Kjerringråd logo

kjerringråd > forkjølelse > forkjølelse

Forkjølelse - kjerringråd

Mot forkjølelse kan modne svarthyllbær brukes. Dersom du koker saft på dem (siles og sukres etter behag), kan de benyttes til å forkorte plager ved influensa og forkjølelse. Anbefalt dosering: 1 ss konsentrert svarthyllsaft 3 ganger daglig. Rå svarthyllbær er giftige. Mesteparten av giften sitter i de små kjernene, slik at man kan bli ganske dårlig ved å tygge dem i stykker. Ved koking og siling forsvinner imidlertid giften.

Forkjølelse

Bjarne skrev 2009-01-28:

Har med stort hell brukt nesehorn hver gang jeg kjenner det begynner å grugge seg til i halsen. Kjøpte den på apoteket for tre år siden, og har så langt greid å stoppe forkjølelsene. Greide ikke å stoppe influensa. Bruk strøken teskje med salt, og så varmt vann som mulig uten at det blir ubehagelig. Løser opp tette neser og slim som bare det.

Meg24 skrev 2009-09-07:

Varm melk med honning og ingefær (smaker vondt), men hjelper når man føler symptomer.

Marit51 skrev 2009-10-11:

Varm melk med honning og pepper åpner alle sluser. Leste en plass at honning inneholder spor av pennecillin, så den er fin for mange ting. Også som sårsalve. Kan lett få sår under nesen ved forkjølelse. Smør et tynt lag med honning på.

Vin skrev 2010-03-20:

Ta ca en spiseskje rå kaffe og tygg på den, deretter svelg den. Kjenner det blir bedre i halsen med en gang.

Fru Svimesen skrev 2010-05-07:

Jeg leste om Bjarne som bruker nesehorn og saltvann. Det er effektivt for div. uhumskheter i nesen, men det er viktig å huske på å bruke salt uten jod.

Sigve skrev 2010-11-17:

Mitt beste råd mot influensa er hoppemelk. For de som kjenner Kuramed så er virkningsstoffene i hoppemelk 10000 ganger sterkere.

Js skrev 2012-02-01:

Hvor får man tak i hoppemelk?

Frøken skrev 2012-02-02:

Hoppemelk må vel være melka fra hopper, altså mammahester. Du får kontakte noen som har fått føll, så kan du sikkert få en skvett.


Diskuter forkjølelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere