Kjerringråd logo

Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 7.

Fortsettelse av kommentarer fra side 6 om kvalme og omgangssyke.

Linda 21 skrev 2011-05-26:

Jeg er helt livredd for det. I dag var det to stykker på jobben som reiste hjem pga dt, da jeg fikk høre hva det var med dem ble jeg helt varm inni kroppen. Det er en helt ille følelse. Ikke får jeg sove godt, og til tider kan jeg ligge og skjelve av bare tanken på at nå blir jeg syk av og til tenker jeg så mye på det at jeg blir psykisk kvalm, og tørr ikke gå ut blandt andre mennesker. Dette ødelegger livskvaliteten veldig og ikke minst det kan gå utover familielivet. Har en datter på 11 mnd som jeg ber til gud om at ikke skal få noe sånn dritt, enda jeg vet hun en dag kommer borti det. Det er så ille og tenke på at det er noe man MÅ gjennom. Har tenkt på og prøve behandlingsmåter pga dette, men tror den eneste måtet er og ta seg sammen selv. Så godt og se at man ikke er alene her i verden om og ha denne forferdelige fobien. Prøver og tenke positivt. Andre dager er bedre enn andre, men når tankene om det kommer da føler jeg meg litt fortapt.

Blææ skrev 2011-05-31:

Jeg sliter ikke med redsel for å spy, men faren for å spy når jeg er med folk og skal på turer o.l. Jeg hater den angsten, har vært til doktor som mener at angsten går vekk etter litt. Har ikke spydd på mange år, kanskje er det ikke så ille som jeg husket? Det er slitsomt med en slik angst. Er så redd for den dagen da jeg kommer til å merke at jeg er kvalm (mer enn jeg er til daglig, pga. angst) og jeg har vondt i magen.

Fortvilet 16åring skrev 2011-06-03:

På onsdagen hadde jeg kjæresten på besøk, og selvfølgelig kysset vi. På morgningen på torsdag fikk jeg melding om at han hadde fått omgangssyke. Og siden jeg er en av de med enorm spyfobi, så har jeg googlet omgangssyken hele torsdagen men finner ikke ut om det er stor sjans for smitte. Nå sitter jeg her natt til fredag og har enda ikke merket noe. Vi kysset 13 timer før han fikk utbrudd. Er det noen som vet hvor lenge man er smittsom før utbrudd og om det da er stor sjanse for at jeg er smittet?

13år gamle bestevenner skrev 2011-06-07:

Jeg sitter nå hjemme alene og lurer på hva det er som feiler meg. Jeg skulle stå opp kl 7 for å dra til skolen, så fikk jeg noe voldsomt til magevont. Jeg prøvde bare å ignorere det, så jeg gikk ned trappen, men så følte jeg at jeg komms til å falle ned. Jeg var så sinnsykt svimmel. Jeg kom meg ned, men med en gang jeg kom på badet, så begynte jeg å kaste opp. Så mistet jeg følelse i kroppen min, å ble iskald. Jeg kjente seriøst ikke kroppen min. Mamma kom løpende mot meg å holdt meg, men det var for sent, jeg hadde svimt av.

Jeg våknet med en kald klut i pannen å Mamma ved sofa kanten. Hun hadde kjøpt Cola til meg, for å få bort kvalmen, men det tok sin tid før jeg ble mindre kvalm. Senere skulle jeg sende melding til bestevenninnen min, for å be henne si ifra til læreren om at jeg ikke kom på skolen. Noen minutter senere ringte hun meg. Er du også syk? sa hun. Hun hadde akkurat samme symptomene som meg. Begge var hjemme alene, så vi snakket lenge i telefonen for å oppholde hverandre.

Så begynte vi å tenke litt, for noen dager siden var jeg og henne ut på en joggetur. Det var en utrolig varm dag, så vi tok en slurk av den bekken som var på siden av oss, for vi syntes den så så ren ut. Men det viste seg nå, at det ikke var det smarteste vi har gjort. Så jeg ble egentlig ganske lettet da jeg så denne siden. For da forsto jeg at det ikke var bare vi som hadde denne sykdommen.

Skikkelig angst skrev 2011-08-16:

Jeg er livredd oppkast. Om kveldene sitter jeg og tenker at nå blir sønnen min syk og begynner å kaste opp. Hele tiden tenker jeg på det. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har hatt denne angsten siden jeg var lita. Det har blitt verre siden jeg fikk sønnen min. Er det noen råd?

Siren skrev 2011-09-18:

Husk at det å kaste opp faktisk er et sunnhetstegn. Det betyr at kroppen kvitter seg med evt. bedervet eller giftig mat som den har fått i seg. Det er absolutt ikke noe moro å ha omgangssyke, det kan jeg skrive under på. Jeg pleier å verke i hele kroppen i to-tre døgn når det står på. Har heldigvis bare hatt det fire ganger som voksen.

ida skrev 2011-10-01:

Jeg ligger i skrivende stund og er ganske kvalm. Jeg husker sist gang jeg var kvalm og innså at jeg kom til å kaste opp. Jeg var livredd. Så kastet jeg opp, og det var ikke så ille. Men tilbake til nå, jeg er som sagt ganske kvalm, og kjenner jeg har mest lyst til å kaste opp, for da er jeg helt frisk etterpå. Samtideig som jeg håper litt på at kvalmen skal gi seg.

Ingrid18 skrev 2011-10-17:

Jeg kjenner meg igjen i følelsene til mange av dere som er redde for å kaste opp. Selv har jeg levd med emetofobi (fobi mot oppkast) og generell angst nesten hele livet. I løpet av de siste par årene har det bare blitt verre. Jeg blir veldig vaktsom om vinteren når fæle virus er ute og går, og det hender jeg våkner opp midt på natta fordi jeg er så engstelig at jeg blir kvalm. Kjenner at jeg er uggen i magen nå, til og med. Det er en skikkelig kjip fobi å leve med, da noen føler seg konstant kvalme og blir utrolig stressa og engstelig når det er mye prat om sykdom som går. Heldigvis kan man finne trøst hos andre som lider av det samme. Jeg trodde jeg var den eneste som hadde en slik fobi før jeg fant ut at det hadde et navn og at det faktisk var en veldig vanlig fobi å ha, så ikke fortvil, dere som føler dere utafor pga. oppkastangsten.

Lei av å være syk skrev 2011-10-20:

Tusen Takk folkens. Dette hjalp meg.

Syking skrev 2011-11-07:

Jeg hater omgangssyke og har det akkurat nå. Det gjør så vondt, men det hjelper litt med cola. Hver gang jeg legger meg nedpå for å prøve å få litt søvn blir jeg bare enda verre, og må hoppe ut for å få det alt ut begge veier.

Kilden skrev 2011-11-22:

Jeg har akkurat vært i gjennom en solid runde med omgangssyke. Tror kanskje jeg ikke tålte den thai-maten jeg trøkka i meg tidligere. Alt kom i allefall ut igjen fra begge ender. Det hele var over en periode fra 5 om morgenen til klokka 12. Ingen søvn, og jeg lå i senga rett ut, uten noe energi. Omgagnssyke er det værste jeg vet om. Nå er utfordringen å prøve å spise litt og litt.

Meg skrev 2011-12-02:

Det er jo ingen som liker oppkast å omgangsyke, men det finnes ingen grunn til å ha fobi mot å spy. Dessuten, de fleste av dere som ikke har spydd siden dere var barn, vil huske det som traumatisk, men det er det ikke. Det er så enkelt som at kroppen sier ifra, nå er det bakterier ute å går, så nå må vi gjøre noe med det. Det er bestandig en grunn til at man spyr uansett. Når man er blitt eldre, så kan det ikke sammenlignes med hvordan det var i barndommen. Bit det i dere. Om man holder det inne så går man bare lengere med bakteriene i kroppen, og kan da ende med flere uker med kvalme. Bli voksne nå, det er faktisk ikke så ille som dere tror. Man føler seg så mye bedre etterpå.

madde skrev 2011-12-03:

Jeg føler med dere. Jeg hadde oppkast hele natt til fredag. Har heldigvis ikke kastet opp siden tidlig på fredag, men fortsatt er jeg kjempeslapp. Jeg blir uvel bare jeg står, og pulsen er sikkert oppi 200 bare jeg går til do. Det er slitsomt. Jeg drikker 50\50 med farris og eplejuice, pluss litt mariekjeks. I dag har jeg trøkket i meg litt mer, blant annet litt havregrøt kokt på vann(da melk rett og slett er farlig å få i seg hvis man har omgangssyke). Så husk å holde dere unna melk minst 1 uke etter oppkast.

Maren skrev 2011-12-19:

jeg har omgangssyke akkuratt nå og det er helt forferdelig. Kjenner hele kroppen verker og feberen stiger. Jeg drikker bare vann fordi jeg er så redd for å kaste opp igjen. Godt å se at jeg ikke er alene.

Bleh skrev 2012-01-12:

Jeg ligger nå på badet og bare venter på å spy. Det er rett og slett ille. Jeg vil heller ikke gå noe sted, er så dårlig.

Nina skrev 2012-01-31:

Forrige gang jeg kastet opp var da jeg gikk i sjette klasse. Nå har jeg blitt tyve og fikk omgangssyken i går. Jeg var livredd for å kaste opp, men jeg har funnet ut at følelsen etterpå er utrolig behagelig. Ingen kvalme eller vondt i magen. Bedre å se positivt på dette enn å syte.

Livredd skrev 2012-02-03:

Jeg er livredd oppkast. Hver gang jeg hører at noen er kvalme (uten at de har kastet opp eller noe), så blir jeg livredd, skjelven og småkvalm selv. Jeg blir det hvis noen kaster opp på tv også, både fake og ekte. Har dere noe tips mot det?

Kommentarside:  1    2    3    4    5    6    7  


Diskuter kvalme og omgangssyke

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere