Kjerringråd logo

Kviser eller akne - kommentarer side 8.

Fortsettelse av kommentarer fra side 7 om kviser eller akne.

Anonym skrev 2011-03-04:

Noen som vet om akupunktur hjelper mot kviser? Erfaringer?

Anonym skrev 2011-04-06:

Jeg har vært plaget med kviser lenge, og jeg har prøvd masse rart, men ingenting fungerer. Jeg har sett at mange har skrevet at jeg får arr av å bruke tannkrem på, og jeg har prøvd å ta på tannkrem, men ikke om natten. Det kan hende jeg har fått arr (er ikke så veldig ekspert på kviser) og da lurer jeg på om hva den svakeste tannkremen er?

Julia skrev 2011-04-06:

Dere må ikke bruke legemidler på kviser. Det gjør bare huden tynnere og lettere å få arr osv. Jeg gikk til homeopat. Det har hjulpet meg veldig veldig. Akupunktur er også bra. Dette har med hormoner å gjøre, og dermed hjelper det ikke ta symptomer når de kommer. Få balansen i orden i kroppen i stedet.

Anonym skrev 2011-04-11:

Har nettopp selv begynt på homeopat medisin, så er veldig spent på om det fungerer. Er blitt værre nå i starten, men det er visst vanlig. For meg er det hormonforstyrrelser som er problemet, etter at jeg sluttet på p-pillen. Er så kjipt med kviser i en alder av 30 år. Har begynt med Basiron også (på ryggen der det er værst), da jeg hadde god erfaring med dette i ungdommen. Tiden vil vise.

Lei skrev 2011-04-13:

Har en helt ultra ekkel stor, gul, og rød kvise på haka, har prøvd vaselin Og tannkrem. Vær så snill å gi meg et par gode råd. Ikke nok med det har jeg også begynt og få røde kviser i panna også er lei nå.

Anonym skrev 2011-05-07:

Kviser er noe dritt. Jeg var plaget da jeg gikk i 10'ende klasse. Det var skikkelig ille. Jeg oppsøkte lege og fikk en salve og P-piller. Pillene gjorde at jeg la på meg, selv om jeg trente 4 ganger i uken og spiste normalt. Så sluttet jeg med dem etter 1 1/2 år, la meg opp et matprogram og trente annenhver dag. Jeg gikk ned i vekt og huden min ble mye finere etter at jeg sluttet med P - pillene.

Det gikk ca. 1 1/2 år så fikk jeg kviser på nytt, denne gangen var det pga at jeg brukte en selvbruningsserviett i ansiktet. Det viste seg at min hud ikke tålte dette produktet, og jeg fikk en kraftig reaksjon i form av kviser og utslett i ansiktet. Så ut som en inntørket fisk. Jeg var svært fortvilet og oppsøkte en hudspesialist som var en privatklinikk. Der fikk jeg en del produkter, endte vel opp med 6 produkter til slutt, men jeg ble kvitt problemet. Jeg fikk også beskjed om å ta en allergitest, for det var mistanke om jeg også reagerer på noe som jeg spiser.

Jeg var fin i huden lenge, men etter julen 2010 begynte det å blusse seg opp igjen, og i den perioden hadde jeg en stor utskeielse av søte godiser som hører med. Jeg oppsøkte min fastlege denne gangen, fikk en salve. Jeg merker at kvisene fosvinner sakte men sikkert. Har også tatt en allergitest nå, så er spent på svar. Om dette ikke skulle funke ville legen sende meg videre til noen seriøse hudleger, som bryr seg om å hjelpe deg og ikke bare pengene dine.

Jeg vil annbefale å oppsøke noen som har peiling på hud om man er skikkelig plaget. Fastlegen er som oftest ikke ekspert på området, men de produktene som utsendes fra han/hun kan faktisk funke. Fastlegen sa til meg at kviser skal man ikke akseptere i dag, fordi det er så mye hjelp man kan få. Men det finnes tiltak som en kan gjøre selv. Det er da snakk om å endre på kostholdet: drikk mye vann, spis mye frukt, fisk og unngå søte ting, melk og høykarbobrød. Det kan lønne seg å ta en allegitest.

Sink skrev 2011-05-12:

Dere må bruke sinksalve. Det gjør at såret(kvisa) gror kjappere. Dere har kanskje hørt at tannkrem hjelper mot kviser? Hvorfor? Jo, fordi tannkrem inneholder sink. Tannkrem kan dessuten skade huden, mens sinken hjelper mot kvisene, og da kan det bli et middelsresultat. Men sinksalva skader ikke huden, men gjør jo at kvisa gror fortere. Det kan jo t.o.m kjøpes billig i matbutikk :D men jeg klemmer mye på kvisene og da blir det bare store sår, og noen som veit om sinken hjelper da? Jeg var på sykehuset en gang(husker ikke hvorfor), og da så legen såret(kvisa) mi, og lurte på om jeg hadde en brennkopp over munnen. Noen råd mot dette? Vet ikke om sinksalve hjelper mot dette enda?

det svir skrev 2011-05-26:

Er det normalt og få svie når jeg har på tankrem, det føles som huden min blir brent.

Matolje skrev 2011-06-10:

Vil du bli kvitt kviser? Ta matolje og bland det med sukker. Så gnir du det til huden en stund. Det hjelper også å ta en dusj etter det.

Kviseansikt skrev 2011-06-11:

Tror man må prøve seg litt frem med behandling av kviser og akne.

Frida skrev 2011-06-26:

Jeg var plaget veldig mye med kviser i fjor, prøvde alle mulige rensekremer morgen og kveld. Jeg brukte også en del sminke og drakk lite vann. Jeg prøvde ID sminke, og det hjalp litt, og føltes bedre på huden enn foundation. For noen måneder siden dro jeg til hudlege og han ba meg drikke mer vann og kutte ut med dyre rensemidler. Nå har huden min blitt mye bedre. Jeg prøver å drikke så mye vann som mulig og tar vekk sminke hver kveld, prøver også å bruke så lite sminke som mulig. Vasker huden med en mild såpe de dagene jeg har brukt sminke, for å fjerne alle rester. Er mye ute i frisk luft og trener flere ganger i uken. Nå har jeg veldig lite, og ikke noe som plager meg. Kan komme en kvise i ny og ne, men det viktige er og ikke bry seg så mye om den. Det er som en mobber, den liker at du plages av den og blir bare værre. Jeg får ikke kviser av usunn mat, men det kan være fordi jeg spiser sunt til vanlig. Mitt aller beste tips: Lev ett sunt liv, men ikke tenk så mye på hvordan du ser ut. Hvis man har mye selvtillit, blir også kvisene borte (etter min erfaring). Håper noen får nytte av tipset mitt.

Tj skrev 2011-06-28:

Jeg har aldri slitt noe spesielt med uren hud, men får likevel kviser i ny og ne. Dette er plagsomt, men de bruker å bli mindre, for senere å forsvinne etter noen dager.

Før jeg anbefaler hva som har hjulpet på min hud, vil jeg understreke at alle har forskjellig hud. Nå snakker jeg ikke bare om hudtyper, men hvordan huden reagerer på kosmetiske produkter. Et produkt som virker kjempeflott på venninnen din, også selvom dere har samme hudtype, kan få meg til å få kviser. Det kommer veldig an på, så finn det produktet som passer best for deg og din hud.

Jeg bruker en krem fra Lancome som kalles Hydra Zen. Den er veldig behagelig, ikke for fet til t-sonen min. Den gjør huden myk og behagelig å ta på. Anbefaler også å kjøpe en toner/ansiktsvann uten parfyme. Det er veldig viktig å rense huden morgen og kveld, for å fjerne skitt (døde hudceller og talg).

Jeg tror også det er viktig å velge produkter som er milde mot huden, og som ikke inneholder for mye parfyme/alkohol. Alkohol tørker ut huden, og det er ikke særlig gunstig

Jeg tror også at sminke har mye å si. Det kommer selvfølgelig an på hudtypen din, men prøv å velg en foundation som er vannbasert, og ikke oljebasert. Oljebaserte foundationer tetter garantert igjen porene dine. Mineralpudder er også bra. Og husk: ikke bruk for mye sminke. Det holder med litt. Tro meg: been there, done that.

Til slutt vil jeg poengtere at, som sikkert mange har sagt før meg: er du hardt angrepet av enten kviser, eller akne, gå til legen. Kviser/akne er hudsykdommer, og dessverre ingenting man kan vaske vekk. Legen vil kunne henvise deg til en hudlege, eller skrive ut en resept på et legemiddel som hjelper for deg. Det er ikke noe å være flau over. Det er bra at du tar tak i problemet ditt. Lykke til med en kvisefri og vakker hud.

Kitty skrev 2011-08-02:

Jeg anbefaler alle her å kjøpe nettboken; Acne No More. Det er svært omfattende forsking på dette området. Du får forklart ned i minste detalj hva kviser kommer av. Kosthold, hormonbalanse og gener er hovedgrunnene. Feil kosthold gir kviser, feil hormonbalanse gir kviser. Og det såkalte kvisegenet som gjør at du har kviser og andre ikke. Drikk masse vann. Boken er på engelsk, men det er svært letteleselig engelsk for at flest mulig skal forstå.

Marte skrev 2011-08-03:

Jeg er 12 år, og jeg sliter veldig med kviser. Men jeg fant en tee tree oil fra the body shop som fungerer kjempebra. Jeg merker stor forskjell.

anonym skrev 2011-08-07:

Jeg vil ikke prøve tannkrem. Noen anbefaler og andre ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal tro. Hvor skadelig er det? Jeg vil jo ikke ha arr og sår.

SelenaMDV skrev 2011-09-15:

Jeg brukte tannkrem, tjukt lag akkuratt der jeg hadde kviser (Jeg brukte en gull tube med Colgate som skal hjelpe på tannkjøttet eller noe, blå farge). Jeg hadde det på i cirka 10 minutt så tok jeg det av. Den svei noe sykt. (Det var ubehagelig, ikke vondt) Uansett, når jeg vasket det av så såg jeg tydelig at kvisene hadde blitt mye flatere. Jeg er fornøyd. Nå skal jeg ha hodet over kokende vann og sitron oppi med ett håndkle over hodet i 15-20 minutt deretter skal jeg har den der 3 in 1 peeling saken til Garnier. Gleder meg til resultat.

kvisehjelpen skrev 2011-09-16:

Jeg kan bekrefte at Mary Kay har kjempe fine produkter mot kviser/Acne. Jeg har vært plaget med kviser i 15 år, men etter jeg startet med spesialproduktene for kvisete hud, ble alle så og si borte og huden blir ikke blank utover dagen lenger. De har også en spray mot kviser på ryggen som virker. Søsteren min som har hatt kviser på ryggen i alle år, har brukt den i 3 uker og ser kjempbra resultater. Den er ganske sterk (skal ikke brukes i ansiktet). Husk og tømme tarmen hver morgen, kroppen kvitter seg med avfallsstoffer om natten og går det ikke ut bak, kan det komme ut gjennom porene i huden.

SoLa skrev 2011-10-11:

Det funker ikke for meg på noen måte. Uansett hvor lenge eller hvor mange ganger du bruker det. Det fungerer ikke uansett. Dessuten skal man ikke tørke ut kvisene, for da blir arrene enda verre en det kunne ha blitt.

Nei skrev 2011-10-18:

Ikke gjør det, jeg har prøvd det, det var bare rør. For det første, hjalp det ikke, og for det andre, ble det bare klissete og ekkelt.

Usikker skrev 2011-10-18:

Jeg er veldig plaget med kviser. Jeg har prøvd tannkrem, men det funker ikke på min hud. Jeg opplevde faktisk en periode hvor huden min ble mye verre, og tror nok dette var pga. tannkremen. Det er nemlig et stoff i tannkrem som kan gjøre denne situasjonen verre om du er veldig plaget med kviser. Er det noen som har et godt råd om en krem, rensekrem, tabletter eller lignende som kan hjelpe mot kviser? Helst ikke så alt for dyrt heller.

labbetuss skrev 2011-10-21:

Selv bruker jeg proactiv solution og huden blir fin osv. men kvisene forsvinner ikke. Jeg vil ha dem bort. Jeg er 14 år og fikk kviser tidlig. Jeg lurer på om noen vet om kvisene som oftest bruker og forsvinne tidligere da?

Kommentarside:  1    2    3    4    5    6    7    8   9   


Diskuter kviser eller akne

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com