Kjerringråd logo

kjerringråd > kviser eller akne > kviser eller akne

Kviser eller akne - kjerringråd

Kviser eller akne, som er den medisinske betegnelsen, er en type betennelse i huden. De forekommer som oftest i ansiktet eller på ryggen og opptrer hyppigst hos ungdom, men man kan også få kviser langt opp i voksen alder. Tannkrem er et kjerringråd som kan hjelpe mot kviser. Smør kvisene med tannkrem og la det ligge på over natten. Dette hjelper til med å få tørket ut akne.

Kviser eller akne

Anonym skrev 2007-01-19:

Hei, jeg har brukt proactiv i 3 uker, den hjalp men så gikk jeg tom, en natt tok jeg på tannkrem og det funka også bra.

Anonym skrev 2007-02-02:

Det funker, men for meg virker det som det framskynder kvisens "prosess". Hadde en svær som jeg dekket med tannkrem, og dagen etter var det bare et vondt sår som væsket.... jaja.

Anonym skrev 2007-02-17:

Det ble bare et stort arr mitt i panna av tannkremen anbefaler å ta antibiotika mot akne/Kviser..

Ji skrev 2007-04-30:

Tannkrem kan hjelpe for kviser, men det kan også gjøre det verre hvis ikke huden din tåler tannkrem. Tannkrem er ikke laget for huden må dere huske. Det er også en skog av sorter tannkrem, så hva som fungerer best må en finne ut selv. Jeg har brukt colgate total noen ganger, den har fungert på meg. Men ikke alltid da. Kommer litt an på hva slags kvise det er. Om den er dyp eller overflatisk.

mm skrev 2007-05-07:

Dette virker skikkeli bra. Et annet bra råd er å koke opp en gryte med vann. Deretter legger du hodet så langt ned mot det dampende vannet som du klarer med et håndkle over hodet. Hold det der i 5-10 min. Det hjelper!

Jada skrev 2007-06-15:

Prøv gjerne tannkrem med zink. Zink gjør at sår gror raskere. Fåreløpig har jeg ikke merket at tannkrem funker. Men er det sant at man får større arr?

Heidi skrev 2007-07-04:

Bruk heller sinksalve, bruk for all del ikke tannkrem.

kittypuzen skrev 2007-08-08:

Jeg bruker både sinksalve og tankrem. Sinksalve gjør at sår gror fortere og tankrem gjør vel at kvisene ikke kommer. Et annet godt råd er og masere huden i 5 minutter og vaske det grundig med vann morgen og kveld. Ikke sov med tankremen! Den er så sterk og kan gjøre sår værre.. og ikke bruk tankrem for mye, kanskje bare 2-3 ganger i uka. Sinksalve kan du bruke når du vil, er bare litt vannskelig og vaske av syntes jeg. For meg så går tankrem bra, men huden min blir veldig følsom. Og det med hodet i kokende vann er efektivt! da åpner porene seg og da kan du masere inn det du måtte ønske.. :)

tm skrev 2007-08-13:

Tannkrem virket ikke på meg, men jeg bruker TEA TREE OLJE, da tørker kvisa ut :)

ThisIsMe;) skrev 2007-09-14:

Jeg har prøvd tannkremen 3-4 dager nå, og det funker jo litt, men jeg vil ikke si at alle kvisene forsvinner med engang. Men problemet er at jeg fikk en ganske stygg arr under leppene ETTER jeg prøvde tannkrem i noen dager. Så jeg syntes heller at man burde dra til legen enn å prøvde disse "kjerringsrådene" her, siden man kan få stygge arr.

dritt lei skrev 2007-10-29:

Jeg har prøvd den grønne vichy fra apoteket(peeling gelè) den funker kjempe bra for den har salisylsyre i seg som dreper kvisene. Problemet mitt er kvise-byller på halsen og under haken. Jeg har fått beskjed om at det kommer av stress og angst. Har slitt med urenhud i snart 8 år så nå vurderer jeg å bestille meg en legetime.

Meg skrev 2007-12-01:

Tannkrem hjelper ikke! Jeg har masse kviser over hele ryggen, på nakken, på sidene av halsen, i ansiktet, på brystet og det begynner på armene mine også! Har begynt og bruke noe jeg fant på Apoteket, det funker fett! Hilsen Meg, 13 år.

Juni 1996 skrev 2007-12-05:

Kutt ut melken, du blir bedre etterhvert.

Meg skrev 2007-12-15:

Hei, alle dere der. Jeg har prøvd ALT mot kviser. For å nevne noe: Tetracyclin, Basiron, Proactiv(som svei noe helt forferdelig). Ingenting hjalp. Helt til jeg spurte legen om noe som virkelig hjalp, Roaccutan. Denne kuren gikk over ca 6 mnd, og den hjalp virkelig, jeg så resultat etter kun 1 mnd. Det er selvfølgelig noen bivirkninger, tørr hud og lepper. Men det går over. Hør med legen om dette er noe for dere. Jeg anbefaler det på det sterkeste! :)

deg skrev 2008-01-04:

Den tannkremen er ihvertfall bare noe tull!

eks-kvisa skrev 2008-01-08:

Roaccutan er det eneste middelet som har virket på meg. Dette legemiddelet har tidligere kun blitt gitt i de verste tilfellene, da det ikke var godkjent av norsk legemiddeltilsyn. I dag er det godkjent, men man trenger fortsatt henvisning til hudlege for å få stoffet. Snakk med fastlegen din, for dette virker!

Frode skrev 2008-01-15:

Har slitt med kviser på rygg i mange år, og har prøvd mange ulike produkter for å få bukt med dette problemet, uten at noe har hjulpet. Har nå prøvd en rensevæske fra en kosmetikkprodusent som heter Mary Kay. Dette har jeg påført ryggen hver kveld i ca 1 måned, og nå er kvisene borte. Dette betyr svært mye for meg, og jeg håper at andre kan dra nytte av denne "superkuren". Hilsen Glad F

JeiLei skrev 2008-01-16:

Hater kviser. Tannkrem virker bare litt. Går for øyeblikket på Tetracyclin. Er på 4 fjerde uken. Ansiktet mitt ser rett og slett ikke ut. Det hjelper absolutt ikke foreløpig. Det gjør skikkelig ondt. Har store forferdelige kviser som bare varer og varer. Jeg holder på å bli gal. Håper at Tetracyclin med tiden vil hjelpe. Ellers får jeg bare forsette videre med andre ting. Skriver ned tips fra dere andre her. Takk!

ROA skrev 2008-01-24:

Til JeiLei, jeg var i samme situasjon som deg, jeg fikk hele ansiktet bombardert med kviser i løpet av få uker(hadde INGEN før) og jeg gikk til legen og fikk tetracyclin. Gikk 1 mnd da jeg rett og slett ikke orket mer. Så ingen forbedring, heller tvert i mot. Oppsøkte en hudlege for å få mer råd. Da fikk jeg resept på Roaccutan, noe sterkere midler. Det er en del bivirkniner, men tro meg, det er verdt det! Tørr hud og tørre lepper er verdt å ha fin hud. Er i uke 9 på ROA nå, og ser stor forbedring. Få deg time, og hør hva hudlegen sier! Vanlig lege har egentlig ikke peil på det, og bare gir deg tetracyclin. Har store forhåpninger om en fin hud til sommeren =) Tror du må gå med tetra i mange, mange mnd for at det skal ha noen virkning, muligens 1-2år også i følge hudlegen min. Lykke til :)

Silikol skrev 2008-01-28:

Har vært plaget med kviser over hele ryggen, og brystet. Brukte silicol skin i 6 md. og kvisene forsvant gradvis :) Har brukt det nå og da siden, og er blitt kvitt problemet. Silicol Skin fåes på helsekostbutikker og er et naturprodukt som er mild mot huden- samtidig som det er supereffektivt. Det anbefales.

Orker ikke mer!! skrev 2008-01-30:

Har vært plaget med kviser i over 2 år nå, fått forskjellige resepter fra legen min , men bare tull! Det hjelper ingenting. Er ikke så sikker på disse kjerringrådene heller. Noen gode råd?

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6    7    8    9   


Diskuter kviser eller akne

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere