Kjerringråd logo

kjerringråd > bleking av hår > bleking av hår

Bleking av hår - kjerringråd

En innsender har sendt oss et lite tips til naturlig bleking av hår. Hun sier følgende hjemmelaget oppskrift på hårblekemiddel fungerer når man skal bleke håret naturlig og enkelt:

Man tar litt vann i en kjele, alt fra 3-5 desiliter, og koker dette opp. Deretter tilsetter man og blander ut ca 6 spiseskjeer med salt. Under kokingen skjærer man opp to sitroner i skiver og legger opp i en bolle. Slå så det kokende vannet over og la det trekke i sitronen i noen minutter. Etter noen minutter tar man 5 spiseskjeer honning oppi og rører til det er blandet ut. Hvis du har slitt hår bør du advares om at dette er ganske sterk kost for håret.

Gre dette blekingsmiddelet inn i håret og la det virke i 30 minutter. Hvor lenge du har det i vil påvirke hvor mye du bleker håret. Og husk salt er ikke bra for håret, så var litt skånsom, sier hun.

Bleking av hår

Karoline skrev 2009-03-27:

Hva menes med å gre inn i håret?

Amanda skrev 2009-03-28:

Jeg regner med at de mener at men skal massere det inn i håret, slik at man fordeler det likt i hele håret og at ikke bare deler av håret blir bleket.

kristine skrev 2009-03-29:

Eller kanskje hun mener at man skal ha en hårbørste eller kamm i kuren og gre det inn i håret?

Lise skrev 2009-04-08:

Kan man bruke dette på hår som er farget/bleket fra før?

Dina skrev 2009-04-15:

Jeg synes dette virker bra. Sitter med det i håret nå og håper på bra resultat.

Funker aldri skrev 2009-04-15:

Dette virket ikke i det hele tatt. Jeg og mine venniner prøvde dette uten resultat.

Til Dina skrev 2009-04-25:

Kan du fortelle hvordan resultatet ble?

Jane skrev 2009-04-27:

Det renner jo bare som vann.

Camilla skrev 2009-05-04:

Hva om det kommer på huden da?

Spørre jente skrev 2009-05-09:

Skal man ta av skallet på sitronen, eller skal man bare legge den oppi i båter med skallet på?

Christina skrev 2009-05-13:

Noen som har prøvd? jeg skal ta sol etterpå og tenkte og ta opppi sitron.

Karoline skrev 2009-05-30:

Må man ha honning i? Hva gjør den liksom? Problemet er at jeg ikke har det og jeg har vært på butikken flere ganger idag og det er bare lille bunnpris som er åpen. De har sikkert ikke uansett.

Karoline skrev 2009-05-30:

Det kan ikke virke i 30 minutter. Det går jo ikke å ta det ut igjen. Det er jo vann. Jeg skjønner lite av denne kuren her. Noen sier det funker, noen ikke. Kansje det er verdt å bruke litt penger og gå til de som kan dette?

Julie skrev 2009-06-02:

Dette funker dårlig. Bare klissete illeluktende varmt rennende vann.

Iiuiui skrev 2009-06-13:

Dette funker ikke i det hele tatt, for meg, var dum nok til å prøve og nå kan jeg aldri mer lukte honning uten å brekke meg. Sitron, salt og honning er en svært dårlig kombinasjon for nesen din. Det er også vanskelig å påføre det på håret. For man kan absolutt ikke gre det inn, det er jo like tynt som vann. Og det tar litt lang tid hvis man skulle gre inn vann i håret. Så svaret er nesten å dyppe hodet nedi skålen, men jeg var i tillegg dum nok å tilsette banan, for det skulle liksom være pleiende eller advocado, forskjellige kornprodukter e.l. Annbefales IKKE. Bananen får du absolutt ikke ut, det blir bare klissete, seige små klumper med banan som man bare kan få ut ved å dra en lusekam gjennom håret flere ganger, og det er ikke særlig godt for hodebunnen din. Men dere er vel sikkert som meg og må selvfølgelig erfare det selv, for forskjellige folk mener jo forskjellig. Men jeg kan si med hånden på hjertet at dette funker absolutt ikke for meg. Til Karoline, honningen skal liksom virke pleiende.

Silje skrev 2009-07-12:

Jeg skal snart ta sol, og da skal jeg ha sitron i håret. Jeg tror at det er bedre enn det klisset der.

Hjemmebleking skrev 2009-07-12:

Tips fra min vennine: Kjøp den lysete blekingen. Kjøp en renseshampoo og en balsam hos frisøren. Bland blekingen med shampooen og balsamen og sitt med det i 15-25 min, skyll ut, og voilla. Ikke bruk balsammen som er med i pakka. Prøv og gi meg tilbakemelding.

Ine skrev 2009-07-19:

Blir ikke håret alt for tørt? Men jeg skjønte liksom ikke dette. Skal man bare kjøpe en sitron, presse ut all safta og tømme over håret, gni litt innimellom, ut i solen i 30 minutter inn og skylle ut, og så er man blond liksom?

Lise skrev 2009-07-26:

Jenter, bruk heller en avokado i stedet for honning, men pass på og mos den ordentlig. Og antall citroner og vann må man se an, ellers blir det bare rennende. Grunnen til honningen og avokadoen er at da blir ikke håret så tørt og slitt, men pleier det i stedet. Noe som jo er mye bedre, eller hva?

Gjest skrev 2009-07-27:

Jeg har hatt det i håret, men det funker ikke i det hele tatt. Er det noen som har et bedre tips?

Gjest 2 skrev 2009-08-19:

Når man bleker håret har det litt å si hvilken hårfarge man har. Viss man har en lys hårfarge går det nok ,men viss man har en mørk hårfarge går det nok ikke.

Kommentarside: 1   2    3   


Diskuter bleking av hår

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere