Kjerringråd logo

Fett hår - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om fett hår.

Isabell skrev 2011-01-04:

Grønnsåpe er ikke farlig for huden i det hele tatt. Når jeg tok tatovering fikk jeg beskjed om å vaske den med grønnsåpe slik at det ikke skulle klø mens det grodde osv. Så jeg tviler på at det er dårlig for huden, når de som har greie på det gir beskjed om å vaske åpne sår med det. Jeg skal iallfall prøve å vaske håret med det. Har veldig tørt hår, og leste at det hjelper på både tørt og fett hår.

Charlotte skrev 2011-03-02:

Jeg har slitt med fett hår, håret ble fett med en gang jeg kom ut av dusjen. Så dro jeg til frisøren. Han sa jeg hadde et eller annet produkt i håret så jeg fikk en rensesjampo som hjalp etter første vask. Så fikk jeg beskjed om å gå over til Wella Hair, men jeg tror ikke jeg tåler den heller. Jeg tør absolutt ikke å bruke grønnsåpe, er livredd for å ødelegge håret. Noen andre vanlige tips som faktisk hjelper?

Linn skrev 2011-04-04:

Hvis dere har problemer med fett hår burde dere unngå shampo og balsam med silikon. Det produserer masse alger i håret og silikonen er hard og vaske bort så det legger seg også et lag med silikon i hodebunnen. Jeg kjøper shampo uten silikon, jeg har problemer med fett hår nå fordi jeg er gravid. Så jeg bruker en shampo og balsam uten silikon, vasker det 3 ganger med shampo så det skommer godt siste gangen og bare glir balsamen over håret etterpå. Ikke gni balsamen inn i hodebunnen og håret. Skyll balsamen ut av håret med kaldt vann så du lukker skjell lagra og porene i håret så det ikke kommer smuss og skitt inn der. Det hjelper. Jeg gjør det selv. Hvis dere ikke vet hvilken balsam som er uten silikon spør en frisør. Jeg bruker den røde elevital, det er den eneste shampoen jeg kan bruke etter jeg ble gravid.

Rita skrev 2011-04-05:

Finnes det virkelig sjampo med silikon? For en gal verden vi lever i. Som Linn skriver - skyll håret/hodebunnen i så kaldt vann du klarer. Porene i huden lukker seg (for hvor lenge vet jeg ikke). Jeg synes det gir en deilig følelse etterpå. Leste en gang at skuespiller Paul Newman holdt hele hodet under kaldt vann hver dag. Han hadde glatt fin hud til han var ganske gammel. Kanskje det er så billig som det - å holde seg ung i huden.

simia skrev 2011-04-24:

Ang. om grønnsåpe er farlig for huden. Nei, det er det absolutt ikke. Vi driver med travhester her jeg bor, og vi bruker grønnsåpe og vann hvis hestene har sår (spess på bena) og grønnsåpen later til å få sårene til å gro fortere og finere. Jeg har selv brukt grønnsåpe (krystall) på både hud og hår og merker en forbedring på fett hår. Jeg har også brukt honning som hårkur og ansiktsmaske. Dette funker helt fabelaktig da honningen roer ned hodebunnen og fukter hodebunnen, som igjenn resulterer i at den ikke produserer så mye talg. Dette kan jeg ambefale andre å prøve. Er også fin på huden om man sliter med fet eller tørr hud.

Guro skrev 2011-05-19:

Jeg sliter veldig med fett hår. Og jeg vasker det hver dag fordi jeg føler meg skitten med fett hår. Jeg har prøvd å ikke vaske håret på en stund og også prøvd ut mange forskjellige hårprodukter. Ingenting har hjulpet for meg. Jeg tror det er litt forskjellig fra person til person på hvordan man reagerer og hva som hjelper.

For ikke så lenge sinden så tok jeg permanent, og det hjalp litt så nå blir det ikke så fort fett lenger. Grunnen til det tror jeg er at hvis man tar permanent så blir håret løftet litt opp fra hodebunnen og man får også tykkere hår og mer luft og liv i håret. Det hjalp veldig bra for meg for jeg slet også med tynt og livløst hår.

Det negative med permanent er at håret kan bli litt slitt og det er ganske dyrt. Mitt hår har blitt litt mer slitt men ikke så mye for jeg har ganske glatt hår. Så hvis man har veldig slitt hår fra før så er det kanskje ikke så lurt.

Ingrid skrev 2011-06-20:

Hva kan jeg gjøre når håret blir fett dagen etter at jeg har vasket det? Fett hår skyldes at det produseres for mye sebum/fett fra sebumkjertelen som er knyttet til hårsekken. Bruk Define Thickening Shampoo som er utviklet for å gi fyldigere hår, den er også egnet til fet hodebunn. Vask hår og hodebunn to ganger. Skyll godt, avslutt med kaldt vann. Vask håret annenhver dag i stedet for hver dag. Sebum/fett når om lag 15 cm ut i hårets lengde. Bruk derfor balsam og hårkur kun i lengder og spisser hvis du har fett hår. Massering av hodebunn stimulerer sebumkjertelen og kan føre til økt produksjon av sebum. Dette bør du derfor unngå. Farge og/eller striper tørker ut håret og kan hjelpe på problemet.

Atannia skrev 2011-06-26:

Zalo funker som avfarging på håret. Har prøvd det to ganger nå.

J skrev 2011-07-04:

Det er bare å vente lenger mellom hver hårvask, så kan man bruke tørrshampoo (eller babypudder) i håret i mellomtiden. Funker veldig fra for meg.

Sofie skrev 2011-09-29:

Det er det dummeste jeg har hørt at det funka. Det hjelper ikke å bruke grønnsåpe. Hvordan skal det komme inn i fiberlaget uten å åpne skjellaget? Det kan jo være morsomt hvis man kjeder seg, men det hjelper ikke. Hvis du virkelig må bruke grønnsåpe anbefaler jeg og heller begynne å dusje oftere en en gang i året.

Sinna... skrev 2011-09-30:

Jeg har nå prøvd grønn såpe. Ikke prøv det. Du har ekkelt såpete hår etterpå. Jeg dusja i går kveld, så våkna jeg med ekkelt litt fettete og såpete hår. Jeg dusja til morgen i dag 2 ganger for å få vekk den ekle såpedritten. Dette skal jeg aldri gjøre igjen. Da tar jeg heller tipset til henne over her, som hadde vært på sykehuset. Da går jeg heller med lue de verste dagene. Ikke bruk grønnsåpe i håret.

Stef skrev 2011-10-08:

Jeg har fett hår en dag etter at jeg dusjer. I morgen så skal jeg et sted tidlig og vil ikke at man kan se noe av flasset mitt. Hvordan gjør jeg at man ikke kan se flasset i det hele tatt? Jeg har passe langt hår.

Am skrev 2011-10-17:

Dra til frisøren å kjøp tørr shampoo. Det er en spray du bruker som fjerner fett og lukt. Det er verdes beste oppfinnelse.

Kommentarside:  1    2    3    4  


Diskuter fett hår

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere