Kjerringråd logo

kjerringråd > forkjølelse > forkjølelse

Forkjølelse - kjerringråd

En Forkjølelse kan stoppes før den bryter ut i full blomst. En begynnende forkjølelse kan du fjerne ved å koke opp en kjele med vann og inhalere dampen. Det er viktig at at denne dampen er så varm at du nesten ikke tåler den. Dette vil drepe bakterier og immunforsvaret vil ta seg av de som er igjen.

Forkjølelse er den sykdommen som blir betraktet som folkesykdom i Norge. Det er mange lure ting man kan gjøre for at det skal bli bedre. Det finnes nesten like mange råd som det finnes mennesker. Ved et søk her på www.kjerringrad.com vil du finne en hel del råd mot forkjølelse.

Forkjølelse

Ardi skrev 2007-05-09:

Det er bra at dere kan skrive litt mer om det. Så jeg takker gjerne for det at det virket det som sto her.Send meg en mail vis det er noe.

Mani skrev 2007-05-15:

Hvitløk hjelper mot forkjølelse, helst burde det spises regelmessig på samme måte som c-vitamin for å ha en god virkning.

Borestranden skrev 2008-05-08:

Gå en tur på stranden og pust godt inn den salte havluften, og helst hand i hand med et annet menneske.

Marielle skrev 2008-05-13:

Hei, jeg er en 13-årgammel jente som er forskjøla! Jeg skal på leirskole ved kysten om 5 dager og håper å bli frisk til det. Kan noen hjelpe meg?! Jeg har funnet noen råd men rådene trenger tid og jeg har knapt med tid!

Abe skrev 2008-05-15:

I tillegg til å inhalere damp, har jeg også et par dråper eucalyptusolje oppi. det renser kjempe bra.

Jeg skrev 2008-05-17:

Tygg på en bit av hel kanelstang.

Jeg skrev 2008-05-21:

Kanel er effektivt, har brukt det lenge.

Nordlennings råd skrev 2008-09-24:

Det som fungerer når man er forkjølet er ingefærrot te. Oppskriften er ingefærrot og honning. Skiv en god del ingefærrot i tynne skiver og putt i det kokende vannet. Tilsett 1 sp med honning. Drikk dette når det er varmt 3 ganger dagelig.

theosis skrev 2008-10-23:

Kok opp vann, ha i honning og presset hvitløk og en dasj sitron. Det gjør godt.

Jente 13 skrev 2009-01-09:

Jeg syns ingen ting av det der virker.

Moi skrev 2009-01-20:

Varm opp buljong og hakk i litt hvitløk. Ta på et silke eller ull sjal rundt halsen om det gjør vondt. Spis masse C vitaminer og drikk varm melk med honning. Spis suppe av grønnsak og kyllingkraft. Sørg for å ikke være våt på bena. Gå med ull tett på rompa og ellers på brystet. Eucalyptus og honning mix fåes kjøpt på apoteket og funker kjempebra. Kamfer kan fåes kjoept i poser (med små hull i -kan evnt lages selv ved å knuse den) og kan legges på brystet. La kroppen svette, men sørg for å holde feberen nede.

Dame 50 skrev 2009-01-27:

Kok opp vann, ta salt i det og gurgle det. Ikke svelg. Gjør dette tre ganger dagelig. Salt dreper bakterier. Det virker garantert.

Jenta med forkjølelse : ( skrev 2009-01-29:

Jeg er helt tett i nesa og jeg har hoste også, men nå skal jeg koke vann og puste dampen inn, jeg håper det virker fordi neste uke kommer Håkon Magnus og Mette Marit hit til kautokeino, da skal jeg joike for dem, det blir gøy, men jeg håper jeg blir bedre ellers kan jeg ikke joike for dem, ønsk meg lykke til.

Dett i nesa skrev 2009-03-18:

Ja, lykke til jenta med forkjølelse :) Er så sykt tett i nesa og den renner hele tiden. Føler meg ikke så alfor pigg heller, men må jo prøve å komme meg på skolen uansett. Skal prøve noen av tipsene deres.

Murmel skrev 2009-03-19:

Solhatt er knall! Ta dobbel dose av det som står på glasset med en gang du kjenner symptomer, og fortsett til noen dager etter at symptomene har gått over. Hvis det ikke stopper forkjølelsen med en gang, så får du i alle fall en mild forkjølelse som går fortere over. Ta gjerne 1 g c-vitamin. I sånne små tyggetabletter er det bare 200 milligram, så fem slike er bare bra, så lenge du ikke tar det i mange dager i strekk.

Bekymret jente skrev 2009-04-08:

Hei, jeg er en jente på 14 år som skal til danmark om 2 dager. Har vært syk i 4 dager nå, og vil veldig gjerne bli frisk til vi skal dra. Nesen renner og jeg hoster mye. Noen effektive tips?

Jente10 skrev 2009-05-15:

Huff, nesa mi blir bestandig tett. Jeg er den eneste i familien som har forkjølelse bestandig(nesten) i alle fall veldig ofte. Nå er jeg møkka lei:( og vi vet ikke en gang om det er allergi, vi som har to hunder og en katt . Ingen har jeg hjerte til og gi de bort. Skal finne noen tips som jeg bruke men de må være enkle. Noen tips om hva som hjelper?

Lattas skrev 2009-06-01:

Sjokk kroppen din med C-vitaminer. Drikk appelsinjus, spis kivi, brokkoli og klementiner. Kjøp C-vitaminer med f.eks. appelsinsmak og ta 3-4 tabletter i slengen (Tar du for mange kan du risikere at du må på do, men ikke farlig). Kroppen trenger C-vitaminsjokk. Ta gjerne Rød solhatt med det samme du kjenner murring i halsen, som tyder på forkjølelse på gang og drikk solbærsaft og/eller appelsinjus.

Bergen93 skrev 2009-06-18:

Jeg er forkjølet og har mistet smakssanen. Men nå har jeg begynt å bli litt bedre, og har enda ikke fått smakssansen min tilbake. Hva skal jeg gjøre, dette har aldri skjedd før når jeg har vært forskjølet.

Trondheim90 skrev 2009-10-28:

Jeg er, og har alltid vært, ofte forkjølet, og hoster ofte mye når jeg først er syk. Rådet med ingefærte hjelper alltid meg. Det smaker sterkt og river i halsen, men det hjelper. Pleier også å spise en del vaniljeis, da dette lindrer sår hals innmari godt.

Nordfjordjenta skrev 2009-10-28:

Masse bra tips her, jeg holder meg til å lage ingefær te med fersk ingefærrot. Ta en liten bit og kutt opp i små biter. Putt dette i en teklype. Kok opp vann, ha i litt sitrondråper og en god toppet teskje med honning i koppen. Fyll på vann og la det trekke i 10 minutter.

Om du ikke har tid til dette, kan du kutte av en liten bit på størrelse med en tablett og spise den rå. Hold den da gjerne ei stund i munnen før du tygger. Det er veldig sterkt, men gjør susen. Jeg fikk sistnevnte tips fra en Indisk taxisjåfør på Shetland. Det funker som bare det.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter forkjølelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere