Kjerringråd logo

kjerringråd > hikke > hikke

Hikke - kjerringråd

Hikke er kraftige sammentrekninger i mellomgulvet. Mellomgulvet er en muskel som hjelper til med å puste. Hikke kan opptre når magen er full. Det kan være på grunn av at mat man har spist er dårlig tygd slik at det er store klumper i fordøyelsessystemet. Hvis man drikker store mengder væske kan hikke også oppstå. Det er flere råd mot hikke og her følger en liste.

  1. Spis en spiseskje med bringebærsyltetøy
  2. Ta tak i tunga og trekk hardt i den
  3. Drikk et glass med vann fra gal side av glasset
  4. Hold pusten i ett minutt

Hikke er svært irriterende så hvis det ene rådet ikke fungerer så kan du jo prøve et annet av dem. Til slutt vil du nok bli kvitt problemet.

Hikke

Helga skrev 2006-11-08:

Jeg har erfaring med dette. Dette kjerringrådet mot hikke hvor man bruker bringebærsyltetøy har jeg prøvd og det fungerer like godt hver gang. Kan trygt anbefales til de som sliter med hikke.

Anonym skrev 2007-01-09:

skremme noen går også an

no_fear2 skrev 2007-02-16:

Ja skremme er fullt mulig. Funker like bra hvær gang personen blir skikkelig skremt. Grunn: Personen "svelger" hikken når du skremmer ;)

Meg skrev 2007-02-17:

Å drikke et glass med vann fra gal side hjelper like mye hver gang, hikken forsvinner helt! Det er helt utrolig. Jeg pleier å snu meg "opp ned" å drikke vannet fra gal side. Jeg anbefaler dette på det sterkeste, det fungere drit bra!!!

Anonym skrev 2007-02-22:

Hold for nesen og svelg 3 ganger uten å puste(skal være tungt å svelge). Prøvde dette, og nå hikker jeg stort sett bare en gang, og så er det over.

Anonym skrev 2007-02-22:

Hvordan drikker man et glass med vann fra gal side?

Trude skrev 2007-02-23:

Dette med å drikke fra gal side, funker virkelig. Bøy deg over vasken og hold glasset mot overleppen og ikke underleppen. Da drikker du fra gal side...:-)

Arve skrev 2007-02-28:

To metoder:

  1. Trykke lett i ørene med pekefingrene i ett minutt, da forsvinner hikken.
  2. Gi 5 kroner for hvert hikk.

Dette hjelper på barn, helt sant.

Rosina skrev 2007-03-17:

Heisann! Jeg får veldig ofte hikke, og benytter meg av samme metode for å stoppe hikken hver gang. Jeg drikker ganske enkelt et eller annet (vann, saft etc.) på helt normal måte (ikke fra gal side av glasset eller noe slikt) men i veldig mange små slurker - tett i tett. Det blir altså mange, ganske raske svelginger etter hverandre. Jeg drikker så lenge at jeg i allefall har drukket lengre enn "2 hikk". Man hikker ikke mens man drikker/svelger - ikke jeg i allefall. Det virker som om dette bryter "hikkesirkelen". På meg virker det i allefall hver gang. Det fungerte også på min mor, som absolutt ikke trodde det ville fungere :o) Så hender det hikken kommer tilbake etter en stund, men da drikker jeg bare mange små slurker igjen. Tja...om det hjelper for alle vet jeg ikke, men det er jo så enkelt at det i allefall er verdt å forsøke. Lykke til!

Eva skrev 2007-03-27:

Så tipset om å svelge/drikke tre ganger. Dette er ganske effektivt, særlig hvis man holder pusten samtidig. og funker ikke det, prøv å hoppe samtidig! Merkelig, men kan funke :)

Anonym skrev 2007-04-06:

Jeg hadde hikke en gang, har det ganske ofte egentlig, og en gang snudde tanta mi seg mot meg og sa; "hikk en gang til, da, så skal du få 100 kroner av meg, helt seriøst". Og jeg prøvde jo å hikke som en gal, men det kom ikke noe hikk. Denne metoden fungerer naturligvis ikke hver gang, og spesielt kan du ikke gjøre det på deg selv, men det fungerer et par ganger!

Daniel skrev 2007-04-22:

Dette virker hver bidige gang!!!

Anonym skrev 2007-04-23:

Trykk lett i ørene med pekefingrene og be en annen hjelpe deg med å drikke vann. Dette hjelper også.

Birgitte skrev 2007-05-13:

Hvem er det som klarer å holde pusten i eit minutt? da hadde hvertfall ikke jeg klart. drikk opp ned, eller på feil side av glasset.. eller så er de ikke noen som har kommet med det god gamle kjerringrådet om kjipping mot hikke.

kj skrev 2007-05-20:

Hold pusten, drikk deretter så mye vann du klarer uten å puste. Raper du etterpå er du som oftest kvitt hikken!

Dregg skrev 2007-06-28:

Tving frem oppkast ved f.eks. å stikke fingeren i ganen. Kollega fikk nettopp slutt på døgnlang hikke med dette knepet. Han hadde prøvd de fleste andre tipsene uten hell på forhånd.

Mirimi skrev 2007-07-13:

Er en stund siden jeg har prøvd dette, men det fungerer. Ta tak i din kjære og tungekyss til hikken er borte. Prøv skal du se.

Oddvar skrev 2007-08-09:

Jeg bruker og lukte på toalettet når jeg hikker - det fungerer fantastisk!

Lala skrev 2007-10-22:

Sambo hadde nettopp sinnsyk hikke. Og prøvde alt. Til slutt sa jeg. Kanskje det hjelper om jeg kysser deg. Og et langt tungekyss hjalp det altså. Når alt annet feilet.

Martine skrev 2007-11-05:

Å drikke på feil side av glasset hjelper virkelig. Jeg gjør det hver gang, og blir alltid kvitt hikken :)

Lei skrev 2008-01-07:

Jeg har prøvd det meste men er lei nå, hikka i 48 timer og er sliten og trenger sårt noe som funker. Greier jeg å slutte så tar det bare ett host så får jeg det tilbake.

Kommentarside: 1   2    3    4   


Diskuter hikke

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere