Kjerringråd logo

kjerringråd > brennmanet > brennmanet

Brennmanet - kjerringråd

Har du blitt brent av brennmanet? Hold huden under så varmt vann som du klarer i et par minutter. Dersom det sitter på hendene, så bruk et vaskevannsfat, ikke rennende vann.

Brennmanet

marit skrev 2007-01-08:

Hørtes ikke ut som noe å prøve på barn, de kan få brannskader allerede ved 40c. Har hørt at å skylle med edikk hjelper.

Torgrim Andersen skrev 2007-06-29:

Edikk hjelper mot kubemanet, ikke på de man finner i Norge.

Sigrunn skrev 2007-10-29:

Smør på tannkrem der du har blitt brent.

Anna skrev 2008-07-20:

Jeg har hørt at når man er blitt brent må man skynde seg og helle på kaldt vann. Er det sant?

Sonja skrev 2009-05-06:

Jeg har hørt at det skal hjelpe å først skylle av eventuelle tråder med kaldtvann, for så å smøre glassmanet på det brente stedet. Vet ikke om det virker.

Anonym skrev 2009-05-06:

Potetmel, det funker. Ei jente som jeg kjenner fortalte meg en gang at når en har brent seg på brannmanet skal man ta på potetmel. Har ikke prøvd det selv, men hun sa til meg at det visste hun ville funke. Hun fortalte også at når familien hennes er ved sjøen, pleier de alltid å ha med seg potetmel. Hun sa at grunnen til at det skulle hjelpe var at potetmelet gjør sånn at de små, mikroskopiske piggene (som hun mente var grunnen til at brennmaneten brenner på kroppen, som visstnok er i brannmaneten), at potetmelet trekker til seg og tar piggene ut av huden og dermed at all smerten eller det som svir, går helt vekk. Det er jo helt fantastisk hvis det funker. Det skal jeg jammen prøve om jeg brenner meg på brannmanet igjen.

Johnny skrev 2009-05-07:

Selters eller faris, hjelper.

Ina skrev 2009-06-29:

Takk for forslaget. Det fungerte veldig bra med potetmel.

Veronica skrev 2010-04-28:

Potetmel hjelper, men det er ikke pigger som er inne i huden. Når du brenner deg på en brennmanet så er det små kapsler med gift som sprekker og lager små hull i huden. Potetmelet hjelper sånn at det tetter i hullene som brannmaneten lager. Så jeg tror den lille vennen din tar feil der, ja.

Bente-Lill Larsen skrev 2011-07-30:

Takk for potetmel tipset. Det var gull verdt. Datteren min gråt voldsomt i lang tid. Jeg prøvde med yoghurt naturell men da hylte hun bare mer og sa at det svei. Eddik vet jeg å holde meg unna. Urin er jo litt kjassent, men jenta hadde så vondt at det var rett før vi vurderte det. Så prøvde vi med potet mel og det virket veldig godt. Så tusentakk for å dele god informasjon. Stor klem fra sørlandet.


Diskuter brennmanet

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere