Kjerringråd logo

kjerringråd > hoste > hoste

Hoste - kjerringråd

Lag deg en kopp te av krydderet Timian. To gode teskjeer får trekke i 2 dl. kokt vann i 5 min. Tilsett honning og drikk.

Hoste

TG skrev 2007-12-19:

Jeg fikk ett godt råd mot hoste av legen min. Ta 1-2 teskjeer matolje. Olivenolje smaker best , men du kan bruke alle slags matoljer. Hjelper det ikke, så ta noen teskjeer til og så er hosten stillet. Gjenta hver gang du får en hostekule. Det hjalp meg.

RL skrev 2008-01-02:

Matolje burde virkelig hjelpe, er så lei av å hoste.

Linda skrev 2008-05-18:

Den te skjønte jeg ikke helt. Er det kun av krydderet? Eller tesort av denne typen? Jeg prøvde heller matolje eller rapsolje, var det jeg fant i kjøleskapet.

L skrev 2008-10-13:

Prøvde nettopp med 2-3 ts olivenolje,det virker lindrende så håper det ikke begynner igjen med en gang. Jeg hoster så det skjærer i brystet, ikke godt :(

A skrev 2009-05-23:

Dere sier ta 1 til 2 skje med oliven olje, skal du svelge det eller drikke med varmt te osv? Hoster veldig mye har det smertefullt. Jeg har hatt det lenge.

L skrev 2009-05-24:

Til A: Svelg det, ikke drikk det i te e.l. Hvis du har hatt hosten lenge så ville jeg nok ha gått til legen for å finne ut hva det virkelig er. Alltid greit å få en diagnose.

Ann skrev 2009-09-07:

Hei, jeg pleier å koke litt hostesaft te. Noen kvister med timian, litt Salvie og litt Mynte. La dette småkoke i ca. 10 min, sil fra og rør inn en ss. honning og en god skvett med sitronsaft. Det skal smake passelig søtt/ syrlig. La småkoke - til det blir litt tykkere. Avkjøl og helle på ren glassflaske. Oppbevares i kjøleskap i noen dager. Ikke for lenge ellers kan den bli dårlig. Pust inn dampen mens du koker kryddene og hosten begynner å stillne.

Fortvilet mor skrev 2009-11-18:

Kjære deg, tusen takk for tipset om matolje. Gutten min på 4 år har hostet i ett nå i hele dag. Fikk lurt i han en god skje med matolje, og tenk, det virker. Nå er det nesten helt stille på soverommet.

Monica skrev 2009-12-29:

Jeg hostet som en gal i går kveld. Tok en spiseskje olivenolje og hosten stilnet. Begynte å hoste på morgen igjen, tok igjen en spiseskje olivenolje og hosten forsvant. Helt utrolig! Dette er jo en vidunderkur.

Midori skrev 2010-05-24:

Fløte funker også veldig bra. Er vel fettet som legger seg på flimmerhårene i halsen, så de slutter å bli irriterte.

P skrev 2011-02-27:

Min kone river ingefærrot, presser 1 hel vitløk, kutter opp en sitron i vann som får ett oppkok. Dette siles av og drikkes etter å ha tilsatt honning. Det hjelper.

Aa skrev 2011-03-31:

Hjelper raps- eller soyaolje?

Ida skrev 2011-06-01:

Hva smaker egentlig matolje? Har på følelsen at det smaker vondt, men jeg har hostet i snart en uke, og ekstra om natten. Så nå er jeg desperat etter å prøve hva som helst. Jeg fikk hostesaft av legen, men føler den ikke hjelper noe særlig.

Siv skrev 2011-09-12:

Jeg har laget te av Timian, og hatt i honning, smaker faktisk ikke så værst. Håper det funker. Legen sa i dag eg har bronkitt, da er det godt med kjærringråd når legen hverken vil skrive ut medisin eller hostesaft.

AS skrev 2011-12-04:

Jeg har prøvd 2 spiseskjeer olivenoljem uten at det fungerte noe særlig for min del. Noe jeg derimot kan anbefale er å sutte på nellik-spikere. Slike man får kjøpt i pose fra f.eks Santa Maria.


Diskuter hoste

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com