Kjerringråd logo

Hodelus - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om hodelus.

Masi skrev 2010-03-20:

Manglende kunnskap er som oftest årsaken til at lusproblemet ikke forsvinner. Jeg anbefaler å google ordet lus, og les resultatene som kommer. Min datter er igjen smittet, så det betyr at noen i hennes vennekrets ikke forteller at dem har lus, eller at dem ikke sjekker ofte nok. Ved kløe, sjekk med kam over hvit overflate om det er lus. Så kjøper man middel, ha det i over natten, vask av og kam igjen for å se om noen levende er blitt igjen. Vask sengetøy og luer. Hiv jakken og børste i fryseboksen. Gjenta kur etter åtte dager. Litt slitsomt, men ikke verre enn at man kan ta seg tiden. PS. plukk gjerne vekk luse egg, ikke helt sikkert kammen tar de. Man ser de godt.

gulla skrev 2010-04-15:

Kjære vene, når du jobber i barnehage vet du vel at du må si fra? Det er jo sånn det blir epidemier av det, når man ikke sier fra vil man jo bare smitte hverandre igjen og igjen.

greijo skrev 2010-05-04:

Plages med hodelus eller noe annet krypdyr i hodet, nakken, halsen og ansiktet. Har oppdaget både sorte, røde og grønne prikker i håret, ansiktet, halsen. Har prøvd div lusekurer, grønnsåpe og olje men ingenting hjelper. Har også brukt Nix krem på kroppen. Dette er uutholdelig. Vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Er det noen med noen gode råd?

Inga skrev 2010-07-28:

Du som jobber i barnehage må da for all del skjønne at du må si ifra at du har lus? Er ikke rart lusa ikke blir borte når folk ikke sier ifra til alle som de har vært i kontakt med. Det være venner, naboer, skole, jobb, barnehage, familie osv. I barnehage og sfo ser jeg at alle barna (tom under lusepedimier) får leke med utkledningskasser. Vær da så snille å fjerne disse. Skjønner at det er moro å kle seg ut, men det er mye bra og morsom lek foruten akkurat det å kle seg ut, og spre lusa ekstra godt.

I gymtimen på skolen kan jo barna ha klærne sine i hver sine poser, slik at ikke klærne ligger å slenger over hverandre. Lærerne må prioritere å følge med på at dette blir gjort, iallefall blant de minste barna. Så synes jeg at personell på skoler, barnehager bør kurses i å finne lus, og sjekke alle barna en gang i uka, f.eks. på fredager. Hvis alle var med og bekjempet dette, så kunne vi klart å utrydde dette spetaklet. Vi er 8 personer i vår familie og to har påvist lus. Dette er en stor jobb å bli kvitt.

Pernille skrev 2010-09-09:

Ikke bruk midlene fra apoteket. De inneholder insektsdrepende stoffer som kan være skadelige for barn. De er blant annet sett i sammenheng med ADHD. Jeg syns det er grusomt å høre at enkelte familier tar disse kurene gang på gang. Det er veldig skremmende at man dynker barnas hode med organofosfat i 12 timer, mens den som skal helle det i håret blir anbefalt å bruke hansker. Hvofor tror du? Folkehelsa har ingen alternativ til disse produktene og derfor fortsetter de å anbefale det. Våkn opp folkens.

Lusedronning skrev 2010-09-27:

En måte og vite om det er egg eller flass. Hvis det er flass glir det av lett. Er det egg sitter det fast. Jeg har det nå.

Tita skrev 2010-10-10:

Min mor som nå er over 80 år, fortalte at når de hadde lus som barn, plukket min mormor en plante som heter lusegras. Den vokser både i fjellet og i skogen. Det er en svakt giftig plante som dreper lusa. Så kokte hun det opp og brukte avkoket til å skylle håret til barna. Etter 8 dager gjentok hun prosedyren. Klærne ble også vasket i dette avkoket. Og lusa ble borte. Men dette var jo i gamledager, frysing av klær eller koking av klær er lettere i våre dager. Da min datter gikk i første klasse, fikk hun lus. Så fikk jeg det av henne. Vi brukte et vanlig brukt middel fra apoteket som heter Malation. Gjentok kuren etter 8 dager som anbefalt og ellers gredde jeg håret hennes hver dag i 14 dager. Meget nøye, lag for lag, mens jeg plukket egg jeg så klebet seg til hårstråene. Min venninne gjorde det samme med meg. I tillegg dro jeg faktisk til fjells og plukket lusegras, kokte avkok som min mormor gjorde det og lusefri ble vi. Jeg turte ikke satse kun på lusegras, men tok også vanlig kur. Jeg tror nok lusegras alene tar knekken på de små krypene. Det hevder ihvertfall min mor. Håret ble også bemerkelsesverdig blankt og mykt av lusegraset.

Lars skrev 2010-10-20:

I apotek rundt om i Europa selges det nå en ny generasjon lusemiddel. Det inneholder ingen gifter og virker i løpet av 15 minutter. Dette midlet er også hva legemiddelmyndigheter rundt om i Europa nå anbefaler. Kan brukes av alle med 100% effekt. Det er kun i Norge dette produktet ikke er i salg og det fordi apotekene ikke vil ta det inn. De ønsker å forholde seg til legemiddelverket, som så langt ikke har tatt stilling til hva resten av Europa nå har gjort.

Lusebrunette skrev 2010-10-24:

Jeg har lus nå, det er min 2.gang. Ved min 1. gang sa jeg det med en gang til foreldrene mine, de ble veldig hysteriske. Jeg måtte sitte på rommet mitt i evigheter med et dårlig lusemiddel, som ikke fungerte, ikke alle egg døde. Jeg fant flere halvdøde lus når jeg var færdig med begge midlene. Har ikke lyst å si at jeg har lus til foreldrene mine, for jeg må bare sitte på rommet i flere evigheter. Nå lurer jeg på om noen har prøvd Nullus som skal fjærne lus på 15 minutter. Er det et bra middel?

Tita skrev 2010-10-26:

Lusemidler er viktig, men det er like viktig å lusekamme. Håret må fordeles i tynne striper mens det gres med lusekam. Oppdager man egg, fjernes disse. Denne jobben må gjøres hver dag i 2 uker, så ca. 3 ganger pr. uke enda et par uker framover. Du trenger hjelp til dette. Be foreldrene dine om hjelp du.

Lars skrev 2010-10-26:

Lus kan effektivt fjernes med de nye medikamentene som nå benyttes og anbefales i Europa. Også her må man gre etter behandling (15 min.), men kun denne ene gangen. Behandlingen gjentas etter 10-12 dager.

2010 skrev 2010-10-27:

Vet du hvor man kan få bestilt dette nye middelet man selger i europa?

Anne skrev 2010-10-28:

Hår kan ikke bli for tynt til at lusekam kan brukes. Det man ønsker å få vekk er jo ikke håret, men lusa, og den fanges opp i kammen. Forutsetningen er at det er en skillelig kam. Terminitor er en veldig god lusekam, som blant annet helserådet i USA anbefaler til bruk på små barn. TermiNITor (altså ikke terminator) selges også i Norge. Jeg fikk den med en lusekur som heter Nullus. Vi er kjempefornøyde med den.

Kjerringråd skrev 2010-10-30:

Kombiner følgende i tre uker: Stranfuru og timian er et gammelt råd. Det kan smøres direkte på eller trekke i olivenolje. Gå i svømmehallen to ganger i uken, i tre uker. Ta badstu så lenge du orker. La håret være mye i vannet. Ha litt klor i badevannet i badekaret. Fjern kroppshår under armer, på ben og evt sjegg. Klipp gjerne barnas hår kortere, men ikke barber hodehåret helt bort.

Skrubb kroppen med oljen (bruk f.eks en negleskrubb) to-tre ganger daglig. Masser hodebunnen og øyenbryn godt med oljen på fingrene. Bruk lusekam og balsam i dusjen. Skyll kam hver gang du grer. Jobb systematisk.

La kam og skrubb/neglebørste ligge i rent klorvann etter bruk i denne perioden. Bruk rene håndklær, og kok dem på 90 C etter bruk.

Masser den fuktige huden med HTH krem til det trekker inn og flasser av. Undersøk flasset og se om de har gitt slipp. Dusj og skrubb eventuelt igjen.

Skift til rent tøy etter hver dusj, også før du forlater svømmehallen. Bruk lette, ledige og behagelig klær i denne perioden. Frys plaggene ned i 36 timer mellom hver gangs bruk.

Sov i lakenpose. Frys lakenposen og putetrekk på dagtid. Ha gjerne to til å bytte på, så alle eggene garantert dør. Rist dynen og det øvrige sengtøyet ut vinduet hver morgen og la det henge over døren på dagtid. Ungå kroppskontakt i denne perioden.

Gi kort beskjed til barnehage og skole, men ikke utlever ungene.

Lars skrev 2010-11-02:

Produktet heter Linicin og selges i apotek i alle Europeiske land bortsett fra i Norge. Det er også det produktet som anbefales av myndighetene i resten av Europa. Det er kun i Norge apotekene så langt har valgt å ikke ta det inn. Kanskje apotekene tjener bedre på de gamle produktene?

didu skrev 2010-11-09:

Fy søren så ekkelt. Vet dere hva jeg skal gjøre med sengetøy og div bamser og klær?

Andrea skrev 2011-03-02:

Jeg har dreads, hvordan skal jeg få ut lusa da?

Rosa skrev 2011-04-20:

Det funker ikke å barbere hodet heller. Jeg har vært snau i snart 2 mnd. men fortsatt lus.

Dwight skrev 2011-05-14:

Her var det mye rart. Har en sønn som nå skal på 2. Del av en kur. Synes det er kjempevanskelig å se både egg og lusen. Har brukt øynene skikkelig systematisk, men allikevel er de vanskelig å få øye på. Mener de eggene jeg har sett, som forresten sitter kjempegodt fast, er brungrå og tilsynelatende litt klebrige. Lurer på om de bitte-bittesmå sorte prikkene er nyutklekkede eller avføring fra lusen.

Uansett må det viktigste i lusebehandlingen være at man er helt konsekvent. Gjør det som står på lusemiddelet og evt. behandler andre angrepne i familien. Grunnen til at luseproduktene ikke virker bra lenger er feil bruk. Mange har tatt det forebyggende på hele familien uten at det er påvist lus hos alle. Merkelig at man kan reise ut i rommet, men ikke finne et adekvat middel mot disse lusene.

Lusekrig skrev 2011-05-21:

Jeg har nettopp funnet ut at jeg har lus. Sa det til mamma så hun dro rett ned på butikken for å kjøpe lusekur. Men jeg leser jo hær at lusekur fra apotekene er dårlige. Jeg er veldig allergisk mot alt mulig, finnes det ikke lusekur uten farlige stoffer? Mamma er nede på butikken nå, og jeg sitter hjemme fortvilt å leser på nettet etter en god løsning. Leste en del om Nullus, og det sier alle er bra. Så tenkte jeg skulle bestille det. Er det noen som har andre tips til hva jeg kan gjøre?

Greijo64 skrev 2011-08-30:

Effektiv kur mot lus? Er det noen som har en effektiv kur mot hodelus? Jeg har prøvd apotekets midler og olje. Men er fortsatt plaget.

Kommentarside:  1    2   3   


Diskuter hodelus

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere