Kjerringråd logo

Flass - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om flass.

Minke skrev 2009-01-02:

Dette har alltid funka for meg, både mot psoriasis og tørr hodebunn: Jason Aloe Vera 98% gel på fingertuppene, masseres inn morgen og kveld i to uker. Massèr godt, sånn at det er hodebunnen som får gel og ikke håret Det kan være en god ide å kombinere behandlinga med å slutte å vaske håret hver dag, og heller vaske det annenhver .

IM skrev 2009-02-04:

Har hatt psoriasis i hodebunn i snart 20 år og fant en shampoo på apoteket for 2 år siden. Vichy med grønn kork, kan brukes som en kur eller hele tida slik jeg gjør. Finnes for fett og tørt hår. Den er kjempe bra.

Flasse gutten skrev 2009-03-28:

Jeg har hørt at sitron er bra for flass. Smør den en halvtime før du dusjer og flass er borte. Etter en uke med samme behandling er flass borte for godt. Og det er bra hvis solys treffer håret, det fjerner mer flass.

13 skrev 2009-08-06:

Jeg har i perioder mye psoriasis i hodebunn. På meg funket head & shoulder ocean bris veldig bra. Blir kvitt all psoriasisen etter 4-5 vask. Det som for min del er dumt, er at jeg tror jeg reagere allergisk på den. Men det er absolutt verdt et forsøk, billig er den også sammenlignet med andre shampoer jeg har brukt.

Nuta skrev 2009-08-06:

Ta en tur på Body shop og kjøp ingefærsjampo. Det fungerer som bare det.

Meg skrev 2009-09-07:

Jeg har eksem i hodebunn som gjør at det flasser. Brukte en shampoo kjøpt på apoteket (Vichy grønn kork) den fungerte bra, men ser ut til at jeg har blitt immun mot den. Legen min anbefalte fungoral, har prøvd den tidligere. Head & Shoulders gjør bare hodebunnen min mer irritert. Skal prøve olje, da håret mitt er veldig tørt. Vasker det annenhver dag, hvis ikke blir det fett rundt panne-området.

Ben Reddik Fy Fasan skrev 2009-10-01:

Ikke la håret bli langt, klipp deg gjerne pigg, det hjelper. Etter klipp og hårvask smører du natusan babyolje på hodet (kun en gang i uken).La oljen virke til neste hårvask. Dette hjelper også mot Seborre/Psoriasis. Sur hodebunn p.g.a mye svette er ikke bra.

Kjerring skrev 2009-10-02:

Det viktige er å ikke bruke shampoo av noe slag. Oljen gir kjapp tilsynelatende effekt, men det er lang tids bruk av bare lunkent vann som gir resultater. Men, det gjelder kanskje bare dersom du ikke allerede har ødelagt hårbunnen med shampoo og har fått en slags psoriasis.

Valmue skrev 2009-10-04:

Sunlight og Zalo mot flass? Selv om det kanskje hjelper (mot all min tro), er det neppe sælig heldig for hodebunnen. Dette er oppvaskmiddel folkens, og er laget for å fjerne fett og bakterier fra tallerkner, ikke til å bruke i håret/hodebunnen.

Emilie skrev 2009-10-04:

Vil bare si: Head and shoulders er kanskje bra for noen, men langt i fra alle. I huset vårt har vi Head and Shoulders og en annen dobbeltvirkende flass sjampo fra Aco. Var fornøyd med den fra Aco. Mye av flasset forsvant. Men en søndag (lokal apoteket var ikke åpent) hadde vi ikke mere Aco igjen, så jeg brukte Head and Shoulders. Det skulle jeg aldri gjort. Alt flasset kom tilbake og verre enn det. Store flasskake" i håret som jeg sliter med å få bort nå. Så nå skal jeg prøve å ta olje inn i hodebunnen, og krysse fingrene for at flasset forsvinner.

Somebody skrev 2009-11-15:

Det er så mange som sier at Head&Shoulders er så bra mot flass, men til meg virker det helt omvendt. Jeg vet ikke hvorfor den funker så dårlig på meg og så bra på de andre.

Mee skrev 2009-11-23:

Hei, jeg pleier og bruke head and sholders. Jeg hadde ikke flass før men nå har jeg brukt en annen en liten stund så nå har jeg tørr hodebunn og flass. Tror jeg skal begynne med head and sholders igjen.

flass/psoriasis skrev 2009-12-06:

Hei, jeg hadde veldig kløe og dryss fra hodebunnen. Fikk anbefalt Davines anti dandruff shampo. Det er den er det eneste som noen gang har fungert på meg og jeg har klødd siden 1976. Så mitt råd er: vask med denne shampo og du blir kvitt problemet.

anonym skrev 2010-01-15:

Head&Shoulders hjelper ikke meg heller. Jeg har ikke så veldig mye flass, men litt og det plager meg veldig. Noen andre forslag enn det som står her? Jeg trenger hjelp.

Mallen skrev 2010-01-19:

Hei. Jeg har et tips til dere som sliter med flass. Jeg var innom apoteket for noen dager siden å kjøpte en shampoo som heter Sebamed (mild shampoo), den rengjør hodebunnen og hår. Og en shampoo som heter Fungoral, men den ska du ikke bruke mer en teskje for den skummer veldig, dessuten trenger man ikke mer. Jeg har akkuart begynt med det, og ville gjerne hjelpe dere som sliter med flass. Bare gå innom apoteket så hjelper de deg med å finne den. Vil virkelig anbefale den for dere.

Lena skrev 2010-02-06:

Hei. Jeg har tørr hodebunn, og plages veldig. Har prøvd nesten alle shampooene mot flass og tørr hodebunn fra både apotek, sunnkost butikker og dagligvare butikker. Head and shoulders fungerte akkurat som en vanlig shampoo for meg.

De fleste fungerer i starten men så virker det som om jeg blir imun. Jeg skal teste ut olje i kveld. Er det noen som har andre tips?

frksnipp skrev 2010-02-10:

Bare noen tanker jeg fikk av å lese alle de flotte tipsene her inne. Jeg vil anta at det å dusje i varmt vann ikke vil gjøre flassing/event. tør hud bedre. Det fordi vi som reglet dusjer i for varmt vann. Og det varme vannet tørker ut huden vår. Så for de av dere som sliter med tør hud kan det vel kanskje og være et tips og skru ned temperaturen litt.

Det er også nevnt det med å ikke vaske håret hver dag. Og det tror jeg også kan være en god idé. Fordi det som sagt tørker ut huden (og håret). Hørte en gang av en frisør at man egentlig ikke bør vaske håret mer enn en gang i uka - så lenge klarer ikke jeg å vente - men det sier jo litt om at for hyppig hårvask kan slite på både hår og hud. Så det og i allefall ikke vaske oftere enn annenhver dag eller hver tredje dag kan være en ting.

Nå skal det være sagt at huden/håret vender seg til å vaske det sjeldnere, for de som er redd for fett hår. Personlig vasker jeg to-tre ganger i uka har ikke problemer med fett hår eller tør hud. Men selvfølgleig hvis du er vant til å vasek håret hver dag og så plutselig bestemmer deg å gå over til hver tredje dag, så kan du få et sjokk.

Hver gang man dusjer - spesielt i varmt vann - så tuller man med kroppens naturlige fettproduksjon. Er håret ditt vant til å bli vasket med shampoo hver dag har også huden vent seg til at den må produserer mer fett for å holde fettlageret ved like. Så det er det ikke at overgangen til å vaske det sjeldnere kan by på litt fetere hår i begynnelsen, men dette er noe som gjevner seg etter som kroppen venner seg til det.

Kan og være et tips å ikke overdrive shampoo-bruken, for for mye tørker ut, det også. Ofte tror jeg dette kan være en like stor skade. Hvis du vasker håret hver dag i varmt vann med en ikke veldig mild shampoo eller for mye shampoo om gangen, så vil du nok merke tendenser til tør hudebund etterhvert.

Så hvis du sliter med tør hud så prøv å vask håret sjeldnere, skru ned temperaturen, og bruk mindre shampoo om gangen. Kan være det hjelper.

Det var de rådene jeg kom på i farta. Ellers så tenker jeg å prøve ut olivenolje selv, men det i forhold til vintertørt hår. For har ei venninne som pleier å sove med olivenolje i håret, og det gjør undervirker for vintertørre tupper.

Gunnar skrev 2010-03-07:

En 50-50 blanding av egg (kun hviten) og tran funker kjempe bra.

Kristine skrev 2010-03-18:

Har selv hatt psoriasis. Fikk en pyrisept av legen som jeg skulle fordele på hodebunnen morgen og kveld. I løpet av noen uker var alt borte. Men det var litt stress da.

Ibbe skrev 2010-04-06:

Har Psoriasis og lurer på om noen kan lage en liten liste på hva man kan prøve for å bli kvitt tørr/sår hodebunn? Ikke kom med anbefaling om Head & Shoulders er du snill. Det inneholder alt for mange unaturlige tillsetninger og er skadelig i lengden.

ile skrev 2010-04-08:

Jeg smører rett og slett inn hodebunnen med vanlig fuktighetskrem mot fet hud. (Helst uten parfyme og mye annet div som blir puttet i alt av kremer.) Lot den sitte i en del timer, og vasket den så ut når jeg skulle dusje. Har slitt veldig med flass i mange år og det virket for meg. Gjør det innimellom og har ikke skadet håret mitt på noen måte. Går en del fuktighetskrem hver gang jeg gjør det, for jeg sparer ikke på mengden.

Kommentarside:  1    2   3   


Diskuter flass

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere