Kjerringråd logo

kjerringråd > fotvorter > fotvorter

Fotvorter - kjerringråd

Fotvorter oppstår på grunn av en infeksjon av et vortevirus. Før fotvorter utvikler seg, infiserer vorteviruset cellene nederst i huden slik at celledelingen går raskere. Dette gjør at det oppstår en knute i huden som kalles fotvorte. Fotvorter er spesielle på den måten at de ligger under foten og vorten vil presses innover i huden. Dette er det som medfører smerter for den som har fotvorter.

For å bli kvitt fotvorter kan man smøre på eterisk sitronolje på vorta. Dette gjentas annenhver dag. Eterisk sitronolje kan man få kjøpt på apoteket.

Fotvorter

Anonym skrev 2007-02-21:

Jeg har i min praksis anbefalt å legge fuktig omslag med kjerringrokkte og brennesle. Legg og gjerne en pose rundt foten slik at det holder seg fuktig. Obs. Ikke for lenge. Foten trenger også luft.

Elisabeth skrev 2007-09-13:

Hei. Jeg har en datter på 9 år som har vært plaget med fotvorter de siste 3-4 årene. Vi har holdt på med Verucid og masse annet som er kjøpt på apotek i norge og andre land. Ingenting har fungert. Vi har også prøvd å fryse dem hos hudlegen uten resultater. Dette er i tillegg veldig vondt. I sommer telte vi over 50 fotvorter. Leste et råd på nettet om å legge bananskall på. Vi surret føttene hennes med bananskall, og hun lå med det i to netter. Nå er alle borte. Helt utrolig! Kan anbefales.

Avant Garden skrev 2007-11-28:

Hei! Flere i familien har vært plaget med svært gjenstridige fotvorter som var både smertefulle og skjemmende. Vi prøvde virusmiddelet Avant-Garden som fås kjøpt i helsekostforretninger med fantastisk resultat! Selv hadde jeg 7-8 store vorter under hælen som ikke forsvant, hverken med bananskall, vortemiddel eller frysing, men etter en selvforeskrevet kur på 12 stk tabletter en kveld og 8 stk. neste dag forsvant samtlige etter noen dager, og de kommer ikke tilbake! Det samme skjedde med flere andre av mine familiemedlemmer. Anbefales på det sterkeste. NB! Avant-Garden er litt kostbar, men da den også fungerer på andre typer virus er den et must i medisinskapet!

Juni 1996 skrev 2007-12-06:

Jeg har også god erfaring med bananskall.

Anonym skrev 2007-12-15:

Jeg hadde en gang 5-6 fotvorter, jeg. Jeg fikk det bort med å bruke Verucid hver dag. Jeg trodde først det var træler men rundt etter 2 måneder skjønte vi at det var fotvorter.

Jeppe JN skrev 2008-01-03:

Prøve med tomat. Skjær av en liten bit og pensl på vortene. Gjenta gjerne daglig eller når du husker. Mine/våre forsvant etter noen uker, smertefritt og greit.

Morten skrev 2008-01-03:

Har en gutt på snart 2 år, med vorteliknende utvekster på den ene foten, det ser ut som vorter, noen er små og hvite, kun en som har blitt stor. hva skal gjøres?

line skrev 2008-02-10:

Jeg hatt en fotvorte i snart 10 år. Har prøvd med Verucid i mange år og frysing hos hudlege og hjemme. Jeg har prøvd med vorteplaster og laserbehandling. Ingenting hjelper. Nå skal jeg prøve med eplecidereddik under plaster om natten, noe som hjalp ei venninne å fjerne hennes raskt men smertefullt. Jeg er desperat og må teste alt.

Vorta skrev 2008-03-25:

Har hatt en stor fotvorte i 17 år som jeg har prøvd å å bli kvitt ved hjelp av hudlege og det som finnes på apoteket uten effekt. Leste om et kjerringråd som innebar å ta havsalt på et vanntett plaster som er helt tett (4 tapesider) og dekke til vorten med det. Det skulle sitte på i 3 døgn. Det kunne ta noen uker før den var helt borte. Etter 5 uker er nå vorta mi borte og det helt smertefritt. Anbefales.

Maria skrev 2008-05-01:

Som barn hadde jeg store problemer med fotvorter. Prøvde Remasan i en måned og ble kvitt alle vortene.

Victoria skrev 2008-06-12:

Jeg har lenge slitt med flere fotvorter under føttene. Dette har gjort både vondt og vært flaut. Nå gir jeg opp snart, men har hørt at eterisk sitronolje skal fungere, så jeg lever i håpet. Jeg kommer til å skrive her igjen hvis jeg har vært heldig. Så kan flere bli kvitt fotvortene sine.

Olav skrev 2008-06-13:

Jeg har hatt fotvorter i kanskje 20 år, behandlet dem med allt fra frysebehandling hos fotpleier, Verucid (fra apoteket), Lapis, salt, bananskall, vorteplaster, tetreolje, eteriske oljer, til og med hunden fikk etter anbefaling slikke på dem daglig. Ingenting hjalp langvarig. I et fortvilet forsøk spurte jeg en homøopat, og nå etter noen ukers behandling er de borte. Helt uten smerte og ikke så dyrt heller. Prøv, lykke til.

Frustrert skrev 2008-07-30:

Jeg har hatt mine i mange år nå, og det blir stadig noen flere. Jeg skal prøve avant garden. Jeg syns hele problemet er pinelig og sjennerende. Skal prøve den kuren med 12 tabletter en kveld og 8 tabletter neste morgen, de bare må bort..

Haha skrev 2008-09-16:

Jeg satt i badekaret her en kveld, åsså pirket jeg bare litt forsiktig på fotvorta (den hadde mjuknet av vannet), åsså datt den plutselig bare av!

Linda skrev 2008-09-24:

Skal prøve Avant Garden jeg oxo:D

Linda skrev 2008-09-25:

Nå har jeg kjøpt Avant Garden (hadde kun 1boks igjen;). Så vi får se da, om jeg blir kvitt fotvortene iløpet av noen dager.

lisa skrev 2008-10-12:

Når det gjelder bananskall på vorta, skal det være med ytterste siden eller innsiden som blir mot vorta? Håper på svar her.

Vorta skrev 2008-10-13:

Til lisa: Jeg tror det er innsiden av bananskallet som skal være mot vortene, tror det skal være med på å kvele dem.

lisa skrev 2008-10-13:

Dette var jammen en litt morsom side, og nyttig hvis det hjelper på plagene til mine familiemedlemmer. Avant Garden skal også vi prøve, og kommer med svar om det funka! Er det noen som vet om bananskall/avant garden kan brukes mot vorter på hender? Takk for svar her.

: ) skrev 2008-10-14:

Det med bananskallet.. Skal det være på en natt eller to netter?

Vorta skrev 2008-10-15:

Jeg så forandring etter bare en natt og en tid etterpå så var den borte. (Jeg glemte rett og slett å gjøre det flere netter)

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6    7    8   


Diskuter fotvorter

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com