Kjerringråd logo

kjerringråd > dott i øret > dott i øret

Dott i øret - kjerringråd

Dotter i ørene får alle av og til. Dersom du skulle oppleve å få en intens lyd i øret som senere forsvinner av seg selv, kan du få lyden til å opphøre med en gang ved å gjøre følgende: Snu hodet sakte helt til den ene siden, deretter til den andre siden og så til slutt til snu hodet sakte helt over til den første siden igjen. Det er alt. Det fungerer dessverre ikke mot tinnitus, men er til god hjelp mot dott i øret, sier innsenderen.

Tinnitus

Som sagt er ikke dette en behandling mot tinnitus. Dette er mer en alvorlig lidelse og kan komme av for eks. en yrkesskade. For behandling av tinnitus vil vi anbefale å oppsøke lege. Det er ikke oss bekjent at det finnes noen operasjon for plagen, men behandlingen går mer på å prøve å mestre tilværelsen med tinnitus.

Dott i øret

En med dott i øret! skrev 2007-05-20:

Dette funket jo ikke..?!

Minnie skrev 2007-08-05:

Dott i øret med tinnitus og lydforvrengning - hva kan det være? Hvordan bli kvitt det?

Taddis skrev 2007-12-20:

Jeg har en alvorlig dott i høyre øret som jeg ikke får vekk i det hele tatt. Det begynner å bli veldig plagsomt og det går ikke over, har prøvd alt. Jeg trenger råd.

Petrus skrev 2008-01-07:

Jeg plages også med dott i høyre øret, har også mye øresus. Jeg opplever også at jeg er mye svimmel, kan det komme av dette? Har plagdes med dette i mange år , hjelp!

Idi Amin skrev 2008-01-08:

Taddis: Oppsøk legen din du.

Bear skrev 2008-02-29:

Jeg har en dott! Og den ville ikke ut av dette.

AWE skrev 2008-04-01:

Når jeg får dott i øret (på fly, kjøring opp/ned i fjell etc.) hjelper det ofte å gjespe. Hvis du legger merke til når du gjesper blir det åpnet opp noe i øret som gjevner ut trykkforskjellen. Dette skjer også noen ganger når du tygger, noe som er bakgrunnen for rådet om å tygge tyggegummi når du flyr, men det er mer praktisk om du får det til bare ved å provosere frem en gjesp eller to. Det var vanskeligere å få til dette da jeg nylig var forkjølet under en flytur.

Daniel skrev 2008-07-27:

Jeg har hatt dott i øret i 3 dager nå. Har også veldig vondt i øret hele tiden, men når jeg utligner gjør det utrolig vondt og dotter forsvinner i 2 sekunder og kommer deretter tilbake. Noen som kan hjelpe?

Annedine skrev 2008-10-03:

Gå til legen din. Det kan være en vanlig dott i forbindelse med feks forkjølelse. Det kan være virus, krystallsyka, meniere eller rett og slett en vanlig ørebetennelse. Jeg bruker å putte en bomullsdott i øret når jeg plages. Da forsvinner plagene og smertene raskt, men du må ha bomullsdotten der hele tiden i 3-4 dager.

Ane skrev 2009-02-22:

Jeg er forkjølet og har hatt dott i venstre øret siden i går kveld.

Momarori skrev 2009-03-12:

Jeg å har en dott i øret og det er relativt plagsomt nå. Har hatt bakterieinfeksjon i halsen og en kraftig forkjølelse samtiig, så det kommer av det, men hjelpes, man må jo få bli kvitt dotten? Musikken høres så svak ut når jeg har på max :p

Camilla skrev 2009-03-23:

Dott i øre suger, akuratt som jeg trengte dette etter ei uke me sår hals å hoste, bronkitt.

Tor skrev 2009-04-09:

Prøv nesespray!

Remi skrev 2009-07-26:

Man kan også holde for nesen og holde igjen munnen og blåse. Funker knallbra, men tror ikke det er bra å gjøre mye. Man blir litt svimmel.

Lana83 skrev 2009-09-16:

Jeg har en stor dott i høyre øre og en liten i venstre som jeg har hatt siden jeg var liten. Legen finner ikke ut hvorfor jeg har dott i venstre øre hele tiden. Nå har høyre øret mitt fått dott i øret også og jeg har prøvd alle rådene folk kan gi meg, noen som har forslag? Jeg har prøvd å skylle ørene, men det hjelper heller ikke. Jeg har prøvd å holde meg for nesen og blåst ut men da får jeg en enda større dott. Har prøvd og holde for nesen og svelge men det hjelper heller ikke. Jeg har ligget med olje i øret mitt til dagen etterpå uten at det funka og det hjelper heller ikke å gå til legen. Da blir jeg døv i 1 mnd etter de har skyllt øret mitt. Hjelp meg.

Marion skrev 2009-10-20:

Hei, jeg har hatt en dott i mitt venstre øre i et par tre uker nå, og har prøvd følgende uten hell:

Nå er jeg drittlei av denne dotten og jeg går og gaper hele tiden for å prøve å få den vekk. Da er den borte helt frem til jeg snufser igjen. Jeg har aldri prøvd øreskyll og er 24 år. Må dette utføres av lege eller kan man kjøpe det på apoteket?

Sara skrev 2009-11-02:

Prøv og sette deg i ei basstue, hvis det er vann fordamper det.

Villyman skrev 2009-11-17:

Skal jeg putte nesespray i øret?

Tor skrev 2010-02-12:

Ehh, nei i nesa. Det er en grunn for at det er kalt nesespray.

Rolf skrev 2010-02-19:

Nå har jeg hatt dotter i begge øra i snart 2 uker. Men i dag gikk den ene dotten vekk. Så kan hende det bsare tar litt tid, så går det over? Men det funker å gjespe ved vanlige dotter.

Zahra skrev 2010-03-06:

Dott i øret?

Dersom jeg gjør alle de, pleier jeg vanligvis å bli kvitt det.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter dott i øret

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere