Kjerringråd logo

Blemmer på tunga - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om blemmer på tunga.

Hei skrev 2009-10-11:

Det som frem provoserer herpesutbrudd er stress. Unngå å spis peanøtter, sjokolade, gelantin (gummi godis) og ikke drikk øl, alle disse produktene er det mye av en aminosyre som heter L-Arginin. Denne aminosyren er som mat for herpes viruset.

Marte skrev 2009-11-08:

Hei, jeg var forkjølet i en uke, og etter det gikk over fikk jeg en slags blemme på siden av tunga. Det var veldig irriterende å ha den der, men etter to dager ble det til 6 stykker. Og når jeg så meg i speilet nå (tredje dag) var det nesten så jeg fikk sjokk. Tunga mi er helt overfylt med sånne. Det ser på en måte ut som kviser, men de er litt utringa rundt. Det ser helt forferdelig ut, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Men så lurte jeg på om dette sukkertipset kanskje kunne virke? Får håpe det.

anne 27 skrev 2009-11-10:

marte: Jeg har også det akkurat sånn du beskriver det. Jeg begynte først md forkjølelse, så sår hals med kjempe sår tunge. Alt jeg spiser svir noe veldig. Må ta paracet for å klare å spise. Jeg vet at både mamma og broren min har akkurat hatt det på samme måte. Dette må være noe som går nå. Mamma fikk til slutt penselin. Tror jeg også må snart ringe legen å få det. Jeg har gått sånn i snart 1 uke. Jeg holder på å bli gal.

Lysegrønn skrev 2009-11-12:

Dere med vond hals og bringebærtunge, kanskje dere har skarlagensfeber?

Lysegrønn skrev 2009-11-14:

Anne 27: Du har kanskje skarlagensfeber? Er det ikke det som gir sånn bringebærtunge?

HA skrev 2010-01-07:

Daglig inntak av longo vital hjelper mot kraftige utbrudd.

Finn Jackob skrev 2010-01-31:

Jeg er og har vært svræt plaget av blemmer i munn og på tungen. Denne helgen har jeg forsøkt noe som lindrer veldig. Forever Alovera 100%, denne geleen er beregnet til hud, men er giftfri og kan spises fordi den er ren. Jeg prøvede den med sterk skepsis men den virket.

Først tok jeg den i munnen, det sved der blemmene var en stund - så roet det seg ned. Hurra, for jeg har sterke smerter pga blemmene. Ettersom blemmene og sårene er i fuktig miljø, tar det tid for sårene å gro. Jeg må derfor bruke geleen hyppig. Det fine med den er at den ikke spyttes ut etter på, men svleges. Kroppen har bare godt av det. Ikke kjemisk, men mer organisk rett og slett. Tips mens man venter og mye bedre enn sukker. Mitt tannkjøtt bare klør av sukker.

Hilde skrev 2010-02-05:

Hei, jeg har ei blemme som er litt mørkere i fargen enn de smaksløkene som skal være det. Det er vondt å svelge. Hva gjør jeg med det?

Merkan skrev 2010-03-16:

Snus hjelper! Du må passe på at snusen kommer direkte i kontakt med blemmen. Prøv litt general løs

lk skrev 2010-04-07:

Det er ikke noe gøy med 6 blemmer på tungespissen når man har en helt ny klarinett som skal spilles inn.

Jeanette skrev 2010-04-19:

Har en liten jente som har masse kvite små blemmer på spissen av tungen og litt bakover, hun har veldig vondt. Kan jeg gi henne vanlig strø sukker og?

Mariann skrev 2010-06-06:

Jeg sliter veldig med kvitsår på tuppen under tungen og bak tennene nedi og over tennene oppi munnen. Jeg lurer på om noen har noe forslag til hva jeg kan prøve for å få de bort. Det er veldig vondt, klarer nesten ikke å pusse tennene, snakke eller spise.

RA skrev 2010-06-29:

Jeg har en blemme/kvise på siden av tungen min. Det er hovent og gjør vondt. Prøvd med løssukker nå, men det ble ikke noe bedre. Noen andre tips? Hva kan det være? Og hvor lenge skal man vente før man evt går til lege?

Carina skrev 2010-08-02:

Min kjære har fått sånne små vonde blemmer på tungen, men han småblør også litt hvis han lager sånn spiss tunge. Funker det med sukkerbit der også?

Vitamina skrev 2010-08-29:

Jeg gikk med vond og sår tunge i 3 måneder. Endelig oppsøkte jeg fastlegen. Han tok div blodprøver og det viste seg at jeg lå veldig lavt på B12-vitamin 147. Fikk B-sprøyter en gang i uken i 3 uker. Nå er tunga som ny. Må sjekke verdiene framover, men da vet jeg hva det kan være hvis den tunga blir like vond igjen.

Berit BIBBI skrev 2010-08-30:

Jeg er 70 år og har hatt dette problemet med sår i munnhhuen og på tunga. Jeg ble uføretrygdet.

Hmm skrev 2010-10-02:

Dynk en Q-tip i pyrisept og gni det godt inn på såret/blemmen. Funket som bare det til meg.

Gro skrev 2010-10-15:

En sukkerbit og blemmene var fullstendig borte.

Mia skrev 2010-10-15:

Det gjorde det mye vondere når jeg tok sukker på. Jeg hadde ikke sukkerbit da men sukker er sukker. Jeg har et hovent sår i midten under tunga som svulmer opp hver gang jeg spiser og drikker noe syrlig etc. Jeg har dentinox NAF og den hjelper litt. Det var igjen en rest etter jeg brukte den på min datter da hun var baby og hadde vondt i tannkjøttet sitt. Men jeg skulle aldri tatt sukker på.

Marius skrev 2010-10-17:

Skyll med molkosan. Det funker som bare det. Det fåes kjøpt på helsekostbutikker. Det er fryktelig surt, men fjerner blemmene iløpet av 24 timer.

Martti skrev 2010-11-01:

Oralmedic gjorde susen. Smaker, lukter og svir noe inni granskauen, men etter en liten stund er 98% av smertene borte og man kan spise, drikke osv. Det kan kjøpes på Vitus apoteker for de som lurer.

Kommentarside:  1    2    3    4   5   


Diskuter blemmer på tunga

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere