Kjerringråd logo

Blemmer på tunga - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om blemmer på tunga.

Faktummet skrev 2008-09-02:

Dette er sikkert litt drøyt å påstå, ikke så mange som kommer til å tørre,, men: viss det er små, og da mener jeg små, ikke store hvite blemmer på tunga, ikke på innsiden av kinnene eller andre plasser i munnen som gjør dødsvondt, så er det rett å slett bare å nappe den vekk med en pinsett eller med neglene. vondt der og da, men når den er borte er all smerte borte ved et trylleslag, utrolig men sant! Har gjort det noen ganger etter jeg har fått en. Har også merket at jeg noen ganger får de etter å ha spist sure drops, men det er meg da. Håper dette kan hjelpe noen og at ikke noen drar av seg tunga.

hoppsan skrev 2008-09-25:

Jeg har lest nettopp at tungen indikerer helsa til kroppen, og sår og blemmer på tunga er tegn på at kosthold må endres. Leste det fordi jeg selv har fått blemmer, fikk det for to dager siden, det er ille! Jeg er mest ute etter gode råd nå, kosthold får jeg forholde meg til siden.

hoppsan skrev 2008-09-25:

Det var forresten: Du er hva du spiser av Gillian Keiht

JK skrev 2008-10-02:

Sønnen min på 1år og to måneder har fått hvitsår på tunga. Det ser som det er plagsomt fordi han bare sitter med tunga ut. Hva kan jeg gjøre? Er det noe som at jeg må ta han til legen eller er det noe som jeg kjøper på apotek?

Sandra skrev 2008-12-03:

Jeg har ofte bittesmå kuler på tunga. Jeg trodde de kom av at man stresset for mye. Men hva er egentlig disse kulene/blemmene for noe?

Ella skrev 2008-12-17:

Kjøp bonjela i utlandet. Smør geleen på skåldet, og det forsvinner med en gang:-)

Kari skrev 2009-01-15:

Jeg pleier å bruke en negleklipper for å fjerne blemmene. Det er viktig at negleklipperen er skarp for å unngå smerte. Det blør litt etterpå, men det går fort over, og det er mye bedre enn å gå rundt og ha vondt. Har en egen negleklipper til dette formålet.

Harald skrev 2009-02-03:

Hvis du tør så bruk ørevoks. Det er ikke så ekkelt som det høres ut. Ta det på fingertuppen og hold den inntil såret. Du skal kjenne at området pulserer (dunker). Såret/blemma er lukket i løpet av sekunder, og heles vanvittig fort.

Mann skrev 2009-02-04:

Det hjalp ikke noe, fikk bare mer vondt av det. Kanskje det er noe med at jeg er gutt.

Bekkevold skrev 2009-03-11:

Blir ikke helt borte men lindrer smerten litt :)

Hella skrev 2009-05-11:

Hvis tunga svir og du er hvit på den, kan du har fått sopp i munnen.

Meg skrev 2009-05-14:

Jeg hadde en veldig liten blemme som utviklet seg til å bli ganske stor iløpet av to dager. Så prøvde jeg å ta på sterkt muskyllevann (vademekum). Deretter tok jeg på en brunsukkerbit etterpå, og da ble den borte med en gang.

John biolog skrev 2009-05-17:

Hei, de fleste blemmene skyldes virus eller bakterieangrep. Har du herpesvirus finnes det ingen behandlig som fjerner viruset. Det har permanent bolig i nerveceller langt inne i kroppen. Det finnes noen kremer som gjør utbruddet litt mer behagelig. Slik jeg ser det bør de som ofte har utbrudd bedre kostholdet sitt og få nok mineraler og vitaminer. Dette styrker immunforsvaret og vil gi færre utbrudd. ser også ut til at noen virustyper er mer hissig enn andre. Det kommer en kur, men det tar nok flere år før forskerene lykkes.

VS skrev 2009-07-17:

Blemmer i munnen har med vitamin- eller mineralmangel å gjøre. Jeg bruker Longovital fra helsekosten når jeg får disse. Sensodyne tannkrem og Corsodyl munnskyllemiddel gjør faktisk at jeg får plagene, så det vil jeg ikke anbefale. Har byttet til aloevera tannkrem fra helsekosten og er kvitt alle plager med sensitive tannhalser. Herpes munnsår behandler jeg med Lysine piller som kun selges i utlandet (ebay) i tillegg til Silicea gele fra helsekosten hvis jeg tar pillene for sent til å avverge utbrudd. Det har virket best på meg.

EHM skrev 2009-08-11:

Visste dere at fluor som er i tannkrem er kjempefarlig for kroppen? Jeg bruker tannkrem uten fluor, og pusser extra godt. Samme gjelder deodorantene man kjøper i vanlige butikker, aluminium. Kanskje det er derfor det er så mange med brystkreft osv?

Stian skrev 2009-08-14:

Jeg har en blemme bak på tunga, det er ei stor blemme. Hva skal jeg gjøre?

Makrobiotiker skrev 2009-08-27:

Tungen viser hvordan det står til med tarmen. Sår på tungen er utrykk for problem i tarmen. Det er ikke nødvendigvis stort og farlig problem. Kanskje tarmen bare er overbelastet av for mye sukker, fett, protein eller annen mat. Kroppen vår er en enhet, alt henger sammen. Det ytre viser hvordan det står til med det indre.

Tommy skrev 2009-08-29:

Tungen min svir og gjør dødsvondt. Har noen små sår samt et belegg på tungen, prøver og børste tungen men da svir det enda mer.

Mona skrev 2009-08-30:

For 2 dager siden hadde jeg bare to bitte små blemmer på hver sin side av tungen, som svidde sykt, nå har jeg fått enda flere. Det svir og det svir. Det funka ikke på meg, men det å klemme sammen tommelen og lille fingeren når jeg må nyse, funker. Håper det her går over snart.

Juv skrev 2009-09-03:

Sukkerbit?: NEI
Skrape blemme med neglen?: NEI
Vademekum?: JA
Bytta tannkrem til Zendium?: JA
Liker denne siden?: JA

Mor1 skrev 2009-09-19:

Jeg har nå slitt veldig med en vond og sår tunge i noen dager. Tunga er veldig sår hele tida (slik som når man har brent seg kraftig med varm drikke) og kanten rundt tunga er blitt ruglete og full av hvite små blemmer. Dette begynte mens jeg var syk med vond hals. Jeg klarer ikke å spise og knapt drikke på grunn av smerten i tunga. Samtidig er det en besk smak i munnen hele tida. Hva kan dette skyldest og er det noe jeg kan gjøre for å bli kvitt det?

Kommentarside:  1    2    3   4    5   


Diskuter blemmer på tunga

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere