Kjerringråd logo

kjerringråd > halsbetennelse > halsbetennelse

Halsbetennelse - kjerringråd

Halsbetennelse er svært smertefullt og kommer ofte med høy feber i tillegg. Det som hjelper mot selve halsbetennelsen er antibiotika, men det finnes kjerringråd som lindrer smertene.

Halsbetennelse

Å drikke varm melk med honning lindrer ofte smertene, det smaker også godt slik at man også føler seg bedre. I tillegg får man i seg næring og væske. Det trenger for å komme seg fortere på bena. Halsbetennelse kan likne på mononukleose eller kyssesyke som den også kalles. Er man usikker så bør man nok snakke med en lege.

Halsbetennelse

anonym skrev 2008-08-06:

Når du har hals betennelse bør man ikke drikke melk, det gjør bare at halsen blir mer slimete.

anonym skrev 2008-09-18:

Drikk heller vann med honning, det kan hjelpe.

Halsbetennelsa skrev 2008-11-27:

Jeg synes forebygging er like viktig som behandling. Kanskje et slikt skjerf hadde vært god forebygging?

Syk gutt skrev 2009-04-21:

Dette skal prøves ut.

Bergly skrev 2009-08-21:

Et godt råd er å blande 2 teskjeer sitronsaft og 2 teskjeer med honning. Varm det 10-15 sekunder i mikrobølgeovn. Det hjelper.

Cohn skrev 2009-10-06:

Naturen er best til å ta slike problemer. Honning og kle halsen godt med noe skjerf samt la være å røyke dersom en røyker. Tenk positivt, alt ordner seg. Klem

Petterss skrev 2009-11-20:

Var plaget mye med halsbetennelse og hovne mandler som ungdom/barn. Vanlig finsalt i et glass vann og gurgle halsen. (NB ikke svelge smaker pyton)Det hjalp faktisk for meg, jeg ble mye raskere frisk.

Linn skrev 2010-01-13:

En ting jeg syns hjelper er varmt vann med eplecider-eddik, honning og sitron oppi. Sitronen inneholder C-vitaminer. Honningen smører halsen og hjelper med å motvirke hoste og er bra for immunforsvaret. Det varme vannet lindrer smerten litt og eddiken dreper bakterier. Drikk det med en gang du merker at halsen begynner å bli vond, så får man tatt livet av "vondten" før den slår ut helt!!=) Skader jo ikke å prøve!!=)

Miri skrev 2010-02-25:

Jeg tar alltid et glass med eplecidereddik, honning og vann. Men pleier som regel å grugle og drikke det helt fra starten til slutten. Tror det hjelper best i startfasen. Har også hørt at å gurgle litt sprit og spytte ut igjen skal drepe bakteriene. Ellers kommer jeg nå til å sove med et skjerf om halsen, ha eppleciderblandingen klar på nattbordet og suge på halspastiller. Har veldig vondt i halsen (hovne mandler) og skal på jobb i helga, så hvis noen vet om noe som gjør susende raskt, så ikke nøl med å si det.

Tr0nd skrev 2010-04-28:

Is! Det smaker fortreffelig godt og lindrer smerten meget godt. Om det hjelper på selve sykdommen er vel heller usikkert.

Halsbetennelse skrev 2010-07-09:

Har hatt det i 4 dager nå, var hos legen i går og fikk sjekket det ut. Har fått resept på noen tabletter. I tillegg drikker jeg iskald Love brus med pasjonsfrukt. Det lindrer mye. Dessuten spiste jeg is i går, men det ble bare vondt. Jeg er svært aktiv av meg, men etter at jeg fikk halsbetennelse, har jeg nesten bare ligget i ro på senga mi. Men her er et tips: IKKE sitt inne å syns synd på deg selv. Gå ut på tur, eller i butikken, da kommer du i humør igjenn. Ta paracet, og legg deg nedpå i 20 minutter, så kan du nesten ikke kjenne det vonde i halsen. Har noen andre noen gode tips? Jeg reiser om 4 dager og vil bli kvitt smertene før det. Kjipt å komme til Tyrkia med halsbetennelse.

JJS skrev 2010-07-31:

Jeg har hatt halsbetennelse i to dager nå og håper det er borte før tirsdag. Det er lørdag nå så til legen kan jeg ikke før mandag. Vet ikke helt hva jeg må stole på når jeg ser så mye forskellig.

Sjuka skrev 2010-09-01:

Jeg har hatt det i fem dager nå. Jeg leste på nettet at det varer gjerne i 3-5 dagar, og jeg er på dag fem nå. Er det ikke vekk i morgen dør jeg. Jeg har kyssesyka også da. Fikk antibiotika hos legen, men jeg tørr ikke prøve å svelge fire tabletter om dagen med tanke på hvor vanskelig det er å få ned vanlig drikke. Ellers er det ingenting som hjelper for meg i lengen. Varm eller kald drikke hjelper der og da så vidt det er, men så gjør det like vondt igjen.

Syk jente skrev 2010-09-03:

Hvis du tar paracet (finnes også som brusetablett), så klarer du fint å svelge en pille antibiotika innen 30 minutter. Smertene i halsen går kjempe fort over så fort du får begynt på antibiotika. Jeg begynte tidligere i dag, og er nå allerede mye bedre.

Hestejenta skrev 2010-11-24:

Jeg må bli frisk innen helgen. Dette er min 3. dag og jeg har aldri hatt så vondt i halsen noen gang. Jeg skal på ridestevne til helgen og vil så gjerne bli bra. Har du noen gode tips som varer lenge?

Lise skrev 2010-12-04:

Jeg har halsbetennelse nå på 3.-4. dagen. Var hos legen for to dager siden og fikk konstatert at det ikke var bakterieinfeksjon. Så jeg leter nå etter kjerringråd. Jeg liker ikke varme drikker. Det svir grusomt. Jeg holder meg til kaldt vann. Har ikke vanlig vaniljeis hjemme, bare pistasj med sjokolade, og det svidde. Jeg spiser smertestillende og drikker kaldt vann, men det må da være noe som fungerer litt mer lindrende for en uten bakterieinfeksjon?

Sjuklingen skrev 2011-01-02:

Jeg har hatt vondt i halsen siden 22.desember 2010. Jeg har spist veldig lite disse dagene så har gått ned 2-3 kilo. Jeg er 16 år, og veier 63-62 kilo og er ca 177 høy. Jeg har prøvd alt med halsen, fordi jeg har hatt hovene mandler ofte når jeg var mindre. Jeg leter etter kjerringråd mot denne fine, grusomme halsbetennelsen, men ingenting hjelper. Så hvis noen kan hjelpe meg, utenom å søke lege (som jeg forresten ikke har gjort) og før skolen starter som da er 3.januar.2011, så hadde jeg vært svært takknemlig.

Marie skrev 2011-01-04:

Halsbetennelsen kommer og går rett som det er hos meg, og det er helt forferdelig vondt når det står på som verst, men en ting må jeg bare si: Ikke drikk melk når du har halsbetennelse. Melk lindrer smertene akkurat der og da, men rett etterpå blir det vondt, fordi bakteriene elsker melk. Bakteriene formerer seg kjempe raskt i melkeprodukter som yoghurt og iskrem.

Henrik skrev 2011-03-18:

Jeg har hatt halsbetennelse i 11 dager nå. Jeg merker halsen er innsnervet noe veldig og får litt pustepanikk. Jeg håper på legetime i morgen men det er visst kø overalt. Det føles som jeg blir kvalt. Tanken på at pusterøret er så lite og jeg hoster som en gud og av og til løsner det og tetter halsen min og jeg har panikk og hoster hardt for å få puste.

Uheldig skrev 2011-04-11:

Har hatt halsbetennelse i 4 uker nå, og det har bare langsomt blitt litt bedre. Har fått det sjekket at det ikke er kyssesyke og heller ikke streptokokker. Hvordan skal blandingsforholdet med Sitron, honning, eplecidereddik og kokt vann være?

Jakob skrev 2011-04-12:

Det er lurt å gurgle vann eller munnskylling, men kanskje ikke rett før du legger deg. Jeg prøvde nettopp dette, munnen begynte å produsere masse spytt å slim, og da lå jeg å spyttet slim og spytt i en bøtte hele natten.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter halsbetennelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere