Kjerringråd logo

Fett hår - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om fett hår.

Louise skrev 2010-01-30:

Må prøve grønnsåpe, får fett hår igjen etter en dag.

Karoline skrev 2010-02-06:

Hei fortvilte søstre. Prøv tørr-sjampo. Du får velge mellom mange gode hos frisøren. De er ikke dyre.

Tutta skrev 2010-02-19:

Men skal man bare bytte ut shampooen og bruke balsam etterpå eller droppe det også?

Malla skrev 2010-02-20:

Prøvde det i går. Skyllte håret først i kaldt vann, tok i grønnsåpe, skyllte det ut med kaldt vann, tok i balsam skyllte det også med kaldt vann. Så tok jeg det i en tull med håndkledet og satt en liten stund med det sånn og fønte det tørt.

Det er mye mykere, skinner mere og føles mye lettere og ikke minst det blir ikke så fett. Så dette tipset funker.

Tone skrev 2010-03-24:

Et tips mot fett hår: Jeg har aldri hatt problemer med fett hår, men noe jeg vet virker er at man vasker håret hver dag, men bruker såpe bare annenhver dag. Det er både veldig forfriskende og det hjelper. Jeg er svømmer og bader i klorvann hver dag. Jeg har verken problemer med fett eller tørt hår, men det er fordi jeg gjør dette, det virker både for tørt og fett hår.

Laban skrev 2010-04-29:

Har ikke prøvd det med 1 uke før, men synes det virker fornuftig. Er vel mer en vanesak.

Jenta som aldri har blitt kvitt tørt hår skrev 2010-04-30:

Jeg har prøvd nesten alt som står ovenfor. Har ingen noe annet jeg kan prøve for jeg vil helst ikke ta salt i håret?

Meg skrev 2010-05-02:

Jeg sliter med både fett og tørt hår, samt eksem i hodebunnen. Eksemen har jeg fått fordi jeg vasker håret for ofte, det er det ingen tvil om. Dessuten var det en såkalt frisørsjampo som trigget denne eksemen. Det var helt merkbart at den kom med en gang jeg brukte denne sjampoen, og siden har jeg altså aldri greit å bli kvitt den.

Mitt poeng: Jeg har brukt grønnsåpe til tider, og om håret ble så mye mindre fett vet jeg nå ikke, men hodebunnen blir mye bedre av det, mindre flass, og håret blit mindre tørt. (Og jeg var ikke på apoteket og kjøpte grønnsåpe. Men man trenger jo ikke akkurat å bruke den med furunål)

Drikk mye vann skrev 2010-05-04:

Drikk mye vann og reduser fettinnholdet i maten. Fettet må jo ut et sted også. Jeg sliter med fett hår, men merker at rundt de gode juletider, er problemet størst. Kanskje er det for noen hodebunnen og ikke håret som blir fett?

En forskjellig skrev 2010-05-08:

Jeg vil prøve dette, for jeg har store problemer med det og håret er liksom fett dagen etter. Noen kan vaske håret sjeldent, andre kan ikke, folk er forskjellige.

Marte skrev 2010-05-30:

Tørrsjampo!

Kristine skrev 2010-07-25:

Det ødeleger ikke håret , men håret bir skikkeli rart når du tar det i.

Mia skrev 2010-07-25:

Å vaske håret med grønnsåpe, funket ikke for meg. Håret ble bare enda mer fett og det tørket aldri. Hele håret klistret seg sammen. Det kan være dette bare gjelder meg, men anbefaler ikke grønnsåpe, hvis man har veldig slitt hår.

Stine skrev 2010-08-10:

Jeg har aldri før hatt fett hår, men så plutselig etter jeg dusja for noen få dager siden, så var det sykt klissete og fett. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Begynner i 1. klasse på VGS på Design og Håndtverk om 1 uke, har planer om å bli frisør, så derfor er jeg veldig nøye med håret mitt. Jeg vil ikke bruke grønnsåpe, synes det virker veldig irriterende ut mot huden. Jeg vet ikke engang om det er fettete. Kan en kombinasjon av masse derfine hårpudder, en klissete varmebeskyttende spray og den orange head and shoulder ha gjort håret mitt fett? Jeg kan virkelig ikke gå rundt mer med håret mitt i en tutt, greier det ikke. Det er like fett rett etter jeg har kommet ut av dusjen som før.

jijji skrev 2010-09-18:

Jeg har ikke forsøkt enda men skal gjøre det i morgen. Egentlig er det ikke så overraskende, dette med grønnsåpe. Det er et mye mildere produkt enn det leserene her tror. Det kan brukes på træler i huden og mot hemorider. Så naturlig som mulig er nok svaret.

Huldra skrev 2010-10-13:

Mot fett og slitt hår: Jeg har den typen hår som er tykt og tungt og ligger tett mot hodebunnen, og har slitt mye med fett hår, samtidig som jeg har hatt punkter med flass. Det er mange faktorer som spiller inn på hvordan håret ser ut, kosthold er helt klart en. Du blir hva du spiser.

Noen blir også veldig påvirket av vind, temperatur og forurensing i lufta. Det har også mye å si både på hår og hud. Årstid og tid man er utendørs, sol eetc. gjør også sitt.

Jeg bestemte meg i sommer for å gjøre noe med dette, og (ja, vet det høres ekkelt ut) har helt sluttet å bruke shampoo. Det tok en stund før det stabiliserte seg, og det ser aldri helt fluffy-nyvasket ut, men med en gang jeg ble vant til det var det ok. Har faktisk fått kommentarer på fin glans. Og som bonus på dette har all flassen forduftet også.

Jeg vet dette høres ekkelt ut, men det lukter ikke, og ser ikke klissent ut. Ikke er det ubehagelig heller. Dette fungerer nok litt ulikt på folk, men det som er viktig:

  1. Ikke gi opp i tilvenningsfasen. Kan ta inntil en måneds tid for enkelte kun noen dager for andre. Uvant og ekstra fett. Hodeplagg er bra. Kan være lurt å legge denne fasen til hytteturer etc.
  2. Skyll håret grundig flere ganger i uka. Ikke bruk "kokende" vann. (balsamer tupper etter behov) avslutt med kjølig vann. Jeg har langt hår og er nøye med å ikke slite det: unngå å gni håret med håndkle, og dropp hårføneren om du ikke må.
  3. Vær nøye med å vaske ansikt, panne, etc. Jeg bruker en mild såpe uten parfyme, parabener og farge. Om man har fått noe møkk i håret og må vaske litt, bruk liknende såpe, men bare bittelitt, og ikke gni i hodebunnen. Pass på å ikke ødelegge balansen. Smør med fuktighetskrem som ikke er for fet.
  4. Bytt putevar og håndkler oftere. Vask luer.
  5. Unngå å putte i unaturlige preparater. Hårspray etc.
  6. Unngå å gni deg i hodebunn eller skrape den, blir fett av sånt.

Jeg farger også håret med henna (100% ren hennablad), og dette renser jo skikkelig både hår og hodebunn. Bra for håret er det også. Finnes sikkert noe annet som renser godt uten å ødelegge den "rytmen" du har bygget opp. Sikkert greit en gang i blant.

Dette er jo en del spesifikke tips, men håper at det kan hjelpe noen. Om du ikke vil slutte helt med shampoo, la ihvertfall håret være i fred for alt untatt vann i noen uker, og bytt til en shampoo uten farge, parfyme og parabener (olje(bi)produkter.

Det er bra for kroppen, og hvis sånt intresserer deg: bra for miljøet. Tilbake til naturen, den vet best.

Kalleklå skrev 2010-10-13:

Jeg dusjer hver dag jeg, skyller håret med både sjampo og balsam, men jeg har fett hår. Jeg må begynne å venne meg av det, tror jeg.

Huldra skrev 2010-10-17:

Jeg fant litt mer info i en oversatt Kk-artikkel om shampoo-fri tilværelse: Noen skyller bare håret med vann. Andre blander av og til ut en teskje natriumsalt i et vannglass, masserer blandingen inn i hodebunnen i dusjen, lar det virke litt og skyller så ut.

Denne metoden kan for noen gi tørr hodebunn. Da anbefales det å skylle håret med litt eplecidereddik etterpå. Syren i eddiken opphever den sterkt alkaliske effekten av natriumblandingen. Resultatet skal være blankt og skinnende hår. Saken er at hodebunnen får justert oljeproduksjonen.

Meg skrev 2010-10-27:

Har prøvd å vaske håret med grønnsåpe. Endte med at alt ble tusen ganger værre og at håret ble dobbelt så stort og fryktelig fælt og gre ut igjen.

Liv skrev 2010-12-07:

Når jeg prøvde zalo som shampoo, blandet jeg inn litt oliven olje og vanlig shampoo vi hadde i dusjen og håret mitt endte opp glansfullt og ikke flokete i det hele tatt. Kanskje dette er noe dere kan prøve ?

Tester skrev 2011-01-01:

Grønnsåpe har virket for meg så langt. Jeg har merket at håret blir sunnere og jeg trenger ikke å vaske det på flere dager. Før vasket jeg det kanskje 2 ganger for dagen.

Kommentarside:  1    2    3   4   


Diskuter fett hår

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere