Kjerringråd logo

Herpes - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om herpes.

Ingvild skrev 2010-09-27:

Prøv honning, det funker for meg. Det hjelper etter 1-2 dager.

Botoxleppe skrev 2010-10-24:

Jeg er nesten alltids plaget med munnsår. Det er så ille at jeg får nesten utbrudd annen hver uke. Jeg blir mobbet for det på skolen og på fritiden. Jeg vil ikke gå på skolen, for jeg orker ikke og få dritt slengt i trynet hele dagen heller.

Jeg fyller 15 om 8 dager og har den svære, hovnede leppen. Det ser nesten ut som jeg har tatt botox. Jeg bruker som regel antix, men føler det bare blir verre.

Jeg er litt skeptisk på om sitronsaft og salt funker, er det noen som er sikker på det? Jeg har nettopp smørt på med oliven olje, så er spent på om det hjelper. Har noen bedre råd, håper jeg de skriver det ned og hjelper meg.

CA skrev 2010-12-06:

Jeg lurer på hva man bør gjøre når såret på leppet alleredet har kommet. Er det best å la det være, eller er det noen man kan gjøre slik at det trekker seg fortere tilbake. Det danner seg skorpe, men hver gang man drikker eller spiser så bli såret fuktig. Føler at prossessen tar veldig lang tid. Så jeg lurer på om det er noe man bør gjøre for å bli raskere kvitt såret.

Tenia skrev 2011-01-02:

Jeg har prøvd noen ganger laser behandling, det hjalp umiddelbar. Jeg får den bak på venstre lår og den har spred seg bak på bakdelen. Det er meget smertefull, har levd med den i 30 år. Jeg prøver hele tiden å få dialog med legene ang. laser behandling fra det offentligge, men nei, alt for dyrt. Så jeg må selv koste det. Har bare prøvd å ta det på leppene, og såret kom aldri tilbake igjen.

Bagge skrev 2011-01-11:

Jeg bruker Zovirax med en gang jeg kjenner antydning til munnsår og når je er hjemme og spesielt om natten tar jeg en prikk med Zovirax og så munnsårplaster oppå. Veldig godt med plaster da det er lett for å komme ani såret med neglen el gni såret i hodeputen.

Lisa skrev 2011-03-24:

Jeg anbefaler virkelig alle som er plaget med herpes på leppene å bruke Prolip. Prolip er en liten tube med salve du får kjøpt på de fleste apotek. Jeg har vært plaget med herpes lenge, og dette er det eneste som funker for meg. Etter jeg har brukt det en stund, merker jeg at utbruddene kommer sjeldnere, og sårene er mindre.

Bien skrev 2011-04-13:

Prøv medisinsk honning som fås på apoteket, tar bort forkjølelsesår raskt.

Camilla skrev 2011-04-14:

Tenia: Hvor fikk du tatt laserbehandling for herpes på leppene? Og hvor mye kostet dette? Hvor lenge har det gått uten at det har kommet tilbake?

cathrine skrev 2011-05-13:

Her var det mange gode råd. Jeg bruker selv zovirax eller aciclovir krem. Jeg foreslår også en leppe-balmsam som kan brukes hver dag, som forebyggende. Den er også veldig bra mot vanlig tørre lepper. Den heter Savex og kjøpes på vita eller H&m.

Freezsch skrev 2011-06-06:

Jeg har brukt compeed munnsårplaster på mine munnsår i flere år nå. Det er det eneste som hjelper meg. Og nå har de kommet med ett nytt plaster spesielt for natt. Dette virker enda bedre. Det går mye fortere at sårene forsvinner. Jeg bruker de kontinuerlig mens munnsåret er fremme. Tar kun av når jeg skal/må bytte, eller dusjer.

reisende skrev 2011-07-18:

Jeg bor nå i et varmere land enn Norge. Jeg har bare hatt munnsårene før, men nå har det endt opp med skorper. Etter bare 30 minutter er det som om det er grodd igjen. Jeg vet nå at dette er solen sin feil. Jeg var her i fjor og på samme tid og ingenting skjedde da. Jeg lurer bare på hva som hjelper mot skorpene og ikke blemmene?

EMA skrev 2011-08-22:

Jeg har funnet ut at Valeriana bremser utbruddene.

Safije skrev 2011-09-19:

Jeg har hatt herpes så lenge jeg kan huske og jeg har prøvd mesteparten. Men jeg har problemer med å få dem vekk, er litt flaut å komme på skolen å ha hele munnen full av sår. De bygger seg oppover mot nesen. Hva skal jeg gjøre får å få de fort vekk? Det går mye utover skolegangen min når de begynner å bli kaldt ute. Vær så snill å hjelp en stakkers jente bare på 18 år.

susanne skrev 2011-10-23:

Jeg fikk herpes i 4. klasse. Jeg får det alltid på leppa. Så når jeg fikk utbrudd fikk jeg en gigantisk verandaleppe med mange blemmer og sår på. Så jeg ble ofte borte flere uker til det gikk bort. Men nå har jeg funnet tetreolje og antix 5%. Det virker utrolig bra for meg. Med en gang det begynner å prikke, så slenger jeg det på leppa et par ganger om dagen. Da kommer det ikke utbrudd i det hele tatt.

Elisabeth skrev 2011-10-24:

Kok en kopp grønn te med sitron, og bruk te-posen på såret. Det virker kjempebra.

Leavelle skrev 2011-11-28:

Jeg slet skikkelig med munnsår for et halv år siden. Fikk jeg et utbrudd, tok det ikke mer enn 10 dager før et nye blemmer poppet opp. Men heldigvis oppdaget jeg urtekosttilskuddet Longo Vital, med god hjelp av kjerringrad.com. Før hadde jeg utbrudd 1 gang, på det verste to ganger i uken, mens nå, etter at jeg begynnte på tablettene, har jeg bare hatt et i sommer og et nå, i skrivende stund. Takk til dere som hjelp meg på veien til Longo Vital, og takk til Kjerringrad.com. Også vil jeg råde alle som sliter med herpes labialis å begynne på denne mirakelkuren av et kosthold, den funker, det kan eg love deg.

jente 89 skrev 2011-12-10:

Har visstnok fått herpes i halsen og på tungen. Hva kan grunnen til det være? Har hadd en del betenelse i munnen, pga av tanntrekking. Kan dette være en årsak? Hva kan jeg bruke for å lindre det?

Julie Bettina skrev 2011-12-14:

Jeg har vært plaget med herpes i ansiktet (ikke bare rundt munnen, men også nese, ører, øyne, panne, overalt egentlig) gjennom mesteparten av livet mitt. Jeg har dermed prøvd det meste. Det nyeste produkt på lista er salven Savex, som selges på et så ordinært sted som H&M til 40 kr eller noe rundt der. Prøvde det på forrige munnsår akkurat da det brøt ut, og det ble ikke noe ordentlig av det. Savex har også solfaktor. Det anbefales.

Irra skrev 2012-01-02:

Et svært effektivt råd mot herpes munnsår er å kjøpe seg en aloe vera-plante. Skjær av en liten bit av et blad og påfør geleen fra bladet der utbruddet kommer. Dersom du er rask blir det ikke noe utbrudd i det hele tatt. Dersom du er litt sent ute blir utbruddet uansett mindre og kortvarig. Det lukter vondt og smaker forferdelig, så prøv å ikke få det inn i munnen. Jeg pleier å ha det på om natten over et par døgn. Det er bare selve planten som virker, man kan ikke bruke kremer med 98 % aloe vera osv.

Silje skrev 2012-01-16:

Jeg slutter meg også til Savex. Det hjelper ikke så mye hvis blemmene først har oppstått, men til gjengjeld får jeg bare utbrudd når jeg ikke har vært flink å smøre leppene. Ikke bra å være avhengig av lypsyl, men heller det enn utbrudd.

Anette skrev 2012-01-28:

Jeg har forkjølelsesår nå, så er det noe som kan få det bort fort? Det er bare ubehagelig.

Kommentarside:  1    2   3   


Diskuter herpes

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere