Kjerringråd logo

kjerringråd > blemmer på tunga > blemmer på tunga

Blemmer på tunga - kjerringråd

Blemme på tunga er vondt både når man skal spise og snakke. Overtro skal ha det til at små vonde blemmer på tunga kommer av at man lyver. Derfor blir de kalt følgende:

Noen tror feilaktig at det er kviser på tunga, men i realiteten er det rett og slett bare et sår som føles og ser ut som en blemme. Tungen er svært ømfintlig og det skal ingenting til før man får en såkalt jugeblemme.

Et råd for å bli kvitt lygeblemmer er å legge en sukkerbit der blemma er og la den ligge der til den er smeltet. Da skal alt som heter lygeblemme være borte.

Blemmer på tunga

Anonym skrev 2007-02-23:

Mot blemmer på tunga, eller generelt bare små sår i munnen har jeg funnet ut at Longo Vital hjelper.

m0i skrev 2007-03-28:

Det der med sukkerbiter funker som bare det! :)

nickname:007 skrev 2007-05-04:

Det hører smart ut egenlig:-)hehe klêm

Fiia skrev 2007-06-17:

Hm... Jeg er bare veldig sår på tungen. Kan det hjelpe med sukker??

Kine skrev 2007-06-21:

Kan det hjelpe mot herpes? Jeg har herpes på leppene å blemmer på tungen som ligner på herpes..

Henny skrev 2007-06-21:

Prøver nå, men sukkerbiten bare smuldrer opp med engang... Synes det fortsatt er vondt jeg :( Funker tydeligvis ikke på meg!

Julie skrev 2007-08-02:

Jeg sliter veldig med dette problemet, har som uvane å bite de istykker.. Jeg hadde desverre ikke noen sukkerbiter, men prøvde med løssukker.. det funket fint det også.. men fortsatt litt smerte igjen! bare å pøse på!

Ella skrev 2007-08-12:

Sønnen min på 3 år har fått en sånn blemme som ligger mellom leppa og tennene. Når du drar ut leppen hans nede, så ser du en hvit prikk. Er det en jugeblemme? Skal jeg prøve med sukkerbit? hva annet kan jeg bruke om sukker ikke hjelper?

Gro skrev 2007-08-29:

Vist du er plaget med blemmer på tungen så kan du prøve å bytte ut din tannkrem med en uten såpe Feks zendium. Dette fungerte på meg. Dette var råd som min tannlege anbefalte meg.

Odd skrev 2007-09-18:

prøvde dette me sukker nå nettopp .. merket ingen forskjell, har prøvd me salt også uten effekt.

Si skrev 2007-10-20:

Det hjelper akkurat når du har sukkeret på, men smerten kommer tilbake med en gang sukkeret er borte.

Karl skrev 2007-10-28:

Dette virket ikke. Jeg har fortsatt like vondt.

Julie skrev 2007-11-01:

Skyll tungen med noe som heter Corsodyl, det får du kjøpt på apoteket. Jeg tror den fjerner bakterier i munnen. Hvis jeg har blemmer på tunga skyller jeg om kvelden, neste morgen er den vekk!

Pia skrev 2007-11-02:

Jeg syntes ikke dette hjalp noe. Jeg har ca 8-10 blemmer, og det gjør dødsvondt fremdeles. Skal prøve med det å bytte tannkrem ;)

Kenneth skrev 2007-11-04:

Svar til Ella: Det med den lille blemma som er mellom tennen og leppa, kalles munnskold, og er veldig vondt. Dra på apoteket og si at du skal ha noe for munnskold(husker ikke hva det heter men før så het det trøskesaft ihvertfall). Det skal skylles rundt i munnen. Etter en dag er det mye bedre allerede.

Elise skrev 2007-11-06:

Dersom dere får blemmer i munnen, må dere skifte til tannkremen Zendium. Grunnen til at vi får blemmer, er som oftest pga. at man ikke tåler såpen som er i tannkremen. Zendium inneholder ikke såpe som alle andre tannkremer, og hjelper veldig bra! :)

Vondt! skrev 2007-11-19:

Jeg er veldig plaget av mange små hvite prikker på spissen av tungen, nå er klokka 3 om natta og prøvde det med sukker. merker nesten ikke smertene lengre, håper at det er vekk i morgen... nå får jeg hvertfall sove :-)

Helene skrev 2007-12-28:

De hvite sårene som Ella skrev om, kaller jeg skåld. Da hjelper det å gurgle med saltvann etter hvert måltid, eller så ofte man vil. Ha i en teskje salt i et glass lunkent vann. Det gjør ikke vondt, og lindrer.

Hei skrev 2008-01-04:

Jeg har slitt mye med dette. Ikke på tungen, men andre steder i munnen. Byttet til tannkremen som heter "Zeldium", og det har blitt mye, mye bedre. Det Anbefalles!

Tina skrev 2008-01-09:

Prøv å ta Vadimecum på! Det svir ganske i noen få sekunder, men gjentar man dette (kommer an på størrelsen, osv), bruker det å hjelpe veldig. Det går også an å prøve tannkrem, det er ikke like effektivt, men funker for de langsiktige smertene.

TJ skrev 2008-01-22:

Brukte å ha sånne svære kvite sår i munnen veldig ofte før, men skifta tannkrem til Sensodyne og det funka fint. Den verste tannkremen jag har vært borti når det gjelder dette problemet er colgate. Sårene kommer med en gang da.

Kommentarside: 1   2    3    4    5   


Diskuter blemmer på tunga

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere