Kjerringråd logo

kjerringråd > brent av brennmanet > brent av brennmanet

Brent av brennmanet - kjerringråd

Å bli brent av en brennmanet kan svi og ødelegge en dag på stranda. Et kjerringråd en innsender har kommet med er å påføre urin der du er brent.

Det er vel ikke alle som er like lystne på å ha urin på kroppen. Noen synes nok at det er bedre at det svir enn at man skal lukte urin.

Det som gjør at det svir når man blir brent av en brennmanet er at det kommer en syre inn i overhuden. Dette er den samme syren som vi finner i maur. I og med at det er en syre, kan den nøytraliseres med en base. Urin inneholder amoniakk og er derfor en base. Det er nok derfor riktig at man kan lindre svien med urin.

Brent av brennmanet

Torgrim skrev 2010-02-26:

Dette kjerringrådet er bare tull. Neslegift er ikke samme som maursyre. Urin vil også aktivere neslecellene og tilføre mer gift i huden. Spesielt ammoniakk vil gjøre det verre. Forebygg skadene med brennmanetbeskyttende krem eller hellekkende badetøy, så er sjansen liten for at du trenger å behandle. Vanlig vannfast solkrem f.eks. Nivea kan gi opp mot 38% beskyttelse hvis det smører veldig tykt på huden (slik at du ser at det er smurt med krem).

Joda, det funker. skrev 2011-04-24:

Nei, jeg kan love deg at dette ikke er tull. Har prøvd, og det funker hver eneste gang. Noen mener at man kan bruke eddik også, men det er tull. Iallefall ikke på de manetene man har her i nord.


Diskuter brent av brennmanet

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere