tomt på objekter inne i bilen.

Til og med hunder og andre dyr kan også bli bilsyk. Og de kan man jo ikke be om å slutte å lese i boka, heller. Hunder som blir bilsyk bør helst sitte oppreist i bilen. De bør også ha rikelig med frisk luft, så å åpne et bilvindu kan være lurt.

Bilsyke

Gjest skrev 2006-11-16:

Plaster på navlen mot bilsyke har jeg ikke testet, men det skal gjøres :-)

speptisk skrev 2008-01-22:

Javel?

Sant skrev 2008-08-04:

Jeg har prøvd plaster på navelen og det hjalp. Det bør testes hvis du blir ofte bilsyk som jeg.

Meg skrev 2009-05-13:

Funker det på sjøsyke også?

Smil skrev 2009-06-27:

Jeg blir alltid bilsyk, så jeg skal prøve dette.

Feriespent skrev 2009-07-12:

Jeg håper det virker, hvis ikke blir det en lang biltur.

Optimist skrev 2009-09-09:

Håper det virker. Dette skal jeg prøve siden jeg blir bilsyk av å kjøre 10 min.

Iben skrev 2010-01-03:

Jeg er veldig plaget av bilsyke og mine tips er:

Ikke vær skeptisk før du prøver det, da går det ihvertfall ikke.

Kalkulator skrev 2010-03-04:

Leste nettop noe om barn som blir bilsyke. Og alle de tullete rådene for og bli kvitt dette. på engelesk heter det motion sickness (bevegelsessyke), årsaken er at balanseorganet i det indre øret blir irritert. Dette kommer av store bevegelser man selv ikke har kontroll over, men nok teori.

Hva med å trene balanse? Selv har jeg aldri spydd i en bil, holder på litt med klatring og om sommeren er det slakkline dansing. Har dere som lider av bilsyke god balanse?

twilight skrev 2010-03-29:

Iben skrev at det hjalp med plaster bak øret, men hvor bak øret skal man sette plasteret?

Testet skrev 2010-04-28:

Jeg har prøvd dette flere ganger, og det har utrolig nok funket hver gang. Syntes det hørtes rart ut i førsten, men det fungerte på meg. Prøv det!

Linda skrev 2010-07-23:

Om hunden din blir bilsyk kan du feste en persillekvast i halsbåndet. Og ha den der under hele bilturen. Det er jo også så klart viktig med tilgang til frisk kjølig luft (om sommeren) og vann. Unngå også måltid rett før kjøreturen.

andrea skrev 2010-07-26:

Funker det med plaster på magen når man skal ta karuseller også? Jeg skal til tusenfryd snart og blir fort kvalm.

Hege skrev 2011-01-09:

Å sette plaster på navnlen virker veldig bra. Jentungen på 3 år klager ikke mer over kvalmen. Hun kastet opp i bilen for 2 mnd siden.

Anna skrev 2011-02-15:

Høy musikk i ørene hjelpe mye. Jeg pleier å reise fra Stavanger til Bergen de første turene ble jeg kjempe kvalm, så fikk jeg ipod til jul, tok inn favoritt sangene mine og hørte på de ganske høyt i bilen, da er du i din egen verden.

Farlig + Interessant skrev 2011-05-27:

Om du skal ha et plaster bak øret ditt, ikke ta den for stramt det skal skade øret. Navlen er ikke så farlig. Dette med navlen har eg ikke prøvd. Dette må jeg prøve. Jeg skal reise til Kosovo og det blir en lang tur så håper det fungerer.

Kamilla skrev 2011-06-30:

Plaster over navlen funker veldig bra. Og det med svettearmbånd og en ert som trykker mot pulsen. Men det går også an å kjøpe et armbånd på apoteket, hvertfall her i Bergen. På det armbåndet er det en liten klomp akkurat som en ert som skal trykke lett inn på pulsen.

Marita skrev 2011-09-07:

Jeg har brukt dette tipset med plaster på navlen, siden jeg var lita jente. Da datteren min ble bilsyk i tidlig alder, prøvde jeg dette rent automatisk. Hun var ikke gammel nok til å vite hvorfor, eller skjønne at hun ble bilsyk, så jeg er helt fascinert over at dette faktisk virker. Om vi skal på biltur opp mot en time, må det plaster på, ellers kaster hun opp, dette uten unntak. Jeg har desverre fått testet dette litt, siden jeg er en glemsk og spontan person som plutselig kan bestemme meg for biltur. Det vi også merket, er at plasteret må være stort nok til å dekke hele navlen, ikke bare symbolsk, bruk heller to plaster enn et for lite.


Diskuter bilsyke

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere