Kjerringråd logo

kjerringråd > migrene > migrene

Migrene - kjerringråd

Migrene er svært plagsomt for den som har det. Vi har fått innsendt et lite tips som kanskje hjelper.

Hurtig inntak av druesukker presser migreneanfallet tilbake. Ta et par tabletter og drikk mye vann etterpå. Hodepinen eller hodesmertene vil forsvinne kort tid etter.

Migrene

Music skrev 2008-03-26:

Har hørt at sukker kan fremkalle migreneanfall, men siden druesukker er monosakkarider, så går vel det kicket som man får så fort over mye raskere enn om det hadde vært vanlig sukker eller stivelse så derfor vil det ikke ha samme effekten.

Lofotenjeinta skrev 2008-08-16:

Har hørt at sukkerbit også skal hjelpe. Har ikke hørt at sukker kan fremkalle migrene. Men derimot sjokolade o.l. Drikker en del cola når jeg har migreneanfall.

::::::) skrev 2008-09-26:

Er d noe som hjelper mot migreneanfall som er sånn gjennom snittelig 2 gager pr. mnd.?

Bianca skrev 2008-09-28:

Jeg synes cola kan hjelpe hvis det er et lite migreneanfall. Mørk sjokolade og kaffe kan også hjelpe. Mot større migreneanfall har jeg ikke funnet noe som hjelper, annet enn mørke rom og total stillhet.

Karoline skrev 2008-10-19:

Det som hjelper for meg. Legger meg på romme mitt, i senga mi. Har opp vinduet så det blir gjenom trekk. Tar Ibux/paracet. Så har jeg en kald klut/ispose på hode, så forsvinner hodepinen på 10-15 min. :-)

Sykepleier skrev 2008-11-04:

Hvis det går over etter 10-15 minutter er det nok ikke migrene, men sterk hodepine. Skal prøve rådet med druesukker neste gang, men for meg er det kun nesespray som funker. Foruten et kaldt, mørkt, luktfritt (parfyme etc.) og stille soverom i mange, mange timer.

PAO87 skrev 2008-11-12:

Takket være migrenen, så er jeg imun mot ibux/paracet, så pass på å ikke spise for mye av det, kontakt heller lege, og få skikkelig medisin.

Folk skrev 2008-12-04:

Det beste er å skrive logg. Finne ut når tid og hvor ofte dette skjer (migreneanfall) og registrere hva en har spist. Da etterpå sammenligne og finne ut hva en reagerer på og bør holde seg unna. Jeg reagerer blant annet på popcorn, og etter å ha kuttet ut dette er anfallene ikke så hyppige. Og sjokolade er skikkelig fy om du er plaget med migrene.

toff skrev 2009-01-06:

PAO87: Det går ikke an å være imun mot ibux eller paracet. Ville fulgt rådet ditt å fått skikkelig medisin uansett, for verken ibux eller paracet hjelper mot migrene. Migrene er i blodårene, mens ibux hjelper på muskelsmerter og paracet mer på bein/kranie/sene smerter.

Jenny skrev 2009-02-19:

Ikke ta sukker eller druesukker når du har migrene. Sukker gjør at man får migrene. Prøv å kutte ut alle sukkerholdige produkter og du vil bli kvitt migrene plagene dine. Jeg hadde migrene to ganger i uken, og nå har jeg aldri migrene lenger, etter at jeg kuttet ut sukker. Og man skal ikke spise mer enn 2 frukter pr dag, gjene med mat.

MEG skrev 2009-04-28:

Går det an å få migrene av blåmuggost?

Oda skrev 2009-05-15:

For meg funker det bra og ta 1 paracet og 1 ibux og legge meg for å sove i 2-4 timer i en mørkt kaldt rom hvor det er helt stille. Jeg ragerer på kakao og har fått migrene av sjokolade en gang. Holder meg helt unna kakao, men sjokolade har jeg nylig begynt og spise litt av igjen etter nesten 1 år uten. Bra det med å skrive logg, da fant jeg fort ut hva jeg tålte å hva jeg ikke tålte.

Marit skrev 2009-05-18:

Jeg pleier å ha migrene en gang pr. mnd. i forbindelse med menstruasjon. Hvis jeg holder meg unna salt i dagene før, slipper jeg unna. Salt gir som dere sikkert vet vannopphopning i kroppen. Hørte om ei som brukte vanndrivende for å bli kvitt migrenen, og det funka.

Jorunn skrev 2009-06-01:

Har brukt Botox sprøyter mot migrene i et år nå. Synes det fungerer veldig bra. Dessverre forsvinner botoxen ut av kroppen, så jeg må ta sprøyter hver 3. mnd. Men det skal visst gå lengre tid etterhvert mellom hver gang. Det kan vel neppe kalles et kjerringråd. Og det er veldig dyrt - får ikke refusjon fra staten. Men jeg skulle ønske jeg hadde starta med dette for lenge siden, men jeg turte rett og slett ikke.

Teh skrev 2009-06-25:

Det er fult mulig å bli imun mot ibux/paracet om man tar det ofte. Før jeg forsto at jeg hadde migreneanfall og at det ikke var vanlig hodepine, tok jeg mye av dette å dermed fungerer det ikke på meg lenger om jeg tar det ved vanlig hodepine. Det er sant at paracet og ibux ikke fungerer mot migrene. Migrene skyldes at blodårene som ligger i området ved panna utvider seg. Ibux og paracet vil ikke kunne påvirke dette. Jeg bruker nesespray å det funker helt topp for meg. Jeg bruker også legge meg i et kaldt, mørkt rom med en kald klut på panna når det er som verst.

Urban skrev 2009-06-28:

Jeg får migrene når jeg kan slappe av etter en stressfull periode. For eksempel julestress, før ferie, bursdager og lignende. Når migrenen kommer tar jeg en stor kopp sterk svart kaffe. Det funker som fy.

Siv skrev 2009-07-11:

Ingenting annet enn rett og slett migrenemedisin har hjulpet på meg - og de som tar den, vet om bivirkningene. Det er tris, men plutselig her om dagen, fikk jeg prøve tero, som er en reseptfri brustablett i Sverige. Den funket, ikke 100% like godt som migrenetablettene, men likevel. Det er helt supert.

Urban skrev 2009-07-14:

Glemte visst å si at jeg tar en stor svart kopp kaffe, i kombinasjon.

Line skrev 2009-09-11:

Til dere som plages av skikkelige migreneanfall, kontakt lege og få skikkelig medisin. Det finnes flere typer og du kan sikkert få prøve ut flere forskjellige. Og utover dette er det jo flere av dere som sikkert plages av vanlig hodepine, ta omega-3 tabletter daglig. Jeg har blitt helt kvitt den vanlige hodepinen jeg tok dungevis av smertestillende for.

Stine skrev 2009-09-24:

Hos meg er det kun kiropraktor som hjelper på hyppighet og anfallsstyrke. Men nå er rygg og nakke helt vrang, lar seg ikke justere, så nå har jeg hatt daglig migrene i 2 mnd. Når jeg får anfallene, er det kun migrenemedisin som hjelper. Smertestillende kan dempe smertene, men fjerner ikke anfall. I de periodene nakken lar seg justere kan jeg være anfallsfri i uker i strekk, helt til det slår seg vrangt igjen. Får migrene av sitrus, øl, vin, vanillin og blåmuggost. Har prøvd alle typer anfallsforebyggende, men har liten effekt.

Geir skrev 2009-09-30:

Til alle som sliter med migrene - prøv homopat. Det hjalp meg. Har i mange år hatt anfall av migrene opptil 3 - 4 ganger i uken. Spesielt på sommeren. Gikk til homopat for et år siden og fulgt anvisningen hun kom med. Bank i bordet - bare et annfall siste år. Noe av hemligheten ligger i magnesiumtilskudd.

Kommentarside: 1   2    3   


Diskuter migrene

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere