Kjerringråd logo

For lavt blodtrykk - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om for lavt blodtrykk.

Ellen skrev 2011-02-07:

Jeg en 80 år gammel dame dame. Har et lavt blodtrykk på 122/75. Går på sterk medisin for høyt blodtrykk. Skjønner ikke hvorfor når blodtrykket er så lavt. Når jeg måler blodtrykket hjemme ligger det på gjennemsnitt 90/54. Er det blodtrykksmåleren det er noe galt med eller er det meg?

Iver skrev 2011-03-15:

Jeg er en mann i 30 årene og måler ofte blodtrykket mitt til 95/55 om morgenen. Men plages ikke med lite energi eller svimmelhet. Måler jeg det igjen om kvelden er det som regel normalt 120/70. Jeg trener 5 ganger i uken og har en aktiv jobb.

Problemet mitt med lavt blodtrykk er at når jeg trener kan jeg få en veldig intens hodepine. Kan nesten minne om migrene. Inbiller meg at dette er pga at blodtrykket stiger raskt når jeg trener. Noen andre som har lignende erfaringer eller har noen tips til dette?

Wilma skrev 2011-03-18:

Et normalt blodtrykk skal ligge på 120-140/60-80.

Randi skrev 2011-04-06:

Jeg har en datter med Downs og medfødt hjertefeil, som hun ikke har noen plager med (ingen medesiner). Men i dag besvimte hun og falt i gulvet. Legen Målte BT til 80/50, men at det ikke er noe å gjøre med det. Hun har vært litt sliten i det siste. Hjerte undersøkelsen sier at alt er fint. En skremende opplevelse var det ihvertfall. Fint å lese om andre og se forskjellinge råd og tips.

Mann 45 skrev 2011-04-07:

Vanligvis regulerer man enkelt et blodtrykk med væske inntak, da aller helst vann. Mange drikker for lite vann. Minst 3 liter om dagen vil gi ett normalt blodtrykk. Alt annet er noe tull.

Tom skrev 2011-04-12:

Iver jeg har de samme problemene som deg når jeg trener. Jeg har også blodtrykket på samme nivå som deg 90/55. Jeg trener 5-6 dager i uken hvis jeg lar pulsen gå over 170 får jeg skikkelig vont i hodet og resten av dagen er ødelgt. Men så lenge jeg drikker nok og ikke presser meg for mye går det bra. Ellers vet jeg ikke om jeg kansje kunne hatt mye mere energi om blodtrykket hadde vært normalt, har en teori om at jeg ikke får nok oksygen til musklene og dermed blir fortere sliten pga. lavt blodtrykk.

Hanne skrev 2011-04-12:

Jeg har slitt med lavt blodtrykk i mange år. Det kommer en gang i mellom, og har funnet en god kur som virker godt for meg. Jeg spiser ca 6 stk super salte/sterke piratos lakriser og drikker en masse vann. Det virker effektivt, men jeg har blitt ganske lei av lakris.

Audi skrev 2011-05-19:

Noen som vet hvilke medikamenter som kan gi lavt blodtrykk? Mannen min har sykdommen Wegners Granulomatose, og går på en del medisiner. Han har lavt blodtrykk, og hvilepuls som en toppidrettsutøver, selv om han er i ganske dårlig form.

Kine skrev 2011-05-19:

Drikk rødbetsaft. Fås kjøpt på helsekost. Du skal drikke 1dl hver dag. Jeg slet med slapphet, hodepine og svimmelhet, men med rødbetsaft ble jeg betraktelig bedre i løpet av en uke. Har brukt det i snart 2mnd nå og blodtrykket mitt har steget fra 95/55 til 115/75.

Orangutangen Karl skrev 2011-06-06:

Jeg har slitt med lavt blodtrykk i mange år, kanskje 5-6 nå. Har vært til legen og klaget over tretthet, svimmelhet, hodepine ved trening, dårlig form til tross for at jeg faktisk trener og fått beskjed om at jeg har alt for lavt blodtrykk. Har fått slike tall, men aner ikke hva de betyr for, hva som er høyt og hva som er lavt. Noen som vet om noen side der man kan få informasjon om hva som er høyt og lavt?

Og for de som blir oppgitte over at legen ikke tar dette lave blodtrykket på alvor og bare sier, det er slik som man må leve med. Er ikke farlig, så er dere ikke alene. Legen min har sagt det hele tiden, at jeg må trene mer. Men jeg gjør jo det. Så sier han: Ja, det ordner seg etterhvert. Det er så utrolig frustrerende. Da er det godt at det finnes slike sider som denne. Takk for all info folkens. Føler det er litt feil at man lærer mer av å surfe på nettet selv, enn å fortelle om sine problemer til en lege som tjener flesk på disse dyre legetimene. Det er vel slik det er i dag. (Håper en eller annen lege leser dette, slik at de får en liten vekker.)

Selv skal jeg nå gjøre følgende: prøve å spise mer salt lakris, føre opp hvor mye vann jeg drikker hver dag og prøve å komme opp i 3 liter, få i meg ginseng på ett vis, kjøpe sånn himalaya-salt og lure det inn i kosten, og fortsette treningen med fokus på kondisjon. Lykke til med alle frustrerte sjeler som lider av lavt blodtrykk.

lurer skrev 2011-07-16:

Jeg har besvimt 3 ganger på et halvt år p.g.a lavt blodtrykk, men de kan ikke finne ut noe galt, og om hvorfor det blir så lavt.

Bellis skrev 2011-08-14:

Kommentar til Kine 2011-05-19. Lurer bare på hvor du har det fra at rødbete hever blodtrykket, når det står å lese overalt på nettet at det derimot senker blodtrykket og gir økte jernverdier.

Cato skrev 2011-08-16:

Jeg kan tenke meg å prøve lakrisrot el. lign. kanskje ginseng. Blir man treg i maven av dette?

Siri skrev 2011-09-09:

Ja, hvordan hvirker ginseng og lakrisrot på magen? Jeg er veldig hard og trenger ikke noe som forsterker dette. Hva med ginseng og lakrisrot når man er gravid, er det greit?

Ingrid skrev 2011-10-28:

Takk for mange gode råd. Jeg er treningsveileder og trener 6-8 timer i uken, lavt blodtrykk, helt forferdelig. Sliter med pusten på kondisjonstrening, ikke hodepine men veldig svimmel og småslapp i det jeg setter med ned. Det gikk opp for meg at det er kanskje derfor jeg ikke kan kjøre lange strekninger? Jeg blir søvnig raskt og har sovnet bak rattet en gang. Det gikk fint heldigvis.

Takk for salt og lakris rådet, jeg vet jeg må drikke mer vann, men visste ikke det hadde innvirkning på lavt blodtrykk. Gingseng tør jeg ikke bruke for jeg har et stort overskudd så lenge jeg ikke sitter meg ned.

Det som jeg har funnet ut hjelper er et stramt strikk rundt håndleddet, over pulsen. Bare pass på at det ikke blir for stramt.

Frank skrev 2011-12-13:

Det er mye tullekommentarer her, som at det ikke hjelper å drikke vann. Kroppen skaper blod av veske, og salt binder veske i kroppen. Har man hard avføring, er det et tegn på at fordøyelsessystemet har får lite veske til avføringen, Drikker du nok veske er urinen din enten hvit eller lys gul. Å drikke 3 liter vann på en dag er uproblematisk. Start dagen med å drikke vann, ikke kaffe som er vanndrivende. Du bør også drikke vannet i forbindelse med saltholdige måltider. Spesielt bør du få i deg natriumsalt.

Trening hjelper også på blodtrykket, fordi blodkar i musklatur inneholder mye veske og derav bidrar til at kroppen har bedre veskebalanse. Fett inneholder lite vann og er således dårlig til å balansere opp eventuelle veskeunderskudd i kroppens systemer. Hvis du slanker deg og trener, vil du få mer veske i kroppen, og kroppen vil bli istand til å kompensere veskebalansen, f.eks. på varme sommerdager, uten at det går på bekostning av blodtrykket. Dette fordi veskebalansen hentes både fra muskelvevet og ikke bare fra blodproduksjon i ryggmargen. Å spise lakris er ikke bra fordi det er salt. Lakris senker testosteronnivåene i kroppen som er påkrevd til produksjon av blod.

Mine råd til de som vil ha normalisert blodtrykket sitt:

Høyt testosteronnivå gjør det også lettere å trene musklaturen i hele kroppen.

Mila skrev 2011-12-15:

For tre dager siden ble jeg svimmel en kort stund. I dag målte legen BT 115/40 og jeg følte meg bra. Fikk beskjed om å drikke mer vann. Vil følge råd. Lykke til til alle sammen.

Kare skrev 2012-02-02:

Hva med en mann som er 80 år og har blodtrykk 108/68?

Kommentarside:  1    2    3  


Diskuter for lavt blodtrykk

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere