Kjerringråd logo

kjerringråd > hudormer > hudormer

Hudormer - kjerringråd

Hudormer eller sorte prikker er lite hyggelige. Et kjerringråd mot problemet er å lage seg en ansiktsmaske av tomater og salt. Mos dette sammen til en ansiktsmaske.Dette kan nok være litt sterk blanding huden, så hvis man har sart hud bør den nok ikke ligge på å virke for lenge. Innsenderen sier at hun har brukt å la ansiktsmasken ligge på i et kvarter før hun har vasket blandingen bort med vanlig vann fra springen uten bruk av såpe.

Hudormer er nok ikke ormer i ordets rette forstand, men rett og slett en ansamling av talg/fett i porene i huden. Tette talget blir forurenset og får en svart overflate noe som kan synes som en sort prikk i huden. Når man klemmer på dem kommer de ut som en orm. Det er nok det den har fått navnet fra. Hudormer opptrer oftest i ansiktet og på brystet eller i nakken.

Hudormer

Meii skrev 2008-11-15:

Jeg pleier å klemme de ut, men da får jeg stygge arr, noen som har noen tips?

Irene skrev 2009-01-11:

Hei Meii, hvis du tar toalettpapir rundt fingrene når du klemmer på hullene så vil du ikke få arr eller sår. Det er slik hudpleiere gjør når de skal klemme de ut.

Kekilio skrev 2009-03-07:

Det funker bra med Q-tips også. :-)

Andrea skrev 2009-04-12:

Hvor mye salt og hvor mange tomater skal man ha i? Hva gjorde dere som har prøvd det?

Madina skrev 2009-08-14:

Jeg har prøvd det og det virker ikke noe særlig. Jeg har hørt at hvis du damper ansiket ditt. Du tar et lite håndkle med varmt vann og legger det forsiktig over fjeset ditt i noen minutter. Det gjør at porene dine åpner seg. Etter det skal du ta et mykt papir å prøve og ta hudormene ut. Etter at du har tatt dem ut skal du vaske fjeset ditt med kaldt vann, sånn at porene lukkes. Ikke prøv å vaske deg med såpe. Etter at du har tørket deg kan du bruke en kren til din egen hudtype. Det må være en god krem.

Wookie skrev 2010-02-04:

Alle ideer kan være like bra, det mest effektive er å få huden varm slik at porene åpnes (gjerne med en god varm dusj), og deretter bare ta sukker og vann, litt sukker i hendene og litt vann er nok til å kunne skrubbe ansiktet forsiktig. Når sukkeret er vasket vekk, ta iskaldt vann i ansiktet med en gang slik at porene lukkes. Noen behandlinger av dette og du slipper store problemer med hudormer og kviser. Damping av huden med urter kan medføre stort kviseutbrudd en stund før det gir seg, spesielt om du har fet hud.

Ida K og Ida I skrev 2011-03-04:

Jaha, jeg og venninnen min (Ida I) prøvde denne masken, men etter sikkert tre sekunder så SVED huden noe innmari. Vi hadde lite salt, og tre mini tomater, og nå er vi ganske sinte. Synes det burde stå hvor mye man skal ha av ingrediensene, og jeg fraråder denne masken. Selv om den kanskje virker for hun som sendte den inn. Men anyway, bruk en hjemmelaget ansiktsmaske når det står hvor mye du skal ha av ingrediensene.


Diskuter hudormer

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere