Kjerringråd logo

kjerringråd > hårfjerning > hårfjerning

Hårfjerning - kjerringråd

Hårfjerning kan gjøres på flere måter. Et kjerringråd vi har fått sendt inn går på at man skal bleke håret som man vil fjerne. Håret vil ikke da bli borte, men det synes ikke like godt som før. Man kan også gjøre det ved hjelp av tradisjonelle metoder. Vi vil her gjennomgå fordeler og ulemper med en del av metodene for hårfjerning.

Barbering

Ved bruk av en barberhøvel fjerner man tuppen av håret som har kommet ut av hårsekken. Noen barberhøvler er bare til engangsbruk mens noen igjen har utskiftbare blad slik at man kan bytte dem når de begynner å fungere dårlig. Menn barberer ansikt mens kvinner fjerner hår på underarmene, leggene og bikinilinja samt under armene. Det er ofte en fordel å barbere med hårene for at man skal unngå røde prikker og betennelse i hårsekkene.

Varighet: 1 til 3 dager.
Fordeler: Billig metode for hårfjerning og man kan gjøre det selv. Alt man trenger er litt varmt vann og en barberhøvel samt litt skum eller gele.
Ulemper: Man kan oppleve å få røde prikker som svir, samt kutt og inngrodde hår hvis man barberer feil. Tester har vist at det er best å barbere "med" hårene.

Napping

Bruk en pinsett og hold fast huden rundt håret. Strekk huden litt ut og ta et godt tak i håret og trekk til. Håret vi da sannsynligvis bli rykket opp med rota.

Varighet: Tre til 8 uker.
Fordeler: Napping av hår som hårfjerning kan ta litt tid i og med at man bare kan ta ett og ett hår av gangen. Men det er rimelig billig i og med at man bare trenger å bruke en pinsett.
Ulemper: Dette kan være en meget smertefull måte å fjerne hår på. Det er derfor best å bruke denne metoden for steder der det er lite hår som skal fjernes. Slike steder kan være øyebryn, overleppa og kinnet. Steder slik som din rygg eller intime steder bør man bruke andre metoder.

Hårfjerningskrem

En hårfjerningskrem er en krem som fjerner hår fra hudoverflaten. De virker ved å reagere kjemisk med proteinstrukturene i håret. Dette vil føre til at hårfibrene vil smuldre opp og man kan vaske eller skylle av håret.

Varighet: Flere dager opp til 2 uker.
Fordeler: Hårfjerningskremer fungerer raskt og er tilgjengelig på de fleste apotek og parfymeri. Man kan velge mellom mange forskjellige typer.
Ulemper: Å påføre hårfjerningskrem kan medføre en god del søl. I tillegg misliker mange lukta av den. Hvis du har sensitiv hud kan også muligheten for en allergisk reaksjon være tilstede.

Voks

Voksing fungerer på den måten at man påfører huden en klebrig varm voks der man har uønsket hår. Deretter legger man på litt gasbind og venter til at voksen har stivnet. Så tar man tak i gasbindet og river den sammen med voksen og hårene raskt bort. Hårfjerning med denne metoden vil også i noen tilfeller ta med røttene på hårene. Voksing kan både gjøres hos en salong og hjemme.

Varighet: Fra 3 til 6 uker.
Fordeler: Hårfjerning ved hjelp av voks gjør at huden blir glatt og fin. Man kan også få kjøpt det hos dagligvarebutikker og parfymeri. Ettervekst etter hårfjerning blir ikke så tykk og kantete som for eksempel etter barbering.
Ulemper: Mange mener at det største problemet med voksing er ubehaget. Først må man påføre en glodvarm voks for så å rive opp håret med røttene. Dette er svært smertefullt. Heldigvis varer ikke denne smerten veldig lenge.

Elektrolyse

Elektrolyse fungerer på den måten at det blir satt inn en nål i hårsekken. Deretter sendes det støm inn i den og hårrota dør. Et lite område slik som overleppen kan ta fra 4 til 10 timer. Et større område slik som bikinilinja kan ta opp til 16 timer. Så dette kan ære en tidkrevende prosess.

Varighet: Dette vil i de fleste tilfeller være en permanent hårfjerning, men noen kan oppleve at noe hår kommer tilbake.
Fordeler: Noen får fjernet håret permanent.
Ulemper: Dette er en tidkrevende prosess og i tillegg kan det bli til en pris som er ganske høy. Derfor er det blir det vanligvis gjort på små områder slik at det ikke skal bli så stive priser.

Hårfjerning med laser

Hårfjerning med laser blir gjort ved at en laser blir pekt mot hårsekken. Laserbehandling vil dermed stoppe hårveksten. Den fungerer best på personer med lys hud og mørkt hår. Dette på grunn av at pigmentene i huden vil slippe igjennom laseren lettere og at pigmentene i håret vil absorbere laserlyset lettere.

Varighet: Dette er også en permanent hårfjerning, men noen returnerer etter et halvt år på grunn av at det kan bli litt ettervekst.
Fordeler: Laserhårfjerning varer lenge og man kan behandle store områder av gangen.
Ulemper: Hårfjerning med laser er ofte ganske dyrt, men ikke alle som tilbyr det har samme pris, så det kan være mulig å finne en billig avtale også.

Hårfjerning

Hårfjerner skrev 2008-02-26:

Jeg tror nok laserbehandling er tingen. Synes du det er for dyrt er nok voksing et alternativ.

Malla skrev 2008-03-20:

Jeg syns at voks er best! Jeg får ikke vond heller egentlig. På det intime området klipper jeg den opp i små biter, da gjør det ikke vondt i det hele tatt.

meimei skrev 2008-04-23:

Til Hårfjerner: Jeg har akkurat bestilt laser rio fra ellos, og jeg lurer på om det forsvant for godt. Siden stod ovenfor her at noen kom tilbake etter et halvt år pga ettervekst. Vil det si at noen hår kommer garantert tilbake? Eller vil det si at noen hår kan komme tilbake på noen personer, men ikke alle? Supert at du er fornøyd. Jeg gleder meg til den kommer.

meg skrev 2008-04-28:

Selv driver jeg å tar elektrolyse på overleppa. Det er helt utrolig vondt, men hver gang det stikker til vet jeg at det håret aldri vil komme tilbake. Det er verdt det og tar det hos utrolig flinke folk. De sier også der at laser behandling ikke er permanent!

titine skrev 2008-05-02:

Elektrolyse er ikke permanent i det hele tatt.

titine skrev 2008-05-05:

Jeg bruker høvel på intime steder for å komme til bedre. men har hatt problemer med barte vekst på overleppa så der vokser jeg en gang i uka funker ikke så bra trenger et råd?

Vilblihårfri skrev 2008-05-06:

Dere som har kjøpt rio laser fra ellos, kjøpte dere den til 3500,- eller 2000,-?

meg skrev 2008-05-08:

Elektrolyse er permanent jo :)

Laserbehandling skrev 2008-05-08:

Jeg har hatt 6-7 behandlinger med laser - og det har ikke vært permanent på meg. Jeg har ikke spesielt tett hårvekst, men er ikke noe mer enn middels fornøyd.

Laser Rio fra Ellos skrev 2008-05-12:

Jeg lurer også på om dere kjøpte den til 2000,- eller 3500,-? Og om det holder å bruker bare rio laseren, eller om man må ta laser behandling hos eksperter i tillegg?

Oda skrev 2008-05-13:

Hei, jeg er en jente på 14 år som har prøvt hårfjerningskrem på armene. Jeg hadde en veldig kraftig hårvekst på armene, og flere kommenterte det. Jeg brukte hårfjerningskremen isteden for å bleke hårene på armene mine fordi jeg var redd for alergisk reaksjon rett før konfirmasjonen. Nå har hårene begynt å komme opp, og de er stive! Det kjennes ut som om de er barbert, og ser slik ut også! Kanskje de blir mykere etterhvert som de vokser?

Yenoh skrev 2008-05-22:

Hårfjerningskremen vil gjøre hårene mykere etterhvert, men virkningen kommer først etter at du har brukt den en stund. Vær tålmodig. Hårfjerningskrem er bedre enn barbering. Men voksing er enda bedre der igjen. Det gjør litt vondt, men hårene blir myke nesten med en gang, og de kommer ikke så fort tilbake.

Fredrik skrev 2008-07-29:

Vurderer å kjøpe den dyre utgaven av rio laser, men det hadde vært greit å få flere bekreftelser på at det virkelig virker.

Rio skrev 2008-08-01:

Til Fredrik: Det virker, det kan jeg bekrefte. Venninna mi har en sånn og det fungerer. Jeg må nok si at det ikke er like bra som hos en profesjonell laserbehandler, men det kan kanskje ha noe med at hun ikke helt vet hvordan hun skal gjøre det mest effektivt og raskt ennå.

Per skrev 2008-08-11:

Dere som har rio laser, virker den bra? kommer hårene tilbake? Leser så mye forskjellig på nettet, noen sier den virker andre sier den ikke virker.

RIO LASER skrev 2008-08-23:

Hei, dere som har prøvd RIO LASER, kan dere svare, plis? Jeg bare lurte, jeg prøver å finne noe som jeg kan bruke under armene og nedentil. Jeg barberer meg begge steder, men da blir jo bare hårene stive, og kaktus aktige.

Så, jeg leser at laseren er bra? er det sant? Mitt hovedspørsmål er egentlig: gjør det vondt? Det gjør ikke noe om hårene kommer igjen om en stund, men gjør det vondt? Kan noen som har prøvd det, plis svare? Takk på forhånd.

Mia skrev 2008-08-27:

Ang. elektrolyse og laserbehandling. Har prøvd begge deler på overleppa. Vær klar over at en trolig må ta flere behandlinger før hårene forsvinner. Jeg fikk dessuten store sår av behandlingen. Ble ikke borte før det hadde gått et par uker. Ikke særlig festlig. Fremdeles hårete.

Man skrev 2008-08-28:

Hei. Jeg er en mann i tredve årene som har ganske mye hår på bryst/mage og ellers på kroppen. Jeg er ikke noe særlig glad i hår, og har litt lyst til å bli kvitt det for godt. Jeg ser her det har vært litt snakk om Rio Laser fra Ellos, og jeg lurte litt på å kjøpe denne selv i håp om at jeg kunne bli kvitt kroppshårene mine selv. Til dere som har erfaring, eventuelt til dere som kjenner noen med erfaring med Laser Rio (enten den "store eller små" utgaven), hva kan dere si om de, var dere noe lunde fornøyd med den, og hvilken model har dere brukt? Er det noen som har brukt den på bryst/mage/nedentil uten store problemer? Er det verd det for min del å kjøpe en å forsøke? Håper flere kan komme med svar. På forhånd takk for all hjelp.

Hjelp skrev 2008-08-31:

Jeg er en jente på 15 år, og har hår på overleppen og litt for mye på sidene på underlivet. Lurte på om noen kan hjelpe meg til å si hva jeg bør gjøre. Trenger utrolig hjelp, er alt jeg tenker på. Noe som ikke er for dyr også. Kan noen si hva jeg skal gjøre, noe som er permanent. hVær så snill, vet ikke hva jeg kan finne på viss ikke. Jeg bruker aldri bikini lenger for jeg vil ikke at andre skal se at jeg har hår ned under, har så lyst å bruke det igjen.

Nilsern skrev 2008-09-07:

Hvor langt må håret vere for at man skal klare å vokse det? På magen for eksempel? 1 cm?

Rio Laser skrev 2008-09-21:

Jeg lurer også på om Rio Laser fungerer. Jeg gjorde da en tabbe i mine yngre dager, jeg begynte å barbere armene mine. Og som de fleste vet, har man barbert en gang, så slutter man ikke heller. Derfor lurer jeg altså på om den fungerer, er helt ærlig drit lei av å må barbere daglig for å ikke føle meg som en kaktus :)

Kommentarside: 1   2    3    4   


Diskuter hårfjerning

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com