Kjerringråd logo

kjerringråd > fotsvette > fotsvette

Fotsvette - kjerringråd

Fotsvette gjør at føttene blir fuktig og klam. Dette kan være ubehagelig både for den det gjelder og omgivelsene :-) Et tips som en leser har sendt oss er å lage seg et lite bad til føttene. Mot fotsvette skal man rett og slett vaske føttene i kaldt vann for deretter å gni dem inn med eddik. Eddikken kan nok lukte litt, men hvis man lar føttene lufttørke så blir det bedre.

Når man har sko som lukter av fotsvette så sies det at man skal legge dem i fryseren natta over. Dette vil få bakteriene som lager lukten til å dø slik at man slipper det problemet. Det finnes også en type sko-deodoranter som skal hjelpe for bruk i sko.

Ellers er det mange som sverger til bruk av luftige sko. Sandaler skal være veldig bra. Disse gir god lufting. Men nå har det seg slik at vi bor i et kaldt land. Så det er nok ikke alltid at sandaler er det beste fottøyet.

Har du flere råd mot fotsvette så kan du kommentere i kommentarfeltet under.

Fotsvette

LilleMy skrev 2006-12-08:

Funka ikke helt for min del, MEN; jeg fant verdens herligste produkt på apoteket... Vichy, Podexine Anti-transpirant. Jeg har tørre føtter hver dag etter over 30 år med svette og plager! Smøres på en gang om dagen. Helt vidunderlig ny verden.

Anonym skrev 2007-01-09:

Hvilket apotek fant du det på ?

Anonym skrev 2007-03-04:

Apotek 1 påstår ihvertfall at de har det (jeg har ikke sjekket butikkene, bare nettsiden).

Happy feet skrev 2007-07-27:

Uttrekk av te skal også hjelpe og tørke ut føttene. Ta fotbad en gang om dagen i lunken te, skylles og luft-tørkes.

Tor skrev 2008-02-13:

Strø talkum i sko, virker bra mot vond lukt av fotsvette.

Paradox Regina skrev 2008-02-16:

Her i huset bruker vi fotbad med sort te. Garvestoffene tørker inn føttene.

Fotsvetter skrev 2008-03-24:

Bruk en teskje bakepulver i hver sko, det vil trekke ut den vonde lukta. Det er billig og skaffes i dagligvarebutikker.

Sw skrev 2008-05-23:

Noen som vet hva som virker hvis du har konstant røde føtter?

Leka skrev 2008-05-25:

Dersom skoene lukter ille kan jeg legge de i frysen over natta. Dette dreper alle bakteriene som er inni og virker iallefall litt (dessuten er det DEILIG med kalde sko for oss som sliter med varme bein). Prøv også å bade føttene i grønnsåpevann 15 min en gang i uka! husk å skylle av såpen GODT - ellers blir det lett masse basselusker og det lukter ille.

Laila skrev 2008-07-28:

Sliter meget med svette føtter. Så i dag har jeg vært på apoteket og kjøpt Vicky Podexine og skal se om jeg får like bra effekt som den første gjesten her. Det verste med fotsvette er at skoene blir for ubrukbare. Jeg kjøper alltid sko i skinn, for annet er nyttesløst.

Fru svettis skrev 2008-08-03:

Det finnes en rensemaskin, som heterDeo Ball. Med den får man renset opp i vond lukt i skoene. Det virker helt utrolig.

Appelsin skrev 2008-09-22:

Ikke kast appelsinskallet etter du har spist en appelsin. Legg det heller i dine illeluktende sko over natten. Jeg har gjort det en gang, og det virket i mine sko. Forhåpentligvis vil det hjelpe for dere også.

Nysjerrig skrev 2009-09-16:

Laila , hjalp det med Vicky Podexine?

Nyskjerrig jeg også skrev 2009-12-14:

Samme spørsmål Laila.

Stinkyfeet skrev 2010-04-12:

Glem alle andre forslag. Prøv sokker av bambusfiber. Stort i USA. Bambusfiberen er visstnok antibakteriell. Vet ikke, men det funker ivertfall kjempebra. Føttene føles også mye tørrere. Og sokkene er myke.

Smiiiiley skrev 2010-06-24:

Vichy Podexine har i allefall hjulpet meg, det er rett og slett helt fantastisk. Tusen takk til den som tipset meg her inne.

Svenn skrev 2010-07-30:

Vichy Podexine er nå ikke å få kjøpt på apotekene. Har brukt denne kremen i mange år med fantastisk resultat. Tørre og luktfrie føtter. Men nå finnes den ikke å få kjøpt på apotekene mer. Er det noen som vet hvor denne er å få kjøpt nå?

Berit skrev 2010-08-17:

Vichy Podexine: Det går an å kjøpe det fra utlandet. Har sett nettsider som selger det.

Svenn skrev 2010-10-30:

Vichy Podexine er tilbake på apotekene igjen. Iflg. leverandøren er det ikke slutt på dette produktet, men det er opp til hvert apotek å ta det inn. Om ditt apotek ikke har det, kan du be apoteket om å bestille det for deg.

anonym skrev 2011-03-03:

Jeg har fotvorter, dette er et problem. Er detnoen som har et tips mot det?


Diskuter fotsvette

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com