Kjerringråd logo

kjerringråd > føflekker > føflekker

Føflekker - kjerringråd

Alle mennesker har føflekker i større eller mindre grad. Til og med personer med mørk hud har det selv om de ikke synes så godt. Når vi snakker om føflekker så tenker de fleste mennesker på små brune flekker på huden, men føflekkene kan ha mange slags størrelser og fasonger.

En føflekk på kinnet til en kvinne kan til og med være det man kaller en skjønnhetsflekk. Tidligere var det betraktet som den ultimate skjønnhet å ha en slik flekk på kinnet. De som ikke hadde det naturlig sminket på seg denne føflekken.

Føflekker kan komme fram hvor som helst på kroppen. De har vanligvis en brun farge, men kan også ha samme fargen som huden ellers og ha ulike former. Den brune fargen kommer av at de inneholder celler som produserer pigmenter. Man går ut ifra at dannelsen av føflekker skjer allerede før man blir født. Men eksponering for sollys vil føre til at de kommer til syne.

Bli kvitt føflekken

En leser av kjerringrad.com har sendt oss et kjerringråd om hvordan man blir kvitt føflekker. Dette skal visstnok også fungere mot vorter, sier han. Man skal ta en fleskesvor og gni fettsiden av den mot føflekken. Deretter skal man grave fleskesvoren ned et sted. Når den har råtnet vil føflekken være borte. Han sier han hadde hørt dette fra sin oldemor, som påsto at det fungerte.

Føflekker

H skrev 2008-06-26:

All behandling av føeflekker bør skje i sammarbeid med lege.

Heydii skrev 2008-07-25:

Hva menes med å "grave fleskesvoren ned et sted"? Har ikke prøvd dette ennå, men har tenkt. Har ingen farlige føflekker, så tror det går greit.

jaja skrev 2008-12-09:

Grav den ned. Som i under jorda. Og jeg tror ikke det er noen som tar skade av denne metoden. Men har du skumle føflekker burde du ta kontakt med lege, ujevn i farve som kanskje klør osv.

Mjee skrev 2008-12-10:

Noen som har prøvd det? Eller har andre forslag til fjerning? Har lite lyst på arr.

Hmm?? skrev 2008-12-20:

Hva er fleskesvor, og hvor får man kjøpt det? Håper dette virker, for hvis det hadde virka så hadde jeg fått mitt største ønske oppfyllt, det å bli kvitt føflekkene mine er som å vinne 1 million kroner for meg asså.

hp skrev 2009-01-07:

Fleskesvor fungerer, hadde flere vorter på hendene og de ble borte.

Anita skrev 2009-01-13:

Er dette seriøst eller bare en spøk? Høres jo helt sykt ut. Det med å gni fleskesvoren på føflekken kan kanskje virke, men tror ikke det får noen større virkning av å grave den ned.

Sunangel skrev 2009-05-20:

Har også hørt flere som har prøvd dette på vorter, hvor det har fungert.

funker ikke skrev 2009-08-11:

Jeg prøvde det, det funker ikke det grann. Gne fleskesvora på en føflekk, og vorte, og gravde den ned under hekken. Men neida, dette har ikke funka. Uansett så må all fjerning av føflekker skje i samarbeid meg lege.

Camilla skrev 2009-08-18:

Jeg har fjernet en føflekk hos lege. Det er norges beste lege som heter Jon. Han jobber i oslo. Jeg hadde ikke mye lyst på arr, men heller fjerne en utstående flekk som klør. Jeg kan så vidt se det arret og må studere. Det er veldig bra valg og de er veldig flinke med sånt nå til dags, klem.

Dadda skrev 2009-08-21:

Frysing av føflekker er veldig bra. Det gjorde jeg for noen år siden og det finnes ikke arr i det hele tatt.

Linnord skrev 2010-01-14:

Min farmor gjorde det med min vorte når jeg var barn, og det funket.

J.A. skrev 2010-01-25:

Jepp, fleskesvor som gnis på og etterpå graves ned skal virke. Jeg har sett det virke på en slektning. Mormor smurte på og gravde ned og en stund etterpå var vorten borte.

Celine skrev 2010-03-08:

Og hvorfor i all verden skal den graves ned. Det har vel ikke noe å si hva du gjør med det etterpå?

Annonym skrev 2010-04-08:

Jeg tror at grunnen til å grave ned enten viser at når den er råtnet, burde vorten/føflekken vere vekke, siden råttent kjøtt produserer et eller annet stoff. Men noen mener det har spirituelle effekter når man graver den ned.

Annonym skrev 2010-05-25:

Hvordan er det egentlig? Skal jeg bare smøre på føflekken og grave ned fleskesvoret når føflekken er på meg enda, så tar jeg bare fleskesvoret på føflekken igjen etter at den har vært gravet ned? Er føflekken plutselig borte da?

Marthe skrev 2010-06-09:

Jeg har prøvd denne metoden på noen vorter for en del år siden og den virket og vortene ble borte for godt. Jeg fikk tipset om det fra moren min som fikk tipset fra bestemoren sin. Dette anbefaler jeg.

Oslo skrev 2010-06-28:

Er det noen som har fått vekk føflekker med denne metoden da? Eller er det bare tull?

Antonym skrev 2010-07-21:

Tror det er sant det som står der, skal teste det. Så kan jeg skrive om det virker siden jeg har noen føflekker jeg har lyst til å få vekk.Men egentlig høres det ikke så seriøst ut.

Jordnær skrev 2010-09-04:

Huff, get real folkens. Forresten, det ligger ingen gullgryte i enden av regnbuen.

Anonym skrev 2011-01-29:

Hvis dette virker, hvordan vil virkningen være på litt utstikkende føflekker? Noen som har prøvd eller vet noe?

Kommentarside: 1   2   


Diskuter føflekker

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere