Kjerringråd logo

kjerringråd > magesmerter og mageknip > magesmerter og mageknip

Magesmerter og mageknip - kjerringråd

Magesmerter eller mageknip kan kureres ved hjelp av et veldig kjent krydder. Pepper er en urt som har blitt brukt som både krydder og medisin i lang tid. I antikken ble pepper blant annet brukt til medisin mot magesmerter.

Vondt i magen kan ha mange årsaker og kan være symptomer på noe mer alvorlig. Derfor skal man ikke bruke dette rådet blindt. Noen av årsakene til magesmerter kan være disse:

Mageproblemer som har med magesår og magekatarr å gjøre er beskrevet på andre deler av dette nettstedet. Dette er kanskje litt mer alvorlig enn at det kan kureres med pepper.

Magesmerter og mageknip

Anonym skrev 2007-03-28:

Hvordan brukes pepper mot treg mage?? Koker man te, eller skal man bare ha pepper i maten?

Helle skrev 2007-03-29:

Jeg har hørt at man skal spise 4-5 hele pepperkorn, men er ikke sikker på om det er mot treg mage.

Jada skrev 2007-04-29:

Fungerte ypperlig, men godt var det ikke. Plaget med vondt i magen. Tok i meg ca 6 pepperkorn med en gang. ..Og vips var den vekke etter en stund.

Hæ.. skrev 2007-12-07:

Spise? Må man tygge eller kan man svelge hele? Og hjelper grønn pepper like mye? ;)

Anonym1 skrev 2008-01-25:

Er det noe annet enn pepper som helper mot mageknip?

Mimi skrev 2008-01-30:

Flere gode magetips? Føles ut som om jeg har steiner nedi tarmene mine.

Takk til Kjerringråd skrev 2008-03-02:

Leste dette om pepper ovenfor her for 4 uker siden. Siden flere spør hvorledes pepperen skal brukes så lagde jeg min egen vri. Jeg delte hvert pepperkorn i to med en skarp kniv. Disse 12 halve pepperkornene svelgte jeg med 1/2 kopp lunkent vann hvor jeg hadde rørt ut en teskje kanel. Ikke spesielt god blanding :-) 1.dag merket jeg ingen forskjell i magesmertene. Etter 2 dager hadde jeg ikke mer vondt. Tok denne kuren i en uke og har vært svært bra nå i 1 mnd. Håper det varer lenge. Jeg har vært plaget med verk i magen i årevis. For 3 år siden var jeg akutt innlagt med magesår. På sykehuset fikk jeg Nexium. Denne holdt jeg på å klø meg fordervet av og måtte slutte med. Ifjor fikk jeg en annen medisin mot magesår som jeg holdt på å forblø av: Zantac. Litt pepper kunne neppe være mer skadelig enn disse tenkte jeg. Så at jeg pga litt pepper og kanel nå har holdt meg frisk i hele februar er bare helt fantastisk !!

Nixie skrev 2008-04-16:

Jeg har et råd mot mageknip,det virker i hvertfall når du har luft i magen. Stå på hodet! Smertene forsvinner nesten umiddelbart, hvertfall hos meg.

John skrev 2008-04-27:

Vondt i magen, løs mage, ikke spist noe spesielt som skulle tilsi dette.

Heksa skrev 2008-07-27:

Jeg har hatt mageknip i flere timer, skikkelig vondt. Googlet mageknip, kom hit, tenkte hmmm, fant frem pepperkverna, slukte 5 korn: abrakadabra Borte vekk :)

Takk til Kjerringråd skrev 2008-10-15:

En oppfølging fra meg som skrev lenger oppe her den 2008-03-02: Nå er det oktober og jeg er like bra. Jeg må innrømme at jeg 3-4 ganger i denne perioden har hatt litt lett mageverk igjen. Derfor har jeg supplert med å ta 5-6 delte pepperkorn i litt lunkent vann de gangene. Og dermed har jeg ikke merket mer til mageverk. I tillegg har jeg sluttet med melk, melkeprodukter og sjokolade. Dermed slipper jeg unna nesten alt av sure oppstøt, halsbrann og svie for brystet. Dette fant jeg ut i mai. Så verden er blitt mye bedre etter at jeg begynte å lese litt her på Kjerrinråd :-)

Erica skrev 2009-09-02:

Hjelper Rissuppe og andre retter med ris mageknip?

Gutt 16 skrev 2009-11-25:

Det funket faktisk. Smertene er helt borte!

Emilie skrev 2010-01-02:

Jeg har hatt vont i magen snart et år. Jeg har prøvd alt. Det blir noen ganger verre, jeg spydde av pepper og hadde diare i to dager. Aldrig i livet at jeg spiser så mye pepper i mitt liv. Jeg trodde jeg skulle dø. Et tips dere som er litt alergisk mot krydra mat. Hold deg unna dette tipset. Finnes det flere tips mot vondt i magen?

Lars Richard skrev 2010-01-20:

Noen piller som heter Appital på helsekostbutikken satt fart i sakene hos meg. Inneholder blant annet chiliolje, men virker snilt nok likevel.

Jente 18 skrev 2010-03-09:

Holder det å ta 6 pepperkorn en gang om dagen, eller oftere/sjeldnere?

James skrev 2010-04-07:

Jeg har ikke prøvd rådet med pepperkorn enda, men magen verker veldig. Jeg har veldig kraftig diare også de siste gangene jeg har vært på toalettet nå. Du kan vel nesten si at jeg tisser fra rompa nå. Smertene mine er litt merkelige og vanskelig og lokalisere. På en måte virker det som at jeg får vondt av trykk. Noe som kan stemme av all tarm gassen. På en annen side virker det som om det trekker inn også. Det er uhyre vondt og jeg kan ligge i flere minutter om gangen med smertekramper. I tilegg raper jeg veldig ofte under dette ritualet og det kan få meg til å spy. Det virker rett og slett som jeg raper gass som skulle kommet ut i andre enden. Denne tilstanden har alltid vart i 2 dager før den slutter. Jeg får det hvertfall 1 gang i året, om ikke 1 gang hvert halvår. Jeg er ikke vant til å være syk, så dette tærer på meg og tapper meg for krefter og gjør meg rimelig svak og ynkelig disse 2 dagene. Det er vel en straff for å ha godt immun forsvar. Når dette skjer regelmessig så blir man litt bekymret. Noen som vet hva det er? PS: skal prøve det med pepper, det virket som en god ide.

Icedexta skrev 2010-04-11:

Jeg spiser 1 teskje karve når jeg plages med smerter/ føler meg opblåst i magen. Det funker godt på meg og anbefales. Det er også billig behandling det er atpåtil. Svelg gjerne karven med litt vann.

Chrissi skrev 2010-05-11:

I natt da våknet jeg av at jeg hadde forferdelig vondt i magen. Jeg lå og vre meg veldig lenge. Jeg har også vært mye på do i det siste. Altså det kommer alltid ut av rumpa. Men jeg er 13 år da, og har aldri opplevd dette før. Jeg lurer på om hva er det som gjør at jeg har så vondt i magen? Jeg har hatt det to ganger nå, og det føles som om noen har stukket enn kniv inn i magen på meg. Jeg har funnet ut at det hjelper når jeg sovner, men det er jo umulig å sove når jeg har sov vondt i magen. Trenger virkelig hjelp!

Camilla skrev 2010-06-24:

Chrissi, det er ikke uvanlig at man av og til får mageknip/løs mage. Det er liksom slike ting man må bare regne med å få av og til, ofte uten noe spesiell grunn. Slike ting kan veldig lett komme av at man har spist noe magen ikke tålte. Det kan være alt fra ett spesielt krydder til meieriprodukter du har fått i deg, som magen din ikke er vant til/klarer å fordøye - og da forteller den deg det ved å gi deg mageknip, og skyller det hele rett ut ved løs mage.

Og når du sier det kjennes ut som knivstikk. Overdriver du nå, eller gjør det faktisk det? Altså, mageknip kan gjøre ganske vondt men det skal ikke kjennes ut som knivstikk(/stikkende og/eller sterk smerte). Hvis det virkelig er det, og det fortsetter slik, burde du kanskje ta kontakt med lege. Kanskje kan ting utelukkes/foreslås bare ved at du forteller alle symptomene o.l.

En annen ting som kan være lurt er at samme dagen du begynner å få vondt i magen, setter du deg ned og skriver ned absolutt alt du har fått i deg. Alt fra drikke til mat til godteri. Kanskje er det noe som går igjen hver gang, og da er det stor sjanse for at det er nettopp den tingen som gjør at du får vondt.

Helt fantastisk skrev 2010-06-30:

Jeg må innrømme at det var med en del skepsis jeg leste dette med hel pepper. Men jaggu meg, det funket som bare det. Jeg svelget 6 stk (3 om gangen). Innen 15-20 min var det vekk. Har hatt vondt i magen i 3-4 dager nå.

Kommentarside: 1   2    3   


Diskuter magesmerter og mageknip

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere