Kjerringråd logo

kjerringråd > forkjølelsessår > forkjølelsessår

Forkjølelsessår - kjerringråd

Har du problemer med forkjølelsessår kan følgende kjerringråd hjelpe. Drypp mandeldråper på det begynnende munnsåret eller forkjølelsessåret. Det svir med det samme, men smertene forsvinner deretter for godt og du er kvitt plagene med forkjølelsessår.

Forkjølelsessår

Anonym skrev 2007-01-04:

Det som fungerer best for meg mot forkjølelsessår er noe som heter eight hour krem, fra elisabeth arden. Hver gang jeg får dette smører jeg på og så blir jeg kvitt det etter kort tid.

hvertfall Anonym skrev 2007-01-04:

Lurer på om det egentlig er Silje som har skrevet den lille notisen der...?!?

AU!! skrev 2007-01-10:

Fytti katta, de mandeldråpene sved.. Gikk over etter et minutts tid, heldigvis! Tips til deg anonym: I Sverige får man kjøpt reseptfritt Zovirax (i Norge må man ha resept), det hjelper godt. Også hjelper Prolip, den lille rødbrune tuben fra apoteket, såfremt man smører det på 4-6 ganger daglig helt fra de ALLER FØRSTE symptomene på munnsår! Da får du det ikke engang! Lykke til..

Men! skrev 2007-07-13:

Forsvant hele munnsåret eller bare smertene?

annnnonym skrev 2007-11-13:

HEI =) Jeg har et eller faktisk 3 irriterende munnsår! Det er på grunn av regulering og at jeg vanligvis plages av munnsår. Problemene er: Det blir større og større og dypere og rødere for hver dag =( fordi det skrapes inn i reggissen! Jeg har prøvd voks,men det gjør det bare værre! hva gjør jeg? Hjelp!

Meg selv skrev 2007-12-13:

Dette må jeg prøve for å se om det virker :p Jeg skal ut med en kompis i morgen, og på ball neste uke, så jeg vil ikke ha munnsår :p Men det jeg har hørt skal virke på munnsår (og kviser) er noe som kaller tretreolje eller noe sånt. Jeg tror ikke man kan få det i Norge lengre fordi det utkonkurrerte de andre produktene. Jeg skal undersøke dette.

Monica skrev 2007-12-30:

Prolip hjelper på forkjølelsessår. En bør smøre det på med det samme en kjenner prikkingen på leppene, og forsette så ofte en orker egentlig. Som oftest bryter det ikke skikkelig ut, det ligger der bare og "ulmer", men sprekker ikke og blir ikke så veldig store. Viss det mot all formodning vokser -noe som skjer innimellom -så blir det likevel ikke like vondt og sårt som det ellers ville blitt. Det hjelper også å ta homeopat-medisin, samt c-vitaminer i store doser -(1000mg per gang x-antal ganger i lag med sink).

Chris skrev 2008-01-03:

Når det har gått hull på blemmen funker det med med potetmel. Det hjelper til med å tørke ut såret raskere.

Kitty skrev 2008-03-31:

Før brukte jeg aloe vera på forkjølelsessår (herpes). Det lindrer og hjelper det til å gå over fortere, men jeg syns Zovirax 5% hjelper aller best. Har begynt å få utbrudd flere ganger men tatt på kremen med en gang jeg har merka det og da kommer det som regel ikkeno utbrudd i det hele tatt. Vet at det ikke er kjerringråd, men noen ganger er legemidler best :p

Hilde hoste skrev 2008-05-21:

Sitronskiver til å suge på er friskt og sundt.

Momod skrev 2008-11-22:

Men når du har tatt på mandeldråper forsvinner bare smertene eller munnsåret også?

For noe dritt skrev 2008-11-29:

Man får kjøpt teatree olje, på apoteket i Norge. 100 kr. sånn ca for en liten flakse! Det hjeleper veldig. Er ikke sikker på om det er sånn mann skriver det da.

Olga skrev 2009-04-07:

Mentholatum, salve, resptfritt på apoteket. Universal-salve som hjelper mot alt av sår.

Pernille skrev 2009-06-27:

Tea-tree oljen er aldri utkonkurert. Man får stadig kjøpt det i f.eks Danmark. Den har sterke antiseptiske egenskaper på ulike bakterier, virus og sopp. Perfekt til alt fra kviser til betennelser og munnsår.

Oslo skrev 2009-12-09:

Anbefaler å smøre leppene med øyekrem, som for eksempel morgen og kveld. Det forebygger at munnsår oppstår. Får betydelig sjeldnere munnsår etter at jeg begynte med det. Vær i alle fall nøye med å smøre noe på leppene når det er kaldt ute, og ikke gå og frys.

Meg skrev 2010-02-13:

Vær for all del forsiktig med øynene. Om øynene smittes kan man få nedsatt syn og store komplikasjoner.


Diskuter forkjølelsessår

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere