Kjerringråd logo

Isjas - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om isjas.

Vantro Thomas skrev 2010-05-12:

Det høres enkelt ut med nøtter. Er det en i hver lomme, eller to i en?

?? skrev 2010-08-02:

Jeg lurte på hvor lenge man må gå med sånn muskat nøtt i lomma? Og om noen kanskje har en naturlig forklaring på hvorfor det funker?

Xprez skrev 2010-08-09:

Har gått over en 1 mnd med smerter og har fått medisin mot smerter. Det hjalp de 2 første dagene, etter det ble det bare diarè som resultat. Kanskje man skal prøve ei nøtt eller 2? Det blir garantert ikke værre. Jeg skal også til kiropraktor for å sjekke om det er noe som kan gjøres den veien, men er jo så dyrt.

Rolf skrev 2010-11-30:

Snart 4 uker med verk ned i beinet. Jeg har prøvd nøtt før og de hjalp ikke. Noen bedre forslag?

Mesteren skrev 2011-01-02:

Du får heller prøve å gnage på nøtta. I følge media blir en litt rusa av det, og da forsvinner vel isjasen eller hva?

Torill skrev 2011-01-15:

Har ikke muskatnøtt i huset, men det skal jeg få tak i. Har hørt at det hjelper av andre og det skader ikke å prøve. Kan ikke avvise det før man faktisk har gjort et forsøk.

Jeg går til kiropraktor og det bør vurderes før operasjon. De er flinke og er utdannet kun på rygg/nakke - og har brukt det i 25 år med godt resultat tidligere.

Isjasj-smertene er en følgeskade av et fall. Jeg er tom for smertestillende og venter på ny resept fra legen. Må ikke tas om man har problem med magen. God bedring til dere andre.

Mimmsa skrev 2011-03-26:

Har slitt med isjas i lengre tid nå og det eneste som fungerer er laserbehandling hos fysioerapeut. Etter behandling er jeg smertefri i 1-2 uker. Problemet er at jeg fortsatt må løfte på min tunge baby som veier hele 11 kg så smertene kommer tilbake fordi jeg løfter tungt. For dere som ikke trenger å løfte på babyer, prøv laserbehandling. Trenger stor nok dose. Hjelper ikke med 5 min. Bor for tida i Melbourne, Australia og har funnet ei dame som driver med dette her (takk og lov!). Pleide å gå til ei dame som dreiv med dette i Bergen i Norge. Helt fantastisk. Skjønner ikke at det ikke er flere som driver seriøst med dette (heter Low Level Laser Therapy på engelsk) Utrolig bra smertelindring. Behandlingen er behagelig og varer ca 1 time. Anbefales hvis dere kan finne noen som driver med dette i Norge.

Mortemeis skrev 2011-03-29:

Dette skal jammen prøves, sitter nå på jobben med økende smerter - ca 1 1/2 måned siden sist jeg var sykemeldt. Tablettkur som ikke virket før etter nesten 14 dager, nøtta kan da ikke skade. Tro kan flytte fjell, som sagt: Dette skal prøves!

Smukken skrev 2011-04-14:

Jeg har veldige smerter i høyre foten, så det stråler, blir kvalm av smerten. Går til kiropraktor, men det hjelper ikke.N oen som har nokon gode tips? Skal jammen prøve med muskattnøtt.

Mor skrev 2011-04-29:

Jeg sykla nesten tre mil på en sykkel med små hjul i går (eneste jeg klarte å komme meg opp på), ca 14km dagen før. Nesten bra i dag. Tror ikke det å være i ro funker. Hvis du tror at nøtt i lomma virker så virker det. Hva er galt med det? Mye billigere og mye mindre skadelig enn ukesvis med smertestillende eller operasjon i allefall.

Bamse skrev 2011-06-08:

Jeg har hatt isjas i ca 3 mnd, hadde i høyre ben og seteparti. Siste uke flyttet det seg over i venstre legg. Jeg trodde jeg hadde fått blodpropp, da smertene ikke var samme som isjasen i høyre bein. Dette prikket og beinet (legg og fot) var som det sov. Det var sterke smerter om natten, kontaktet lege, men hun mente det var isjasen som plaget meg. Nå har jeg puttet en nøtt i hver lomme og tror som spikeren på at dette virker.

Bamse skrev 2011-06-09:

Jeg har hørt at B-12 skal virke mot isjas, noen som har hørt om dette?

Krokryggen skrev 2011-11-18:

Jeg kom over dette kjerringrådet og nå må jeg bare inn å kommentere. Slet med isjas i nesten 14 mnd og holdt på å gå på veggen da det merkelige skjedde. Min onkelunge kom på sykebesøk og hadde med seg noen aviser og litt sjokolade. Jeg spiste sjokolade og leste avisene før jeg sovnet på sofaen. Når jeg våknet merket jeg at noe bløtt lå ved min side, og jeg reiste meg da raskt opp for å se hva det var. Da merket jeg med engang at smertene var borte og jubelen sto selvfølgelig i taket. Det viste seg at guttungen hadde lagt en plate med fruktnøtt ved siden av meg før jeg sovnet. Jeg vet ikke om det var fruktnøtten eller følelsen av smeltet sjokolade som gjorde underverket, men jeg er hvertfall frisk som en fisk nå og har alltid en plate fruktnøtt i skapet.

anda skrev 2012-01-20:

Jeg har fått isjas etter idiot trening altså ikke lyttet til kroppen før nå. Jeg gikk til fysioterapeut og begynte med slyngetrening og etter ca 2 uker tid forsvant smertene. Siden dette er en lidelse som kommer og går er kanskje forebygging en løsning. I mitt tilfelle så handler det om at støttemusklaturen (kjernen) er for svak. Når jeg ikke trener core muskelen så kommer isjasen tilbake, så hell i uhellet, her kan man ikke ligge på latsiden. Man kan jo bare putte en nøtt i lomma å håpe på det beste, men så kan man jo kanskje prøve å røre litt på seg iblandt.

Kommentarside:  1    2  


Diskuter isjas

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere