Kjerringråd logo

kjerringråd > brannsår > brannsår

Brannsår - kjerringråd

Har du brent deg og fått skikkelig brannsår, slik at du svir i huden, kan det hjelpe å smøre på tannkrem. Når den er tørket, er svien borte. Bruk kun tannkrem på små uskyldige forbrenninger. Ved alvorligere brannsår bør lege selvfølgelig kontaktes.

Brannsår

Gjest skrev 2006-12-10:

Jeg prøvde dette rådet. Svien var borte i ett minutt, så kom den tilbake igjen.

Pedro skrev 2007-03-10:

Blir jo litt sølete med tannkrem da, men svien har vært borte i noen timer nå så kona mi synes nesten ikke synd på meg mer. Får se hvordan det er i morgen!

Toto skrev 2008-08-18:

Det hjelper også med at par smertestillende tabeletter som f.eks. vanlig reseptfri paracet. I tillegg til eventeuelle salver, selv har jeg god erfaring med Aleo Vera.

Pus skrev 2009-05-17:

Man skal aldri bruke krem/salver på brannsår, det lukker såret og det vil gjerne puste for å bli bedre. Salver/krem kan lindre smerten men gjøre såret verre.

Evelyn skrev 2010-08-18:

Hadde nettopp hørt et råd om løk på brannsår da min sønn som da var ca. 1,5 år la handa på en varm kokeplate. Jeg skar da en løk i to og la den på det brente omårdet - NB! det var ikke åpne sår, men huden var rød og det ble blemmer. Etter 30 sekunder var gråten stilnet og hånden var ikke vond lengere. Tre dager etter var alle spor ett forbrenningen borte.

au det sviir skrev 2010-12-03:

Jeg drakk litt for varm kakao. Det har vært vondt i tunga i ca. 8 timer. Hva hjelper?

RA skrev 2011-08-08:

Takk Evelyn, løk hjalp, smerten forsvant umidelbart.

Au skrev 2011-08-23:

Løken lindret litt, men kun så lenge den var kald. Samme med tomat (nevnt et annet sted her). Tannkrem luktet bedre enn løken, men lindret overhode ikke. Foreløpig beste lindring er kaldt vann.

Grom skrev 2011-10-26:

Ha på margarin. Det hjelper. Når den smelter tørker du av og har evnt på litt til. Sitter med det på fingrere nå. Virket etter 5 min.

Gustaf skrev 2011-11-23:

Dypp det brente stedet i kaldt rent vann, hell på hvit sukker, la det tørke på. Ta evt. rent ark fra tørkerull og legg rundt slik at sukkeret ikke ramler av. Det blir ikke blemmer, kun hvit flekk( midlertidig) og svien gir seg etter noen få minutter.

Fyrverkeri skrev 2012-01-18:

Ta på honning, så tar du det plasteret som passer over. Det fungerer.


Diskuter brannsår

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere