Kjerringråd logo

kjerringråd > fotsopp > fotsopp

Fotsopp - kjerringråd

Fotsopp er en form for soppinfeksjon som kan være veldig irriterende. Et kjerringråd mot fotsopp er å smøre Solidox tannkrem på fotsoppen. Dette vil få fotsopp angrepet til å avta og det vil til slutt forsvinne helt.

Fotsopp

Petra skrev 2007-10-09:

Jeg fikk råd om å bruke vanlig tannkrem. Jeg brukte Lamisil i lengre tid, men soppen ved lilletåa kom stadig tilbake. Etter få dager med tannkrem ble fotsoppen borte, og jeg har ikke vært plaget siden :-)

Louise skrev 2008-05-01:

Hvor mange dager hadde du tankrem på?

Kim skrev 2008-06-13:

Tannkremen funket etter 3 dager. Har også brukt andre medisiner uten resultat. Brukte colgate 24t, og det funket ;)

Jan skrev 2008-09-02:

Bruker idag bare vademecum 2-3 ganger pr.uke etter en dusj. Virker helt utmerket, og tærne lukter godt.

Mia skrev 2008-09-22:

Hvilken tankrem funker best?

Jonnte skrev 2008-09-27:

Solidox fungerer bra, men gikk ikke like fort bort som bare 3 dager, men det var attskillig bedre etter 3 dager og borte/uten plager etter rundt 7.

HoJenta skrev 2008-11-18:

Ta en bøtte med lunket vann og ta en halv kopp med krystall soda. Det er et vaskemiddel til husrengjøring. Sitt med bena i vann i 15 min, etter hvert kommer det sorte prikker som er røttene. Pirk disse ut, funka kjempe god for meg. For å få alle røttene gjør dette hver dag i 2 uker. De kommer ikke tilbake. Leste dette i en bok om kjerring råd.

Elli skrev 2008-12-21:

Bruk vademecum, det er utrolig effektivt. Er fotterapeut og har mange kunder som bruker dette med god effekt. Har også kunder som bruker dette til soppinfeksjoner i negler.

Erna skrev 2009-01-25:

Soppen dør også hvis man klarer å holde tærne tørre, noe som lett kan gjøres ved f.eks å tre en bomullsdott rundt de angrepne tærne. Det er til og med noen som produserer slike tå-ringer komersielt.

Anita skrev 2009-05-27:

Jeg klarer å holde fotsoppen i sjakk ved å bruke hårtørrer for å få det helt tørt mellom tærne. Men den kommer tilbake om jeg glemmer det i en periode.

Terje skrev 2009-07-28:

Som aktiv idrettsutøver har jeg vært plaget av fotsopp i 25 år. Jeg har prøvd alt av apotekvarer uten hell. Har sikkert lagt ut 50.000,- gjennom årenes løp. Soppen smittet til hendene og jeg fikk også neglsopp. Neglsoppen ble jeg kvitt med en tablettkur, men sopplagene ellers var et stadig tilbakevendende problem. Jeg fant endelig løsninga for meg. Håper den også kan bli det for andre.

  1. Først vasket jeg føttene i saltvann med vaskehanske og skyllet grundig etterpå samt grundig tørking med hårføner.
  2. Dynka på med Vademecum og gnei det godt inn. Dette lot jeg tørke litt inn.
  3. På med tannkrem som jeg også gnei godt inn og tørket bort det overskytende med litt tørkepapir.
  4. Til slutt drysset jeg på med canesten pudder.

Denne prosedyren gjentok jeg annen hver dag i ei uke, og vips, fotsoppen ble borte. For å sikre at den ikke kommer tilbake bruker jeg Vademecum etter kver dusj, samt canesten pudder. I tillegg prøver jeg å holde meg mest muligg ren og tørr på føttene. Vademecum tok også knekken på soppen på hendene. Lykke til! Det er for galt at folk skal måtte bruke så mye penger på dette. Jeg er sikker på at det er mulig for medisinprodusentene å få laget noe som fungerer, men da ville de jo drepe høna som la gullegg. Kjeltringer seier nå jeg.

90 skrev 2010-02-23:

Har prøvd med ulike fuktigheitskremer men det fungerer ikke. Skal prøve tannkrem i dag.

Per skrev 2010-05-07:

Hvor sterk vademecum brukar dere? Det kan vel ikke være rett fra flaska?

Joda skrev 2010-05-07:

Det kan være rett fra flaska. Det er sterkt, men huden din tåler det over en kortere periode, mens fotsoppen stryker med.

:D skrev 2010-05-26:

Skal prøve det med tankrem nå, men funker det med Collgate sensation white, eller hva den nå kalles? Det er den med de blå prikkene i.

Lea skrev 2010-06-05:

Jeg har fotsopp, men holder på å heles. Jeg trenger råd om hvordan man gjør det med sko. Jeg har nå gått med mine fine innestengte dyre ridesko mens jeg har hatt fotsopp. Vil jeg få fotsopp igjen om jeg bruker de? Hvordan dreper jeg bakteriene/fotsoppen i skoa?

Birger skrev 2010-06-08:

Ja, du vil få det igjen om du ikke desinfiserer sko/støvler, samt at du må vaske sokkene dine på varmt vann. Noen som har andre råd for sko/støvler?

Donna skrev 2010-07-17:

Legg alle typer sko i fryseren i to døgn,da er fotsoppen død.

Mona skrev 2010-08-12:

Har hatt fotsopp en god tid. Prøvde Lamisil, og fotsoppen mellom tærne ble borte, men etter en uke fikk jeg en stor rose på innsiden av leggen som tydligvis er fotsopp. Den har vel trukket seg inn og fulgt blodet og blomstrer opp et annet sted.

Egil skrev 2010-08-13:

Jeg har i perioder i noen år hatt fotsopp på venstre lilletå. Har da brukt Lamisil og det har da vært borte i 2-3 mnd. For ca 1 år sia fikk jeg det også i neglen. De siste 2 mnd har tåa også hovnet opp mye. Er det noen som har opplevd det samme? Har noen råd?

Stålmannen skrev 2010-10-12:

Jeg er på hotelltur og glemte kremen hjemme så nå skal tannkrem prøves. Et godt tips hvis det funker for den er alltid med på tur.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter fotsopp

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere