Kjerringråd logo

kjerringråd > isjas > isjas

Isjas - kjerringråd

Isjas kan kureres ved hjelp av muskatnøtt. En mann har skrevet til oss og sier at han puttet en muskatnøtt i lommen. Dette gikk han med i lomma i flere dager og til slutt var smertene borte.

Isjas kommer av at isjasnerven kommer i klem. Dette er vår lengste nerve. Eller rettere sagt det er en hel bunt med nerver. Den går fra veikryggen ned til leggene.

Symptomer på isjas kan være alt fra at man mister følelsen og blir litt nummen. De fleste opplever smerter. Det kan også i visse tilfeller føre til lammelser i muskler.

Isjas

Hans skrev 2007-05-06:

Dette her skal jeg jaggumeg prøve. Det kan ikke bli noe værre av det i alle fall.

Kalle skrev 2007-05-19:

Nå Hans, har det hjulpet noe ??

Kurt skrev 2007-09-15:

Det hjalp!

The Ischas Man skrev 2007-10-25:

Isjas kan jo gå vekk i løpet av tre dager uansett...

Guri skrev 2007-12-06:

Hvor får man tak i slike nøtter da?

Hanne skrev 2007-12-06:

Jeg tror man får kjøpt slike muskatnøtter, som de sier, i vanlige kolonial-butikker. Tror de står i krydderhyllene der.

Arne And skrev 2007-12-30:

Muskatnøtter er viktigste inntektsvei på øya Grenada, sør i Karibien. Hvis du svømmer dit og henter en nøtt, vil isjasen garantert bli borte på veien.

Fjordstad skrev 2008-01-10:

Haha, jeg ler, jeg ler. høyt!

Siggy T skrev 2008-04-01:

Da jeg hadde isjas-prolaps så lå jeg rett ut i 3 uker uten å kunne bevege meg. Hadde vel blitt litt vanskelig å "gå rundt med en muskat nøtt i lomma" da, men kanskje en pysjamas med lommer hadde gjort susen :-) Uansett, skal prøve det neste gang jeg får en lettere angrep. Jeg får det sånn ca en gang i året.

Ryggen skrev 2008-08-25:

Eriks ryggbok er ei bok jeg vil anbefale alle andre som sliter med isjas. Den tar utgangspunkt i en del øvelser som gjøres i senga.

Skeptisk skrev 2009-03-04:

En nøtt kan umulig gjøre det noe bedre ville jg tro. Det er må må bli veldig overtroisk spør du meg. Blir akk det samme som å putta en stein i lomma å tro det gikk vekk av den grunn, men er jo bare å prøve. Jeg har nå hatt problemer med isjasen i 6 mnd. nå på det verste, kan verken sitte eller så vidt ligge. Har hatt en del natrapat timer men ingen ting hjelper. Så ville vert litt teit hvis en litta nøtt hadde hjulpet.

jane skrev 2009-04-16:

Dette skal eg jammen meg teste ut, blir gal av disse intense smertene. Noen som har flere gode tips?

Gjest skrev 2009-04-17:

Ligge på magen med en ispose på ryggen, det sa en lege. Det virker OK for ryggen der og da, med ispose. En annen lege sa jeg skulle bare slappe av, sitte minst mulig. Det å sitte er uansett umulig for meg nå, ligger rett ut, av og til på golvet på ei matte/teppe. En nøtt?! I dont know about that.. aldri prøvd. Svømming er sikkert bra, men da må en først komme seg ut av huset, ikke alltid så lett med slike smerter.

Mette skrev 2009-07-17:

Har ligget med isjas i 3 uker, har gått på smertestillende og muskelavslappende medisinerm, ikke noe hjalp. Ble desperat og og prøvde muskattnøtt. Hadde den i lomma og på meg om natten, i to døgn. Tro det eller ei, det hjalp, jeg er bra igjen. Medisinene var det ihvertfall ikke som hjalp, de sluttet jeg med flere dager før jeg tok i bruk nøtta. Virket på meg.

anonym skrev 2009-10-13:

Jeg har vert plaget i snart 2 år. Jeg har gått på smertestillende. Det funker der og da, men det kommer bestandig tilbake. Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt isjas? Den nøtta vil nok ikke være til hjelp hos meg.

Knut-Erik skrev 2010-01-25:

Prøv Yoga, det hjalp meg.

jente34 skrev 2010-01-26:

Jeg har intense smerter, noen ideer for hurtigbedring. Hva er lurt for å ikke bli verre?

Thomas skrev 2010-02-13:

Nøtt? Like lite hjelp som utvortes painkiller å smøre på. Det er mye latterlig man skal høre. Først må man vite årsaken og løse det derfra.

Karina skrev 2010-03-02:

Nå har jeg ligget rett ut i ni dager, og jeg begynner å bli desperat. Kjæresten min skal dra på Rema1000 å kjøpe muskatnøtt til meg etterpå, og jeg gleder meg.

Gravid skrev 2010-03-24:

Jeg har ligget rett ut i 7 dager nå, men der er faktisk en liten fremgang nå. Ikke alltid like lett å se det selv, men tenkte over det idag når jeg klarte å stavre meg bort til kjøkkenet uten spesielt store smerter, ville vært umulig for noen dager siden. Ang bading så var jeg i bassenget den dagen smertene virkelig økte på. Akkurat denne dagen funket iallefall ikke svømming for min del. Kroppen flyter liksom rundt og opp uten at du har full kontroll og det var veldig smertefullt. Mulig det funker når smertene er små. Mulig også muskatnøtt funker bare du har troen på det.

Juni skrev 2010-04-22:

Jeg har sterke smerter i ene siden og benet og det blir bare verre. Blir man ikke operert for dette da?

Kommentarside: 1   2   


Diskuter isjas

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com