Kjerringråd logo

kjerringråd > molusker > molusker

Molusker - kjerringråd

Molusker har et mer folkelig navn med vannvorter. Molusker skyldes et virus, men ikke det samme som forårsaker vanlige vorter. Hvis man får dette som barn er man trolig immun mot det resten av livet. Molusker er små kviselignende vorter som vist på bildet under. Oftest er det barn som får denne sykdommen. Den arter seg som små røde prikker på brystkassen eller under armene, men de må ikke forveksles med kviser eller akne.

Som behandling for mollusker sier en innsender at hun har prøvd å gni inn moluskene med jojoba-olje som var litt uttynnet. Dette i og med at jojobaoljen i seg selv er litt sterk. Dette førte til et positivt resultat. Siden molusker forsvinner av seg selv etter hvert, garanterer hun ikke at det var dette som hjalp eller om de hadde forsvunnet av seg selv likevel, sier hun.

Molusker

Ann Iren skrev 2007-03-24:

Tea tree olje får dette svineriet bort. Jeg brukte en tea tree stick som jeg smurte på bomull eller lignende, så festa jeg den på mollusken med tape for kroppen. Hadde dette på 2-3 dager før vi gjentok flere runder. For å få fortgang kan det være lurt å stikke et lite hull på vortene, sånn at det hvite inni kommer lettere ut.Min lille 4 åring er overlykkelig over å snart være kvitt over 20 vorter!

Lizz skrev 2007-04-24:

Jeg er 10 år og har kjeeeempe mange mulusker. Jeg har dem på armen. Vi har prøvd Thea tree olje og det skal vi bruke i 3 dager. Jeg bar prøvd det bare 1 gang.

Mollusker skrev 2007-05-03:

Jeg har også en del mollusker, så jeg skal virkelig prøve ut dette for å se om det hjelper. Siden flere sier at det gjør det så må det jo være noe i det.

Natasha skrev 2007-05-31:

Hei! Jeg er 14år, og har sikkert 40 vorter, eller molusker på hendene mine. Jeg har på tea tree olje hver natt... håper det virker. Er det noen som har noen andre råd og komme med også? Det er veldig kjedelig og ha det på hendene når du er 14år. natasha.

VipsPips skrev 2007-06-10:

Datteren min hadde endel før, vi gikk bare til legen og fikk dem fjernet vi. Fikk resept på en krem som virket bedøvende(Embla om jeg ikke husker feil), så fjernet legen det med et litet knivredskap. Ikke noe blod, eller smerte. Fort og greit

Ann-Kristin skrev 2007-06-23:

Jeg har en sønn med molusker. Fikk tips av ei venninne om å smøre inn med Jojoba-olje. Han hadde store klaser under armen, etter ei uke med smøring med jojoba-olje, er det kun 2 stykker igjen!! Veldig effektivt!!

Tonje skrev 2007-06-24:

Jeg har fått tips om at innsiden av bananskall skal være veldig effektivt. Legg det på moluskene, tape det fast eller lignende, og ha det natten over, hver natt til de er borte. Det går visst fort...

j.b. skrev 2007-08-08:

Inni moluskene er det en liten hvit "kule", klem den ut nesten som en kvise,men ta tak litt dypere,- slik at du får tak "under" kula.. Slik gjør legen det, bare at de bruker en "dings" og trykker/gnir. På seg selv eller egne barn er det bare å klemme de ut med fingre/negler.-dette er mye mer effektivt enn legens måte Det kan blø litt når du har fått den ut, tørk vekk med papir el.l., det kan kankje smitte... Husk å være forsiktig, moluskene sitter helst på veldig ømfindtlige steder..

P. skrev 2007-08-12:

Hei, må man ha plaster eller noe sånt for å holde tetre oljen på molluskene på plass? Er det like effektivt hvis man ikke har noe plaster på molluskene bare tetre olje.

P. skrev 2007-08-16:

Hei, jeg har ikke plaster på og det går bra, de er snart borte. Jeg tror vi har brukt det i 4 dager nå, må kanskje ha det på en eller to dager til.

BR skrev 2007-09-16:

Vi gikk til legen med datteren vår - fikk beskjed om å smøre på en salve som heter Brulidine. Den hjelpte ikke. Så etter noen uker kom jeg over en et tips om å bruke kosttilskuddet Remasan. Vår datter er 3,5 år, hun fikk en kapsel morgen og kveld rørt ut i appelsin juice. Etter 14 dager var moluskene borte.

mn skrev 2007-10-02:

Min sønn på 10 hadde overkroppen full og litt på bena. Prøvde å klemme dem ut men det var smertefullt. Så fikk jeg tips om en salve som heter ASSELLI. Den kjøpes på apoteket og er en sårsalve. Brukte den i ca 1-uke og alle var vekke. Men det er lurt å få dem til å blø for da oppdager kroppen viruset og begynner å lege ..

FredrikstadGutt skrev 2007-11-04:

Hei, Jeg er nyretransplantert og bruker mange medisiner i forbindelse med trasnsplantasjonen. Medisiner skal holde immunforsvaret mitt nede slik at kroppen ikke skal frastøte den nye nyren. Nå for ca. 1år siden fikk jeg molusker på kroppen. Det begynte med armen men nå har jeg det på hele kroppen, må være over 200 av dem! Nyre legene mine sier at de forsvinner med tid, jeg har også være hos en hudlege som sa det samme. Men nå har det gått et år og det har blitt bare verre. Tror dere at jeg kan bruke noe av det som er nevnt over for moluskene? Eller er det noe annet siden jeg er nyrepasient? Alle tips blir satt hjertelig pris på!

Moss skrev 2007-11-05:

Hei, jeg tror nok at uansett hva du prøver så må det være i samråd med lege. I allefall i ditt tilfelle så ville jeg ikke ha prøvd noe uten at en lege har gitt sitt syn på saken. Husk at det som står her er stort sett skrevet av ufaglærte og ikke noen som har studert medisin.

Jente16år skrev 2007-11-12:

Jeg har molusker på høyre arm. Det kommer bare flere og flere. Jeg har lyst til å prøve ut om tetre olje hjelper på meg. Er det noen som vet hvor man kan få tak i tetre olje?? Håper på svar :)

Annie skrev 2007-11-12:

Til Jente16: Jeg mener man kan få kjøpt det på apoteket.

Oslo skrev 2007-11-26:

Vår datter på 3 hadde masse under den ene armen og hele siden nedover. Smurte moluskene inn med alovera gel 98/99%. Moluskene forsvant.

Tor skrev 2007-12-06:

Huff, molusker. Jeg er en gutt på 20 år som har masse av disse greiene og jeg blir ikke kvitt de. Mine befinner seg i nakken, langs hårfeste og litt oppover. Jeg har hatt de i minst 2 år og blir ganske oppgitt over å stadig lese at de forsvinner etter 6 mnd/1 år. Stemmer sikkert som regel, men ikke med meg. Har vært hos hudlege for å få de skrapet bort. Hennes reaksjon da jeg viste de fram var "Oi!" Hun hadde aldri sett så mange før. Snakk om å få en som er fortvila over situasjonen til å føle seg vel. De ble skrapet bort, noe av det mest smertefulle jeg har vært med på, og det blødde noe fryktelig. Faktisk så mye at det ble veldig ubehagelig, og jeg har ingen problemer med å se blod. De har nå kommet tilbake og jeg er lei av å våkne med blod på puta etter å ha klort de opp om natten. Prøver å la være å klø, men det er fryktelig vanskelig. Skal prøve noen av tipsene her så får vi se, har jo ikke noe å tape.

Dame skrev 2007-12-19:

Lurer på om denne tetreoljen kan brukes på småe barn, har ei lita jente på 1 år som plages av molusker. Skulle gjærne vist hva som virket best av alle disse kjærringrådene!

Jente 5 år skrev 2008-01-07:

Har ei jente på 5 år som har massevis av mollusker, både på magen, bak på lårene og under armen. Det blir bare mer og mer,og de klør litt. Jeg skal prøve noen av tipsene her.

Kiez skrev 2008-02-11:

Hadde molusker når jeg var mindre, vi åpnet selve greia, og tok ut de hvite kornene på innsida. Smertefullt, men effektivt!

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6    7   


Diskuter molusker

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com