Kjerringråd logo

kjerringråd > diaré > diaré

Diaré - kjerringråd

Diaré er en tilstand som kan føre til uttørking av kroppen. Man skulle tro at kroppen hadde nok væske når diareen renner. Men det motsatte er tilfelle. Kroppen trenger mye væske i denne tilstanden. Diaré kan skyldes forskjellige ting. Man kan få diaré av bakterier. Men man kan også få det av for eks psykisk påkjenning.

Det sies at diaré kan kureres ved at man spiser tørkede blåbær. Men et avkok av blåbær skal ha samme virkning. Hvis man drikker avkok så får man også i seg væske. Dette er med på å hjelpe kroppen med væskebalansen når man har diaré. Dette er et kjerringråd som også kan hjelpe barn og spedbarn som har diaré.

Diaré

Magasjau skrev 2007-05-02:

Blåbær er bra. jeg har også prøvd potetmel, ca en strøken spiseskje, rørt ut i litt lunkent vann. dette har fungert for meg.

Sahara skrev 2008-02-07:

Hvis det er diaré uten feber, så skyldes det matforgiftning. Da er det medisinsk kull (fra apotek) som virker, og det hjelper umiddelbart etter 10 - 20 minutter. Men hvis du ikke har kulltabletter i huset, så kan du lage en erstatning. Det gjøres ved å riste loffskiver i brødristeren eller stekeovnen til de er helt mørke. Kutt opp i biter og innta.

Elisabeth skrev 2008-04-23:

Har prøvd potetmel rørt ut i lunkent vann, det funker for meg. Når man har diare, er det best og innta lett fordøyelig mat, slik som ris, potetmos og lignende lette saker. Husk også å få i deg masse drikke.

Larviksjente skrev 2008-05-22:

Har selv prøvd råsaft av blåbær. Det fungerte og smakte fortreffelig.

Ivar skrev 2008-09-16:

Min mor ga oss bestandig potetsmel utrørt i vann - tror det virket. Kom hjem fra syden nå med diare, tester mors oppskrift.

Susanne skrev 2008-10-22:

Potetmel er et godt råd. For å være på den sikre siden, røre jeg ett par teskjeer ut i blåbærsaft. Det binder magen og kan anbefales. Ellers bør en huske at om en diare varer i over tre dager, bør en oppsøke lege.

Milla skrev 2009-07-20:

Prøvde potetmel i vann og det hjelpte ikke meg. Jeg drakk mange glass i går, men nei. Så prøvde jeg salte peanøtter og salt chips. Det virket ikke det heller. Så nå har jeg kjøpt meg kulltabletter på apoteket, så får se om det virker. Det er helt forferdelig å gå sånn.

Meg skrev 2010-08-07:

Har nå hatt løs mage/diare i 4 dager, og er rett og slett utmattet av det. Har prøvd kulltabletter og det fungerte overhode ikke. Ble ikke verre, men ikke bedre heller. Så nå skal jeg finne meg litt potetmel jeg kan gomle på (Jada, jeg har tenkt å blande det ut i vann først.)

Kikki skrev 2010-09-26:

Lurer på om noen har flere råd enn dette. Jeg har hatt diare nå snart en uke. Tidligere hadde jeg i tillegg sterke smerter, som flyttet på seg, oppblåst, ergo luftsmerter. Nå er disse smertene borte, men diareen vedvarer. Er det noe som har et godt råd?

Jeg skrev 2010-10-05:

Nå har jeg hatt diarè en stund, og jeg skal prøve ut potetmel og vann, men jeg vet ikke hvor mye vann og potetmel jeg skal ha. Er det noen som har en oppskrift på det?

Anirvan skrev 2010-10-18:

På reiser skal det være bra å ha med seg litt Carob-pulver (johannesbrødfrukt) som kan røres ut i vann. Har ikke prøvd det selv. Fås på helsekost, kan også brukes som kakao pulver i kaker. Mens kakao er stimulerende som kaffe er carob det ikke.

lille mor skrev 2011-06-08:

Min sønn har hatt diaré i noen dager nå, og han har fått banan. Det har fungert. Det var ett råd jeg fikk da jeg gikk gravid.


Diskuter diaré

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com