Kjerringråd logo

kjerringråd > for lavt blodtrykk > for lavt blodtrykk

For lavt blodtrykk - kjerringråd

For lavt blodtrykk kan være like plagsomt som høyt blodtrykk. Mot denne plagen har vi fått innsendt et råd som går på en urt. Urten er nok ganske kjent og heter ginseng. Ved å ta en halv teskje med pulverisert rot av urten og legge den i en kopp kokende vann, så får man en te som man kan drikke.

La urten stå i det varme vannet i cirka ett kvarter før man drikker det. Dette skal drikkes ca 2-3 ganger daglig for at det skal få innvirkning på blodtrykket.

For lavt blodtrykk

Janne skrev 2007-10-22:

Undres på om det er spesielle sykdommer som kjennetegnes ved lavt blodtrykk. Jeg så også at man kunne kjøpe en digital blodtrykksmåler sånn at man kan følge med blodtrykket hjemme. Er det noen andre som har erfaring med det?

Silje skrev 2008-01-16:

Har hørt at sukkersyke kan ha innvirkning.

Marianne skrev 2008-04-22:

Gravide kan ofte få det selv om de ikke hadde unormalt lavt blodtrykk før de ble gravide. Vet det av erfaring. Er fryktlig slitsomt når det er fryktelig lavt. Får hodepine av de minste anstrengelser og svimler hver gang jeg reiser meg. Kan også svime helt av i dusjen om jeg har varmt nok vann og står en stund. Må bare passe på å alltid reise deg sakte og ta en pause i dusj dersom en blir svimmel.

Vibeke skrev 2008-05-22:

Jeg er 40 år har helt siden barndommen følt meg veldig lat og treg. Har hatt en hjertefeil (en ekstra elektrisk impulsleder), ble fjernet for 2 år siden. Ble kvitt hjertebank og høy puls, men har fått konstatert for lavt blodtrykk. Mine symptomer er svimmelhet, konstant tretthet, dårlig kortids-hukommelse, manglende konsentrasjonsevne, muskeltretthet, ujevn puls: galopperende, sakte slag og hopp over slag. Alt målt på 1 minutt. Har slitt med dette i hele mitt liv og har problemer med å kunne fungere i jobb. Har også fått høre at det er vanskelig å få aksept for disse problemene i Norge, mens det i mange land i europa er mer vanlig med for lavt enn for høyt blodtrykk og at det er helt vanlig å medisinere denne lidelsen. Synes det er merkelig at en bare skal akseptere å være arbeidsudyktig når det finnes enkel hjelp for dette problemet!

Ruth skrev 2008-06-08:

Med en blodtrykksmåler kan du sitte i hjemme i ro og mak og ta blodtrykket på deg selv.

Pappa skrev 2008-06-13:

Hei! Vi venter vår første barn i desember. Min kone sliter med lavt blodtrykk, og lurte på om noen har prøvd kjerringrådet med ginseng som nevnt ovenfor?

Anne skrev 2009-02-12:

Vel, jeg havna her for å lese meg opp på dette med salt, for jeg har akkurat fått påvist for lavt blodtrykk. Jeg spiser svært lite salt, (trolig under fem gram om dagen) og nevnte det for legen, som ba meg om å spise mye mer salt, samt drikke mye mer (tre liter ble nevnt). Prøvde å spørre om hvor mye som var for mye salt, men det var visst ikke ett tema for meg som har for lavt blodtrykk. Så feil kan man ta liksom, her har jeg unngått salt i årevis.

Astrid skrev 2008-08-09:

Hei, Har alltid hatt lavt blodtrykk, min mor og min sønn har det, så det er vel arvelig. Som barn besvimte jeg ofte, og senere var det å rette seg opp fra sittende stilling en møysommelig prosess, spesielt på varme og fuktige dager, men det har blitt bedre med årene. Etter en stressende opplevelse, ble jeg plaget med arytmisk hjerte, (hjertet hoppet over slag, slo veldig tungt) Dette kunne ikke behandles siden jeg hadde lavt blodtrykk. Og de medisinene som var på markedet, ville sette ned hjerterytmen enda mer ifl. hjertespesialist. Visste at personer med høyt blodtrykk ikke skal spise mye salt, så da tenkte jeg at da hjelper det kanskje hvis jeg spiser mer salt enn normalt. Og det virket, så nå spiser jeg ca 100 gr. spekeskinke hver kveld (godt er det også) Har glemt det enkelte ganger, og da kommer plagene tilbake. Er så glad jeg slipper medisiner. Håper at dette kan hjelpe andre.

Sølvi skrev 2008-11-12:

Har lavt blodtrykk. Jeg spiser ofte og lite, og må ha jevnlig salt, vanlig havsalt som røres ut i litt yoghurt naturell. Jeg piser små måltder med ansjos, kaviar, saltede nøttet, mm. Jeg blir verre ved lavtrykk ute, og ved høy luftfuktighet, går da med ei flaske vann og saltbøsse i veska.

Mirjam skrev 2009-01-20:

Hei, har ganske nylig fått konstantert lavt blodtrykk. Ser at noen anbefaler ekstra inntak av salt, men kan det være særlig sunt i lengden?? Vil ikke det kunne føre til vektøkning, og hva med nyrene? Er det noen som kan si noe om dette?

Anna Elise skrev 2009-01-25:

Har for lavt blodtrykk, fikk beskjed av legen må drikke 4 liter om dagen, det er tøft å drikke så mye, man får bruke tut flaske, jeg oppnår ikke målet. Blir sliten og må jobbe mye på jobb. Hvordan er det med denne ginseng i tilegg, er det dokumentert virkning. 16 år er jeg.

Naej skrev 2009-03-09:

Fikk faktisk høre idag at jeg har litt lavt blodtrykk. Det måtte en annen lege til for å finne det ut. Har nemlig slitt med svimmelhet, hovne bein, skallebank og at jeg er sliten i over et år. Hadde ikke sånn veldig lavt, men lavt. Det rare er at jeg drikker 2-3 liter vann hver dag og jeg spiser ganske sunt. Noen som har noen råd og tips til hva jeg kan gjøre?

Solo16 skrev 2009-04-02:

Jeg har lavt blodtrykk og høy puls. Er det noen som vet hva dette kan bety? Eller hva som er grunnen til dette?

Lilly skrev 2009-04-26:

Man skal gå på helsekosten å kjøpe lakrisrot. Har akkurat vært på medisinkurs, der dette ble tatt opp. Det skal være med på å øke blodtrykket, samt er det bra for en del andre ting også.

berit skrev 2009-05-06:

Salt har fungert kjempe bra på meg! Anbefaling!

ada skrev 2009-05-28:

Hei, jeg er avhengig av lakris, det øker blodtrykket. Salt spiser jeg av behov mye av på grønnsaker og nøtter. Dette er en naturlig trang fordi jeg har lavt blodtrykk, tror jeg. Skulle ønske jeg kunne spise mer av den sukkerfrie varianten ,men da blir resultatet diare pga søtningsmidlene.

ada skrev 2009-05-28:

Leste nå på wikipedia at årsak kan være bruk av antidepressiva, for de som bruker det.

Kari-Marie skrev 2009-05-28:

Hei jeg slet med lavt blotrykk og blotrykksfall under hele svangerskapet (fødtte en vellskapt sønn i oktober 08). Jeg fikk så vidt sykmelding av legen jeg gikk til. Han mente at det ikke var farlig å besvime. Så det som ble reddningen var at jeg en dag kjørte utfor vegen på veg til jobb da jeg var 5-6 mnd på veg (hell i uhell). Kom endelig til en annen lege som sykmeldte meg ut svangerskapet. Jeg merka med en gang at når jeg stressa, trena , gikk på tur og det var varmt at jeg ble svimmel. Spiste mye lakkris og drakk litervis med vann og det hjalp. Fikk også beskjed om at jeg hadde lav puls og lite salt i blodet på sykehuset. Så til dere gravide med lavt blotrykk og blotrykksfall stå på krava be om sykmelding vist du føler for det. Det er absolutt ingen ting å spøke med.

Fossekall skrev 2009-06-03:

Til deg som fikk beskjed om å spise mer salt ved for lavt blodtrykk. Jeg ville vært litt kritisk til dette. Grunnen til at blodtrykket øker med mer salt er vel at blodårene tetter seg mere igjen ikke sant? Hvis du da har en hjertefeil som gir lavt blodtrykk og du får tette blodårer så er du ille ute. Jeg tror nok jeg ville fått målt hjertefunksjonen din for å finne ut om det kan være årsaken til lavt blodtrykk. Jeg har selv lavt blodtrykk og spiser minst mulig salt. Litt mosjon som å jogge er ikke å forakte.

Pust og Pes skrev 2009-06-08:

Salt er bra, men det må være riktig salt. Ikke bordsalt. Bruk Himalaya salt (fåes på helsekosten) eller Santa Maria's Rock Salt. Finnes også et rosa salt på Meny bl.a. som også er bra. Husker ikke i farta hva det heter. Ellers er sånn Olden Puls vann veldig bra. Det inneholder naturlige salter av den rette typen. Når jeg er helt på knærne hjelper det utrolig mye med en halv flaske. Salt får ikke blodårene til å tette seg, men til å utvide seg fordi de trekker til seg vann fra intercellulærvæsken (væsken rundt cellene) og inn i blodet. Spiser man mye salt, havner også mye vann i blodårene, og blodtrykket stiger. Når trykket stiger, må årene også utvide seg. Fett derimot bør en unngå. Med andre ord er ikke salte chips tingen.

Undrende skrev 2009-06-16:

Dere som alle har et lavt BT, hva ligger dere på? Mitt blodtrykk ligger normalt rundt 110/70, men i perioder kan jeg være nede i 90/55. Da har jeg symptomer som tretthet, svimling og hodepine. Har til dags dato ikke svimt av pga av det. Kvinner ligger generelt lavere i forhold til normalen på 120/80 og er man i tillegg godt trent vil også dette ha innvirkning på blodtrykket.

Kommentarside: 1   2    3   


Diskuter for lavt blodtrykk

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com