Kjerringråd logo

Leamus - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om leamus.

fanny skrev 2009-04-03:

jeg har hatt leamus lenge nå, det kommer mest om våren, når pollen kommer, så jeg tror jeg har en allergisk reaksjon.

Knebeib 39 år skrev 2009-04-14:

Hei, jeg fikk en vridning i kneet for tre dager siden, og har hatt konstant leamus medialt over kneet. Det hopper og spretter dag og natt. Pollen i kneet? Eller kanskje på tide å hoppe strikk igjen?

Fender 22 skrev 2009-04-20:

Jeg har strevd med daglig leamus i høyre nedre øyekrok i snart to år, og har også vært til lege med det. Der fikk jeg høre at leamus er et av de kroppslige fenomener som den medisinske verden ikke har noen som helst anelse om hva kommer av. Legen sa at den vanligste teorien er at det kan komme av stress, men at dette er langt fra bekreftet.

Birgitte skrev 2009-05-04:

Jeg tror leamus kommer av mangel på søvn, eller iallefall at du sover dårlig. Jeg har slitt med en psykisk lidelse i det siste, og har sovet generelt dårlig på natten, og leamusen herje i øyet og overalt som bare det.

Sindre skrev 2009-05-06:

Jeg har sånn slags leamus greier rett under ribbeina rett over magesekken. Er det normalt eller kan det være noe annet?

Knemus skrev 2009-05-07:

Har leamus i vesntresiden av høyre kne. Veldig plagsomt. Dunk, dunk, dunk. Ser ut som at den pumper noe XD

Roar skrev 2009-05-11:

Har hatt leamus på øynene i mange uker nå, flere mnd. Slitsomt. Hva skal jeg gjøre? Sover godt nok, har ikke tid til å sove 12 timer pr dag.

Oda skrev 2009-05-23:

Jeg også, takk for flotte råd folkens. Hadde leamus i venstre rumpeball i nesten tre måneder i strekk. Agurkomslag hjalp som bare det, May Brit, takk takk.

Marius skrev 2009-08-03:

Hadde leamus under venstre øye i flere måneder, jeg kan tenke meg det var rundt 4-5 måneder, så ga det seg. Jeg kan innbille meg at jeg har brukt den muskelen på en spesiell måte, når man myser for eksempel, jeg gjorde det mye pga lite bruk av solbriller, og noen ganger brukte jeg den samme muskelen for å lage et uttrykk, eller bare dirre i muskelen for moro skyld.

Jeg føler at dette kan være årsaken min til leamus under det øyet. Men når det ga seg så var jeg fri fra det i flere måneder, men nå er jeg visst i gang igjen. Kanskje det ga seg når jeg begynte å spise sunt og trene? Og når jeg nå begynte å spise litt mer usunt og trene mindre så har det kanskje kommet tilbake? Hmm..

Trulte skrev 2009-08-10:

Kan hende det hjelper med saltvann, men synes det kan være noe i magnesium-mangel. Dette kan måles i en vanlig blodprøve. Omega 3 er heller ikke dumt, så nå er det hjem til fettsyrene igjen.

Vivien skrev 2009-08-23:

Jeg kan ikke si deg hvor lenge jeg har hatt dette. Over en periode på 2 år, har jeg hatt leamus på alle slags tenkelig steder. Under føttene, på ræva, på halsen, låra, på magen under navlen, ribbeina, ryggen. Jeg blir gal. Går dette aldri vekk? Nå, sliter jeg med at jeg har leamus under begge øynene, men spesielt på øyelokket på mitt høyre øye. Jeg klarer ikke å ha en vanlig samtale med folk uten at det kommer og jeg vet det veldig synlig. Det pågår konstant, tar aldri pause og er så irriterende at jeg har ikke ord.

Kari skrev 2009-09-08:

Har hatt lemus på øyet snart i 2 uker nå og det er virkelig plagsomt. Det er høyre øye og kanskje det kan være for at det øyet ofte er plaget med tett tårekanal? Er det noen av dere som har prøvd rådene her inne er jeg takknemlig for svar.

Li-beth skrev 2009-09-16:

For et par-tre år siden var jeg plaget med leamus under venstre øye i ca 2 mnd, gikk til slutt til legen som sa jeg måtte ta solarium(?). Det ga seg før jeg kom i gang med det, men har i ettertid merket at det rundt det ene øyet, blir jeg fortere gammel. I sommer fikk jeg samme problem, men nå på høyre øyelokk. Har hatt leamus der nå i 2-3 mnd. Drikker melk, prøvd magnesiumstilskudd og vitaminer, men må nå prøve alt det andre som står her. Ekkelt med den rykninga i øet hele tida, ser jo ut som man blinker til alle, jo.

Henriette skrev 2009-09-26:

Hehe, litt morsomt å lese om dem som mener det ikke kommer av Kalsium mangel fordi de drikker melk. For den kalsium som er i melk kan ikke kroppen bruke til noe. Den kan omdannes til den kalsium vi trenger hvis vi får vitamin D samtidig. Men hvem drikker melk ute i sola?

Desverre, ingen voksne mennesker tåler melk. Det er skapt for babyer og kalver. Men da det er en så integrert ingrediens i kostholdet vårt får vi ikke de reaksjonene på det som vi ville fått hvis vi holdt oss borte fra det i et par uker. Alle forskningsresultatene om at melk gir kalsium og sånn er altså kjøpt og betalt av Tine. Tror du meg ikke? Så tenk over denne: Få land drikker så mye melk som vi i Norden gjør. Og ingen har så høyt antall av benskjørhet som vi har. Den henger vel ikke helt sammen vel? Så hurra for de rike som kan kjøpe seg resultater. Spis broccoli dere.

Katja skrev 2009-09-29:

Leamus i øret og under øyet samtidig er flotte greier. Håper virkelig det tar av snart.

Meg skrev 2009-10-12:

Jeg har hatt Lemus i 3 dager nå. Jeg blir gal, hva gjør jeg?

Oti skrev 2009-10-12:

Pussig at så mange er plaget med leamus under venstre øye, det har jeg også hatt i to uker nå. Hva kommer det av da tro? Jeg sover ikke lite og er ikke stresset, tror jeg da.

Lemusfigther skrev 2009-10-15:

Har hatt den lemusen på øyet i et par uker nå. Prøvde akkurat å legge en iskald agurkskive der lemusen var og det kan se ut som det funket.

Arve skrev 2009-10-26:

Har hatt lemus i høyre øyet i snart to år nå. Prøvd alt, men ingenting har funka. Man blir ganske vant med det etterhvert.

hei skrev 2009-10-28:

Kalsiumen i melk kan ikke brukes så lenge man ikke inntar D vitamin samtidig.

Maria skrev 2009-10-28:

Henriette - sant det med melka. Jeg har drukket melk hele livet mitt til jeg plutselig stoppet for et par år siden. Da jeg så prøvde å drikke det et halvt år etter ble jeg skikkelig dårlig. Så det er nok en sannhet i det. Man bør heller kjøpe calsiumtilskudd på apoteket med d-vitamin (de selger det sammen).

Selv har jeg hatt leamus under høyre øyet mitt en uke nå. Etter å ha fått hint om at stress, mulignes dårlig syn og kanskje for mye pc- eller tv-titting (for mitt vedkommende pc i forhold til studie) kan ha hatt invirkninger, blir det nå tatt tak i. Med andre ord skal jeg nå teste ut dette, pluss noen av tipsene fra denne siden. Så får vi se om det har noen positiv virkning.

Kan forresten nevne, for den personen som var nervøs for saltvann i øyet: det er ikke farlig. Kok vann med salt og la det skjølne før du drypper det på øyet (eller lettere: fyll et eggeglass med vannet og blunk opp i det). det er vanlig å bruke det til å rense øyet både ved stim eller rensing av kontaktlinser. Så ikke noe farlig, og bare å kjøre på. Ellers takk for alle råd. De skal testes ut.

Kommentarside:  1    2   3    4    5    6   


Diskuter leamus

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com