Kjerringråd logo

kjerringråd > glans i håret > glans i håret

Glans i håret - kjerringråd

Hvordan får man glans i håret? Det er det mange som lurer på. For å komme til bunns i dette må vi nok gå litt inn på forskjellige typer av hår. Det kan ha forskjellig tekstur, lengde og farge som setter standarden for hvor enkelt det er å få glans i håret.

Har man krøllete hår eller naturlig bølgete hår vil ikke dette reflektere like mye lys som de med helt rett hår. Lys er nemmelig årsaken til at håret får glans, og det er derfor viktig at det reflekterer mest mulig av det.

Tynt hår er ofte veldig mykt og når det er naturlig slett, vil det være mer skinnende enn grovt hår, som ikke har så lett for å bli glansfullt. En innsender har send oss et tips til hvordan man skal få mer glans i håret.

Få glansfullt hår

Etter du har hatt balsam i håret, skyller du den ut med varmt vann først. Så minsker du gradvis temperaturen på vannet, helt til det står på det kaldeste. Det kalde vannet lar du renne gjennom håret i 1 minutt. Det som skjer da, sier innsenderen er at porene/skjellene i hårstråene lukker seg, og du får mer glans i håret. Hvis du skal bevare det glansfulle håret må dette gjøres hver gang du er i dusjen, sier innsenderen.

Glans i håret

Tupip skrev 2010-01-17:

Det blir jo kaldt når det renner ned over ryggen. Og det funker ikke i mitt hår.

Moa skrev 2010-01-24:

Dette er ikke et råd en bør følge, hørte det første gang for 11 år siden, og alle jeg har snakka med + egen erfaring sier at dette er tull. Det er uansett ikke bra kjøle ned kroppen og hodet. Det skal ha kroppstemp. Tenk heller over hva du spiser.

Hege skrev 2010-02-10:

Vask håret med øl. Det funker på meg i alle fall, men husk å bruke shampoo etterpå, sånn at du ikke går rundt å lukter øl.

Mari skrev 2010-02-14:

Hvis man vil bevare glansen i håret skal man hvertfall ikke skylle med varmt vann, siden det tørker ut både hår og hud. Er bare å skylle med lunkent vann med det samme, og kaldt vann til slutt, eventuelt bare i nederste halvdel av håret.

Julie skrev 2010-03-23:

Det beste som funker er å få i seg nok vann og omega-3 og toppe det hele med å vaske håret med shining-shampo (den fra define er veldig bra) Jeg lover dere at det funker. Lykke til!

Mia skrev 2010-04-02:

Huff, høres ikke godt ut å skylle hodet med iskaldt vann. Tror faktisk man kan få hjernefrys eller noe?

Gjest skrev 2010-04-13:

Den som har vasket håret i den kalde bekken ved hytta vet at dette funker.

Marthe skrev 2010-06-09:

Det er jo ikke godt å skylle håret med det kaldeste vannet, man får jo hjernefrys når man gjør det i 1 minutt.

June skrev 2010-06-18:

Det er ikke meningen at vannet skal renne nedover ryggen. Du skal bøye ned hodet slik at det kalde vannet kun renner på håret og da kjenner du ingen ting.

HegeM skrev 2010-07-05:

Det er ikke snakk om is-vann, men så kald vann som du klare en bitte liten stund. Du merker at håret blir enklere å ha med å gjøre. Faktisk trenger hele kroppen en liten kald-skyll etter dusj, da tar det litt lenger tid før du svetter igjen siden porene lukker seg. Dette er faktisk veldig forfriskende. Prøv før du klager.

Krølle skrev 2010-07-08:

Dette tipset er bra. Det er også bevist at lavere kroppstemperatur i kortere perioder er med på å forlenge leve alderen. Adriana Lima og flere andre topp modeller bruker dette tipset for mere glans i håret, og vil du ikke bli kald er det bare å lene seg fremover.

Synne skrev 2010-07-10:

Dette har jeg gjort kjempelenge, og det stakkars håret mitt som har måtte gjennomgå bleking og farging i mangemange år, hadde veldig godt av dette. Jeg anbefaler dette på det sterkeste.

W skrev 2010-08-03:

Ta litt olivenolje i håret og la det virke i 5 min. Så skyller du det og vasker håret med sjampo etterpå (evt. balsam også). Dette funker kjempebra.

EM skrev 2010-08-10:

Man kan også ha majones i håret. Særlig hvis det er litt tørt også. Ha det i håret i ca 15 min, og vask håret nøye etterpå. Det er en finfin hårkur.

Klara skrev 2010-09-04:

Jeg bruker hårkur og det funker svært godt. Det koster bre rundt 68 kr på rimi eller noe. Den pleier hodebunnen og gir deg glansfullt hår.

JnK skrev 2010-09-05:

Tviler på at det er så farlig jeg, tenk på isbaderne. De må ha glansfullt hår de. Jeg har skylt håret etter vask i kaldt vann, og håret ble veldig fint og glansfullt.

Isa skrev 2010-10-29:

Det går jo an å skylle håret uten å ha iskaldt vann rett mot hjernebarken? Jeg anbefaler alle å prøve før de avskriver dette. Det funka på meg iallefall.

Elise skrev 2011-02-23:

Jeg fikk skylt håret mitt med kaldt vann for første gang med frisøren min for noen år siden. Så lenge det bare går gjennom håret og ikke nakken, ryggen osv, syns jeg det er behagelig. Alle frisører jeg har snakket med om dette sier dette er bra for håret. Om du prøver det en liten periode har du jo svaret selv.

Ytyy skrev 2011-08-24:

Du skal aldri skylle håret med varmt vann, uansett. Bruk bare kaldt/lunket vann.


Diskuter glans i håret

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere