Kjerringråd logo

Fett hår - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om fett hår.

Kristin skrev 2008-12-10:

Jeg har aldri prøvd grønnsåpe, men jeg skal det nå. Håret mitt blir fett en dag etter at jeg dusjer. Veldig vansklig å gå rundt med fett hår, det kan jeg skrive under på.

Ida skrev 2009-01-16:

Jeg prøvde grønnsåpe i håret igår, og merket ikke forskjell på før og etter jeg hadde dusjet. Jeg dusjet igjen håret idag tidlig og da merket jeg heller ikke forskjell. Er dette noe som tar tid? Jeg trenger virkelig noen tips. Utrolig irrterenes og få fett hår bare etter en dag.

Musse skrev 2009-02-08:

Jeg prøver også nå. Blir helt gal av å være ahvengig av å vaske håret hver eneste dag. Jeg ser ut som en uteligger som ikke har dusjet på flere uker dersom jeg ikke vasker håret hver dag. Spurte etter ren grønnsåpe på apoteket, og fikk en flytene såpe til kroppsvask som het ren kalisåpe. Er det helt sikkert at dette er det samme som ren grønnsåpe? Litt usikker her. Jeg har prøvd denne såpen tre ganger nå, men jeg merker ikke at håret blir noe mindre fett. Litt utålmodig nå. Synes håret ser helt flatt og dødt ut.

Sissil skrev 2009-03-03:

Jeg prøvde å vaske håret med sånn flytende grønnsåpe i jula en gang, og det funket på håret men IKKE på huden. Fikk skikkelig utslett i ansiktet som ikke gikk vekk før etter ca 4 uker. Så nå skal jeg heller prøve grønnsåpe fra apoteket.

anonym skrev 2009-03-03:

Jeg var nettopp i syden og fikk halve håret med rastafletter, der halvpareten av håret hang løst. Resultatet ble fint. Men hun som hadde flettet meg, tok voks i håret mens hun flettet. Og det var virkelig den billige typen! Jeg ble kjempefett i håret. Vel hjemme på hotellet tok jeg meg en dusj. Det hjalp nesten ikke. Så jeg fikk nettop det rådet at jeg burde vaske håret med Zalo. Litt skeptisk prøvde jeg det, og det virket. Men det er bare i nødstilfeller man skal bruke grønnsåpe, for det er nok ikke like mildt mot håret og hodebunnen.

Ingrid skrev 2009-03-04:

Ja, men det ødelgger hodebunnen, så da må dere bruke sånn flass shampoo med kjemikalier og da blir håret fettete igjen. Prøv heller natur shampoo fra helsekostbutikk, shampoo uten kjemikalier.

Fiolilla skrev 2009-03-14:

1 gang i uka er litt lite, syns jeg. Vask det heller 2 ganger med en mild sjampo! :)

Carmen skrev 2009-04-14:

Hei folkens, jeg har denne gleden som jeg vil dele med dere. jeg hadde lenge slitt med ganske fett hår. Måtte vaske det hver eneste dag pga. fett og stram lukt inntil jeg fikk prøve Head and Shoulder, + 25% mot flass, selv om jeg ikke har flass. Det er mange typer (forskjellige farger) av denne shampoen, men det er kun den natural shine, for matt hår, grønn farge, som hjelper meg. Jeg prøvde også den med blå farge, men håret mitt ble fett og klissete dagen etter. Med den grønne fargen er håret mitt fettfri og luktfri i inntil 3-4 dager. jeg kan også gå uten å vaske håret i innil 6 dager, noe jeg ikke kunne gjøre før. Livet mitt er blitt lettere nå pga dette. Den grønne fargen selges blandt annet i Rema 1000. Ikke kjøp på internett, men heller på butikker slik at vi er sikker på at vi snakker om samme ting. Jeg ser at de har noe lignende på internett, men desverre ikke den samme originale flasken som jeg snakker om.

Ikke bruk for mye av shampoen på hver vask, ellers vil det gi kløe og irritasjon på hodebunnen med tiden, noe som jeg nå sliter med. Skal prøve å veksle en gang i blandt med en mildere shampoo mot fett hår med ømtfintlig hodebunn. Lykke til med jakten på en fettfri hverdag.

carmen skrev 2009-04-14:

Hei, hei, det er meg igjen med det Head and Shoulder tipset. Glemte å nevne om hvordan jeg vasker håret mitt for å få best mulig resultat.

  1. Skyll håret godt med lunkent vann for skitt og fett før du bruker shampoen.
  2. Tilsett nok shampoo (ikke mye) og masser nok, men ikke for mye. skyll godt med lunkent vann.
  3. Gjenta trinn 2.
  4. Tørk håret godt tørt først med et håndkle og deretter resten med hårføner. håret mitt har en tendens til å bli fort fett hvis det ikke er godt tørt.
  5. Ikke bruk fete ansiktkremer eller body kremer. fettet smitter fort over i håret.

Si ifra hvordan det går da vel! ;-)

Maggi skrev 2009-05-25:

Hva med vann pluss litt sitron oppi, tror det skal hjelpe.

Meg skrev 2009-07-01:

Hei, jeg har tenkt til og kjøpe head & shoulders, grønn eller naturlig. Jeg håper det virker, håret mitt blir fettete 1-2 dager etter jeg dusjer. Føn håret godt, da blir håret mindre fett. Det er hvertfall et tips som funker for meg.

Tuppsi skrev 2009-08-05:

Hva med og prøve noen hårprodukt fra frisøren? Jeg er selv frisør og anbefaler ikke grønnsåpe. Det vil tørke håret og irritere hodebunnen. Vasking av hår anbefales hver 3 dag, ellers blir det fort hårlukt og ikke spesielt tiltrkkende.

Alexa skrev 2009-08-23:

Vask håret med shampoo, etter det med litt salt og med shampoo igjen, det hjelper, det må gjøres 1 gang i uken, ikke mer enn det.

Til Tuppsi skrev 2009-09-07:

Fordi produkter hos frisør er svindyre.

Utrolig fornøyd Meliesa:) skrev 2009-10-10:

Jeg har prøvd KMS Calafornia, er ikke helt sikker på hva det heter, men det hjalp meg i alle fall. Har slitt med fett hår helt til frisøren(e) anbefalte meg denne og den hjalp. Dette vil jeg absolutt anbefale til alle som sliter med fett hår. Etter at dere har vasket håret så skyll det ut med kammille te og la det tørke. Ikke skyll det ut med vann, bare tørk det med et håndkle. Det hjalp meg masse! Etter ca.1-1/5 uke var alt fettet vekk.

Sanne skrev 2009-10-14:

Hei, jeg har ikke så fett hår at det gjør noe, men etter 1/1 1/2 dag så blir håret mitt flatt, fettete og ekkelt. Så jeg dusjer som regel hver kveld for at håret mitt skal holde seg neste dag ut. Jeg har lest mye om hvordan å bli kvitt fett hår og grønnsåpe har blitt anbefalt mange steder som erstatning for shampo (ikke Zalo, men en mild grønnsåpe). Så jeg gikk på apoteket og spurte etter en mild grønnsåpe og da fikk jeg utdelt Barnengen Flytende Såpe som egentlig er ment som kroppsvask. Jeg prøvde den i går kveld og endte opp med veldig flokete hår. Er dette normalt? Hvis jeg velger å fortsette med grønnsåpen, blir håret mitt bare verre eller hjelper det etter et par ganger? Noen med erfaring her?

mamma skrev 2009-10-19:

Datteren min på 11 år har veldig fett hår. Tenke å prøve den grønnsåpen. Men bruker dere balsam? Hun har langt hår, så hun bør bruke det. Kan balsamen ha noe å si for om håret fort blir fett? Det er antagelig hormoner for hennes del.

Hildegunn skrev 2009-11-03:

Balsam skal ikke i hodebunnen. Kun fra midten av håret og ut til spissene. For de med ekstremt fett hår bør balsam kun påføres på hårtuppene.

Shampoo tørker ut hodebunnen, så kjertlene i huden jobber for å utligne, så det sier seg selv at hvis du vasker håret ditt ofte så vil bare problemet forverre seg.

Slet selv med fett hår. Det jeg gjorde var å la håret være i fred i 1-2 uker. Ikke vaske det, ikke fikle med det eller grave i hodebunnen, sistnevnte stimulerer talgproduksjonen ytterligere. Som en annen har skrevet før meg i tråden her så er et godt tips å bruke hodeplagg i denne perioden.

Mange anbefaler tørrshampoo, men det vil jeg fraråde på det sterkeste. Når du først setter igang med denne avfettingsfasen så bør håret være helt i fred, uten noe form for hårprodukter i håret. Det som skjer når du går lenge nok uten å vaske håret ditt, er at håret venner seg til å ikke bli vasket hver dag.

Den første tiden vil håret produsere mye talg og se fett ut, fordi det er vant til at det blir vasket hver dag. Men etterhvert vil det stabilisere seg og håret vil holde seg lengre rent. Hvis jeg skulle ut på noe og absolutt MÅTTE se litt presentabel ut på håret så skylte jeg det grundig med vann.

Til dere som benytter dere av hårprodukter fra matvarebutikken, invester heller i litt dyrere produkter hos frisøren. De såkalte billigshampooene som fåes kjøpt på Rimi osv. inneholder silikon og annet lureri som gjør at håret bare blir enda mer fett, og du blir avhengig av å vaske håret hver dag for å holde det vedlike. Ikke vanskelig å forstå at kjedene tjener store penger på dette her, så sånn sett blir det ganske teit å si at du ikke har råd til frisørshampoo, som faktisk er laget for å hjelpe deg - og ikke først og fremst for å tjene penger.

Spør gjerne frisøren om råd, han/hun kan se på håret ditt og gi deg tips og råd om hva slags produkter som passer til deg og håret/hodebunnen din. Husk at alle er forskjellige, og selv om et tips eller kjerringråd på internett fungerer for noen, så vil ikke det si at det også vil fungere på deg.

Vær nøye på å skylle shampoo og balsam GRUNDIG ut av håret etter hårvask. Hvis du bruker hårkur så pass på at du bruker en type som er beregnet på fett hår. Lykke til alle sammen!

line79 skrev 2009-12-03:

Jeg har prøvd batiste tørr shampo. Jeg så den i ett blad. Den løser nok ikke problemet helt, men greit som en nødløsning for å få håret til å se bra ut en dag ekstra. Den gjorde ikke håret matt heller.

Maria skrev 2009-12-08:

Jeg plages også av fett hår etter en dag. Hold på å bli gal. Men for et år siden fant jeg noe som heter tørr shampo. Det er på en sprayflaske. (koster 40 kr). Sprayer bare litt i skillet og i hårfestet. Nå trenger jeg ikke å vaske det mer enn annen hver dag. Den gjør underverker.

Grethe skrev 2009-12-17:

Prøv heller Sunlight sepestykke. Det er helt naturlig sepe, og håret holder seg lenger luftig. Det er særlig om vinteren da vi er mye inne i oppvarmede hus (elektrisk er verst) at håret lett detter sammen. Om sommeren med sol og mye uteliv blir håret anderledes. Det er min erfaring, og jeg har et veldig vanskelig tynt og fint hår. Prøv Sunlight.

Kommentarside:  1    2   3    4   


Diskuter fett hår

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere