Kjerringråd logo

For lavt blodtrykk - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om for lavt blodtrykk.

Line skrev 2009-06-22:

Jeg har alltid hatt lavt blodtrykk, og i perioder ekstra lavt. Legen min har fortalt at det er undertrykket som gir oss plagene. Irriterende at det eneste legene kan si er at: men det er da ikke farlig, og du vil nok leve lenge. Det er faktisk veldig plagsom når undertrykket daler under 50 og man går rundt i døs og er slapp og sliten. Jeg har i mange år spist mye salt og drukket vann uten at det har vært til særlig hjelp. Men da jeg begynte å trene hjalp det etter noen uker. Har nå ikke hatt kondisjonstrening på 5-6 uker, bare vekter, og nå har trykket fallt igjen. Så min teori er at kondisjonstrening 2-3 ganger i uken hjelper. Så nå legges vektene på hylla og jeg gjenopptar kondisjonstreningen.

Sigrid skrev 2009-06-30:

Våknet svært tidlig i dag og skulle legge meg nedpå litt utpå dagen men plages i perioder at jeg hiver etter pusten og våkner av det, utrolig plagsomt. Har lavt blodtrykk og tenkte jeg skulle måle det. Har aldri målt det så lavt, 80 over 50 liggende. Ligger under normen for røde blodlegemer, men bare litt, har ferritin på 16 og har en lekkasje i høyre hjertetklaff som er helt ufarlig. Men neida, jeg er liksom frisk, men føler meg ikke det. Har noen andre opplevelser rundt lavt blodtrykk og pust?

Kvinne 29 skrev 2009-07-28:

Jeg har slitt med lavt blodtrykk i godt over et år. I dag målte jeg 71/44. Jeg har problemer med å stå oppreist og klarer ikke å fungere i jobb. Jeg har besvimt mange ganger. Har vært inne til utredning, men det virker ikke som om noen klarer å finne noe svar på hvorfor eller å kunne hjelpe. Det hele er veldig frustrerende og det går utover livskvaliteten.

Gravid skrev 2009-08-13:

Jeg er gravid i 6 mnd og plages med lavt blodtrykk og høy puls. Var på kontroll i går og BT ble målt til 90/50. Jeg fikk beskjed om å drikke mye vann. Har ikke opplevd dette før og dette er mitt tredje barn. Hva er ekstremt lavt? Dette går jo veldig utover livskvalitet, alt går jo dobbelt så sakte, når man må sette seg ned hele tiden for ikke å besvime.

Jente 29 skrev 2009-08-15:

Jeg har nettopp fått konstatert at jeg har en rytmeforstyrrelse på hjertet. Blir sliten og får hjertebank bare av å løfte en stol eller gjøre noe annet anstrengende. Fikk tabletter som skulle hjelpe mot dette, men så har jeg for lavt blodtrykk i tillegg. De medisinene jeg fikk er også medisin som blir brukt mot for høyt blodtrykk. Vil det da gjøre godt for en ting og gjøre en annen ting verre? Er litt redd for at blodtrykket skal bli enda lavere hvis jeg begynner på disse tablettene, samtidig så kjenner jeg at er nødt til å ta noe for hjertet. Bør jeg bare hoppe i det, eller vente til jeg har vært hos fastlegen å snakket med han?

Gravid skrev 2009-08-20:

Hei jente 29. Det hørtes ikke bra ut. Jeg ville ventet med å ta tablettene til jeg hadde snakket med legen min ja. Bedre å spørre en gang for mye enn en for lite. Lykke til.

Tyra skrev 2009-08-29:

Hei, bare ett sp.mål til dere som plages med lavt blodtrykk. Har dere sjekket stoffskiftet? Det er kun en blodprøve, som sendes inn. Jeg har lavt stoffskifte selv, og bruker medisiner mot dette. Mange av symptomene er de samme som ved lavt BT: slapp, dårlig husk, stort søvnbehov mm. Målte BT for et par dager siden, det var 90/60, altfor lavt, men med lakris, salt og mye vann skal det nok bli bedre..Skal også til lege.

Astri skrev 2009-09-18:

Jeg strever med lavt blodtrykk. Legen min sier: Drikk 3 liter vann. Det hjelper med mosjon. Ligger også med beina høyt når det svimler. Det er vemmelig når hodet føles fylt med bomull og alt går mer enn tregt i øverste etasje.

Sukkerspinn skrev 2009-09-21:

Jeg har 70/50 og er veldig plaget men legen min vil ikke hjelpe meg fordi lavt blodtrykk er bare sunt. Det er frustrerende.

vivi skrev 2009-10-14:

Jeg er gravid, har 90/50 og skal ut å fly. Er det noen som vet noe om det å fly med lavt blodtrykk?

mim skrev 2009-10-28:

Jeg har fått lavt blodtrykk. Har alltid hatt bra blodtrykk. I sommer falt jeg fra en stige og slo hodet og fikk strekk i nakken. Det er nå 4 mnd siden og jeg er fremdeles sykmeldt. Sist jeg var hos lege fikk jeg konstatert lavt blodtrykk. Jeg har hatt hjertebank ved lett anstrengelse hele tiden etter slaget. Selv om jeg er bedre, vil ikke hjertebanken gi seg. Legen har ingen forklaring. Jeg tror det er noe som ligger i press, men legen og fysioterapauten finner ingenting. Har noen råd?

Draculine skrev 2009-11-16:

Jeg har også lavt blodtrykk, jeg ligger normalt på 90/60 har vært nede i 80/50. Legen min sier bare at jeg har så lavt blodtrykk til vanlig at jeg klarer å leve med det, men jeg holder på å bli gal. Det plager meg i jobbsammenheng (jobber i barnhage). Jeg har to små barn og de fleste som har barn vet jo at dette er en livlig hverdag. Legen min vil også at jeg skal slutte å røyke, det vil jeg jo, men røyk øker jo blodtrykket. Homeopaten min som er sterkt imot røyk anbefalte meg å vente med å slutte å røyke til vi fikk stabilisert blodtrykket mitt over tid. Hvordan vet vi ikke ennå. Leste på nettet at de med lavt blodtrykk skal heve hodeenden av senga med 20 grader. Da jeg hadde blodtrykksfall for 3 år siden sa legen at jeg skulle heve fotenden av senga. Noen som vet?

Jeanette skrev 2009-12-09:

Jeg fikk idag påvist lavt blodtrykk. Legen sa ingenting og spurte litt, sa bare at det va helt normalt og at jeg skulle gå meg en tur, regelmessig. Mitt blodtrykk var på 100/60. Det er litt for lavt for meg. Jeg er svimmel, treg, sliten og har hodepine. Smertestillende hjelper jo ikke, og iallefall ikke bra i lengden heller.

Så her skal jeg prøve å spise litt mer salt, og drikke mer. Jeg spiser normalt så jeg skjønte ikke så mye av hva det kunne være. Nå skal jeg lese meg videre inn i denne verden av lave blodtrykk.

Rønnaug skrev 2010-01-18:

Dette er bra lesestoff for meg. Jeg er dame på 52 år, har lavt blodtrykk og høyt kolesterol. Hvilke råd finnes for meg? Jeg jobber i turnus,og får klemt inn noen treningsøkter i uka. Fysisk aktivitet er ok de dagene jeg ikke er svimmel.

bekymret skrev 2010-03-27:

Fint å finne denne siden med så mange bekreftelser på det som har bekymret meg den siste tiden: er gravid i 3. mnd og har vært helt ualminnelig slapp, sovet masse g vært nedstemt og apatisk. Fikk kontatert lavt blodtrykk hos fastelegen for et par dager siden (80/55) - hun sa "Oj det var lavt", noterte "litt trøtt, god form" på helsekortet for gravide og fortsatte undersøkelsen, men å forklare at det bare var høyt blodtrykk som ga grunn til bekymring. Så jeg gikk slukøret hjem, har siden googlet om fenomenet og er lettere oppgitt over at dette tydeligvis ikke er noe issue blant norske leger. Jeg fikk ikke noe medhold i sammenheng mellom symptomer og blodtrykk, og heller ingen råd til hvordan jeg kunne få det opp. Hvis jeg hadde hatt en full jobb så hadde jeg helt sikkert ikke maktet å være tilstede mer enn 50% av tiden, men siden jeg er frilanser så prøver jeg å lappe det sammen så godt jeg kan, men resultatene er blitt mildt sagt "slappe". Jeg får prøve å drikke enda mere vann og spise salt og ginseng, takk for tips.

Vibeke skrev 2010-05-16:

Jeg synes det er rart at norsk helsevesen ikke gjør noe for dem med lavt blodtrykk. Jeg får alltid høre at det er fint og lavt. Undertrykket er på 50, og jeg har hatt problemer med svimmelhet og værsykhet hele livet, men først nå har jeg blitt obs på at der er ting man kan gjøre for å bedre dette. Har gått til akupunktør, som også anbefalte salt. Jeg er gravid nå, så jeg utsetter saltkuren da dette bare vil gjøre at jeg får mer vann i kroppen (dette er allerede et problem for meg). Skal forsøke lakris og ginseng. Andre tips?

Undrende skrev 2010-06-25:

Jeg er veldig takknemlig for denne siden. Jeg har hatt problemer med trøtthet og slapphet, svimmelhet og stort behov for hvile, men har ikke fått noe annerkjennelse for disse problemene hos min lege. Jeg er nå gravid og fikk i denne sammenheng målt blotrykket. Legen kommenterte og det var blitt lavt, men som med mange av dere andre var dette ikke noe å bry seg om. Jeg har i det siste fått store problemer i min jobb i b.hg. med veldig vondt i beina. Jeg er bare 4 mnd. på vei, og kjenner jeg kvier meg til 4 mnd til i jobben jeg egentlig trives godt i. Dette er blitt et økende problem som ødelegger mye for livskvaliteten min og til resten av min familie på snar 5. Vet ikke hvordan jeg skal ta dette opp med min lege som er veldig i mot internett og alt som finnes der.

Men over til ginseng. Er ikke det noe vi som er gravide skal holde oss unna? Håper noen har noen gode tips. Lykke til til alle sammen.

Trine skrev 2010-06-30:

Mitt blodtrykk var 73/38 da jeg våknet i morges. Skal få festet en blodtrykksmåler på meg for registrering hos legen i morgen. Målte blodtrykk på 206/157 og hadde puls på 164 for noen dager siden. Veldig uregelmessig hjerte og innlagt for både raske og langsomme hjerteslag. De snakket mye om hjerterytmeforstyrrelse, men sier den er godartet? Får angst av dette. Noen som kan forstå seg på det? leger gjør det ikke.

Grete skrev 2010-07-25:

Sjekk også om du har hyperkalsemi. Det gir liknende symptomer.

Jente skrev 2010-11-11:

Jeg har lavt blodtrykk. Det er rundt 86/52. Jeg opplever tretthet, svimling og er sliten. Hva kan jeg gjøre?

Bnko skrev 2011-01-25:

Jeg har et blotryk på ca. 125/85. Er det normalt? Jeg er snart 85 år og mann. Kan det være normalt? Hva er et normalt blotrykk på en mann etter fylte 80 år?

Kommentarside:  1    2   3   


Diskuter for lavt blodtrykk

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere