Kjerringråd logo

kjerringråd > malingsflekker > malingsflekker

Malingsflekker - kjerringråd

Malingsflekker av oljemaling er ofte problematisk hvis man ikke har whitesprit. Maling setter seg fast i porene i huden og det kan bli vanskelig å bli kvitt flekkene.. Et alternativ til whitesprit er å bruke vanlig matolje på malingsflekker på huden.

Av og til har man ømfintlig hud og whitesprit vil gi hudirritasjon og andre plager. I tillegg er det et sterkt løsemiddel slik at det kan ha mange uønskede effekter. Når malingsflekker like godt fjernes med matolje så slipper man bruken av løsemiddel.

I tillegg til at det er bra for huden er det miljøvennlig fjerning av malingsflekker. Som en bonus så er det også en billig erstatning til skadelige løsemiddel.

Malingsflekker

Ola skrev 2007-05-12:

Fikk oljemaling i håret. Prøvde først med litt matolje for å få det ut, men det hjalp ikke stort. Brukte så vanish oxy action og det funka mye bedre :) Er kanskje vel sterkt å bruke men ikke så ille som whitesprit uansett. Brukte også zalo og shampoo ette

Randi skrev 2007-06-09:

Hjelp,jeg har fått malingsflekker på steinhellene. Hva skal jeg gjøre for å få det bort?

M skrev 2008-03-28:

Noen som aner hvordan det går ann å fjerne et tekstiltrykk fra en jakke ?

Ola skrev 2008-03-28:

Tekstiltrykk kan jo være så mangt, så det kommer jo litt an på, men jeg vil tro at Whitesprit kan ta det meste?

Bjarne skrev 2008-08-05:

Hvordan får jeg fjernet malingsflekker på verandagulvet?

Helena skrev 2009-05-25:

Lurer på det samme som han over. Hvordan kan man fjerne malingsflekker fra verandagulvet. Har fått malingsflekker på huset også (over den opprinnelige malingen.) Går det an å få fjernet?

Anders skrev 2009-05-26:

Til Bjarne og Helena: Tror nok det beste er å ta et knivblad fra en tapetkniv og skjære det bort. Er man litt forsiktig skader man ikke underlaget.

Ragnhild skrev 2009-06-06:

Hvordan blir jeg kvitt gamle malingsflekker på gulvbelegg og klær? Det er greit når de er nye, da bruker jeg whitespirit, men når de er gamle virker ikke dette midlet mer. Hjelp!


Diskuter malingsflekker

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com