Kjerringråd logo

kjerringråd > bladlus > bladlus

Bladlus - kjerringråd

Plages du med bladlus på plantene dine? Bladlus er små insekter som lever av å suge saften ut av planter. Et kjerringråd mot bladlus er å spraye plantene med skummet melk straks du ser at de har fått lus på seg. Lusa dør, men du bør gjenta dette straks du ser nye lusangrep. Melka tar nemlig ikke knekken på eggene.

Rundt 250 av de 4000 artene av bladlus er plagsomme skadedyr for land- og skogbruk, og for hageeiere. De varierer i lengde fra 1 til 10 millimeter. Viktige naturlige fiender er marihøner, blomsterfluelarver og nettvinger.

Bladlus

Ron Stangvik skrev 2007-07-19:

Dersom det er snakk om små planter fungerer det greit med skummetmelk eller såpevann. Men dersom du har ett tre f.eks, så kan du får tak i blomsterfluelarver og sette disse under de trærne som er infisert med bladlus. Blomsterfluer og marihøner er naturlige fiender av bladlusene og er derfor meget effektivt mot bladlus. La nyttedyrene jobbe med å spise bladlusene i noen uker, så skal problemet være over.

Torros skrev 2009-06-02:

Har sånne kjempepene roser i hagen, noe dritt med de koloniene av bladlus. Men jeg skal prøve melk.

Else skrev 2009-06-08:

Vasket med sterkt grønnsåpevann 1 gang på roser, må nok gjenta det, har vel ikke fått bort alt selv om kluten og vaskevannet ble grønt.

Anne-Lise skrev 2009-06-20:

Hvor får man kjøpt marihønelarver? Kjøpte dem på nettet for noen år siden, men husker ikke adressen.

Cecilie skrev 2011-01-04:

Jeg pleier å sende ungene på marihøne-jakt. Deretter setter vi dem på de angrepne plantene/trærne. Unger er eksperter på å finne marihøner.

Karen skrev 2011-04-03:

Jeg har merkelig nok fått bladlus på flyteplantene i akvariet mitt. Ga algespiser fiskene litt hvitløk her om dagen, og bladlusene har merkelig nok blitt ferre. Ihvertfall ikke formert seg noe. Jeg har plukket litt lus og druknet dem til fiskefor innimellom. Tror det må ha vert hvitløken, da vannflaten var full av planter så fiskene ikke kom til selv for å ta lusene!

Tove skrev 2011-04-13:

Skal beskjære en skjærsminhekk som de siste årene har hatt kraftig bladlusanngrep. Lurer på om jeg vil spre lusene hvis jeg kverner kvisten (før de setter grønt og vi kan se noe luseanngrep), og bruker det oppkvernede kvistmaterialet som bunndekke rundt omkring i hagen.

lalla skrev 2011-07-07:

Jeg har god erfaring med å blande rødsprit og melk på en dusjeflaske og sprøyte med det.Det hjelper mot bladlus.En annen fordel med å blande rødsprit i melka gjør at den ikke surner og jeg kan derfor ha flaska stående klar til bruk i nærheten av blomstene.


Diskuter bladlus

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere