Kjerringråd logo

kjerringråd > hovne mandler > hovne mandler

Hovne mandler - kjerringråd

Hovne mandler ved forkjølelse og sår hals kan kureres med et lite heksebrygg. En leser sier at han laget seg et brygg etter en liten oppskrift som har vært i familien i årevis. Han sier at han nå har funnet metoden for å bli kvitt hovne mandler og fort. Han bruker urter. Ta følgende:

Hell en halv liter kokende vann over urteblandingen og la det stå å trekke i 5 til 10 minutter. Deretter skal du sile av bunnfallet og drikk dette som en te når den blir kald nok. Leseren sier at han ble kvitt hovne mandler i løpet av en dag etter at han gjorde dette. Han vil derfor anbefale det for andre med samme problem.

Hovne mandler

Elisabeth skrev 2007-12-22:

Sliter med ekstremt hovne mandler (okei, hvertfall ganske hovne, da) hver gang en forkjølelse rammer meg, så dette tipset skal jeg prøve. Jeg har hørt at både timian og salvie - uavhengige av hverandre - skal virke lindrende og være godt for sår hals, så en blanding må da være dobbelt så bra? Skal ihvertfall teste det ut med en gang!

Mikkel skrev 2008-06-05:

Hei, fungerer dette? Noen som har prøvd? Har kyssesyken, ikke morro hehe.

Martine skrev 2008-08-12:

Hjelper det mot hvitt belegg på mandlene? Gir så sinnsykt dårlig ånde.

Bente skrev 2008-10-07:

Sliter med dårlig ånde, men ligger ikke i tennene, har aldri hatt hull og skyller me munnskyllevann morgen og kveld. Har mye vondt i mandlene og problemer med at det akkurat er som nesa er for liten til å puste med. Er det en sammenheng med mandlene?

Sykepleiestudent skrev 2008-11-02:

Hvitt belegg skyldes bakterie, og må behandles med skikkelig medisin.

Mosatiar skrev 2008-12-20:

Hvitt belegg på tungen eller i munnen må ikke nødvendigvis behandles med skikkelig medisin men kan like gjerne være feil kosthold.

Kristina skrev 2009-02-14:

Hei, jeg har også problemer med ekstremt hovne mandler. Jeg har prøvd mye for å få de ned, men de vil ikke bli mindre. Så dette tipset må jeg prøve.

Dina skrev 2009-03-07:

Jeg har så veldig vondt i mandlene. Har litt ofte det. Skal prøve dette tipset.

Deilen skrev 2009-03-25:

Hva er salvie?

Lise skrev 2009-06-21:

Salvie er vel en urt, og brukes ofte i enkelte typer matlaging som krydder :)

Tonje skrev 2009-07-03:

Hvitt belegg på mandlene kan likesågodt være stener som legger seg og hoper opp bakterier. Disse er enkle å pirke ut selv. De lukter helt forferdelig og gir ekstremt dårlig ånde. Så å pirke bort anbefales. Eller enda bedre: ta bort mandlene, spesielt om det blir et problem.

Weronica skrev 2009-07-25:

Jeg har vært plaget med hovne mandler i årevis. Jeg har vært til legen for å få dem fjernet, men den tufsen sa at det ville han ikke at jeg skulle siden jeg kunne få bruk for dem senere. Ærlig talt, er man så plaget som meg, har man jo ikke bruk for dem. Jeg mener, jeg har nettopp gått på en medisinkur og ble helt frisk, men dagen etter at kuren var ferdig så våknet jeg av at mandlene var så såre at jeg ikke kunne svelge. Dette er en pine, men jeg skal straks komme meg på butikken å få kjøpt disse urtene. For funker dem er det jo supert.

MrGjendem skrev 2009-07-31:

Jeg prøvde denne blandinga for omtrent 1 og 1/2 døgn siden, og det funket ikke. Jeg tror leseren har tatt denne blandingen da han allerede holdt på å bli frisk og at det dermed kunne virke som det funket.

Erika skrev 2010-01-12:

Jeg har sånn hvite prikker på å er skikkelig irritert, venninner merker at jeg har dårlig ånde og selv merker jeg det på slimet. Og har bare betennelse i den ene mandelen.

Marius skrev 2010-01-14:

Jeg har hovne mandler jeg også og skal fjerne de snart. Det er et kvitt belegg som legger seg i groper på mandlene. De stinker hvis du skviser dem. Det eneste som funker er å fjerne mandlene.

Håvard tveit skrev 2010-01-21:

Jeg har også hovne mandler. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Varer dette lange eller er det bare et par dager? Jeg har hvitt belegg og jeg lurer på om det er farlig?

Martin skrev 2010-02-05:

Jeg har en hoven mandel, som gjør at jeg såvidt kan svelge, og plages med å sove. Har ingen halsbetennelse, eller feber, og føler meg helt frisk ellers. Dette kommer og går med et par mnd. mellomrom. Har ingen ide om hva det kan være.

Ajbolit skrev 2010-02-07:

Virus går over av seg selv, har du bakterier må man ofte ty til antibiotika. i begge tilfeller hjelper det å gurgle saltvannsløsning, det tar bort mye dritt og oppsamlet hvitt belegg.

Sterkesaker skrev 2010-02-15:

Det funker å gurgle med Listerine munnvann. det er supersterkt og det er alkohol i det.

Engstelig skrev 2010-02-23:

Jeg har en svert hoven mandel på den ene siden. Jeg oppdaget det nå for noen timer siden at det er store hvite flekker på den. Prøvde å fjerne de med en Qtips, men når jeg gjorde det var det nesten et hull under og det begynnte å blø. Er dette vanlig? Er det andre som har opplevd dette? Hilsen en som er litt engstelig.

Mari skrev 2010-03-06:

Dette fungerer 100% for meg. Etter ett døgn er mandlene som normale igjen. Men det trenger ikke å drikkes. Gurgle det ca tre ganger i løpet av dagen.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter hovne mandler

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere